SUPERMANNEN + NACHTCASSIE + LAND OF AIRPLANES

Date : 8 / sep / 2023
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : VOORVERKOOP DEUR: € 8,00 | VOORVERKOOP ONLINE: € 9,50 | AVONDKASSA: € 11,00

SUPERMANNEN + NACHTCASSIE + LAND OF AIRPLANES

VOORVERKOOP DEUR: € 8,00 | VOORVERKOOP ONLINE: € 9,50 | AVONDKASSA: € 11,00

Er is maar één Supermannen! Ken jij ze nog? De perfecte kruising tussen Foo Fighters en Doe Maar, bekend van hits als ‘Niets Te Melden’ en ‘Schaduw’. Ze zijn weer terug, met een exclusief optreden in Poppodium De Meester. Op vrijdag 8 september presenteren ze hun gloednieuwe ‘Weet jij het verschil EP’.
Als support nemen ze de Amsterdamse band Nachtcassie mee, die hun EP ‘Wat is dit nou weer?’ presenteren. Dubbel feest dus! Neerlandstalige rock van de bovenste plank.
En dan ook nog een aftershow van LOA (Land of Airplanes)!

SUPERMANNEN

Biografie Supermannen

Er is maar één Supermannen. Weet jij het verschil?

Supermannen zijn misschien wel het best bewaarde muziekgeheim van Nederland. De band met een lange geschiedenis in de jaren ’00 maakte vlijmscherpe en inventieve Nederlandstalige rock met optredens die onder de kenners legendarisch werden verklaard.

Songwriter & frontman Eelco stopte in 2010 als gevolg van een burn-out halsoverkop met muziek. Terwijl de andere bandleden de vleugels uitsloegen (bij bands als Kane, Anouk, Navarone, Benny Sings, Bombay, Slow Worries) werd hij bibliothecaris in de dorpsbibliotheek van Almere Haven.

De terugkeer van zijn oude vriend Caspar (aka Nachtcassie), die de afgelopen 18 jaar een studio runde vanuit Belgrado, markeert een nieuw hoofdstuk in de Supermannen saga. Caspar gaf Eelco het duwtje in de rug om samen alsnog de plaat op te nemen die hij altijd heeft willen maken.

De ‘Weet Jij Het Verschil EP’ bevat zes onmiskenbare Supermannen-pareltjes die wel meer dan 15 jaar op de plank zijn blijven liggen. Deze tijdloze nummers bevestigen nog altijd de cultstatus die zij indertijd verworven.

De ‘return of de Supermannen’!

Meer info:
https://linktr.ee/SupermannenBand

NACHTCASSIE

Biografie Nachtcassie

Ooit was underground-veteraan Caspar Wijnberg een succesvolle studio-wizard in Amsterdam.
Op een goede dag ontmoette hij de Australische punk pioniers ‘The Saints’ met wie hij vervolgens als bassist de hele wereld rondtoerde.

Cassie deelde het podium met Nick Cave, The Dickies, UK subs, en The Bellrays… Hij opende voor Iggy Pop, dronk wodka met Mark Lanegan, whisky met Lemmy, kruidenthee met The MC5 en mineraalwater met Henry Rollins… Zo dompelde hij zich onder in de bron van de aller wreedste rockmuziek ooit gemaakt…

Uiteindelijk leidde de liefde hem naar Joegoslavië. Waar hij een studio bouwde en alle lokale Indie-rock bands produceerde.
Een collaboratie als zanger (in het Nederlands) met de Servische hardcore band ’Osmi Putnik Dva’ bracht hem terug bij zijn wortels. Die legendarische avond in Belgrado werd de zanger Nachtcassie geboren.

Toen echter bleek dat zijn teksten in het Nederlands zijn, was hij genoodzaakt terug te keren naar Amsterdam. Hier trof hij een voor hem inmiddels vreemde en verkrampte samenleving aan.

Daarover maakte hij zijn meta-modernistische solo debuut LP: “Wat is dit nou weer?” Mooie Proto-Punk songs worden gebouwd met muren van geluid, rondom actuele onderwerpen en vooral de duizend vragen die hij heeft over het leven.

Met een heldhaftige nieuwe band bespeelt hij vanaf nu weer de Nederlandse podia…

LAND OF AIRPLANES

Biografie Land of Airplanes

Land Of Airplanes (LOA) is een rockband uit Almere. De muziek is het best te omschrijven als een energieke mix van stijlen die balanceert tussen Muse en Nirvana, met hier en daar een vleugje van The Doors.

LOA-zanger en gitarist Chris O. Kikić is geen onbekende in de muziekwereld. Zo was hij onder andere de gitarist van Keith Caputo (Life of Agony) en wist hij met zijn band te overtuigen in het voorprogramma van The Animals (‘The House of the Rising Sun’).