SCHEMERLAMP FESTIVAL - 'DE KLASSIEKERS'

Robert Jan Stips (The Nits) + Kaz Lux (Brainbox) + Jan van der Meij (Powerplay) + Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo)
Date : 16 / apr / 2016
Tijd : 19:00 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote en kleine zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 9 | DEUR: € 12
Uitverkocht

SCHEMERLAMP FESTIVAL – ‘DE KLASSIEKERS’

VVK: € 9 | DEUR: € 12

Sinds 2012 is het Schemerlamp Festival in Poppodium de Meester te Almere uitgegroeid tot een prettige traditie. Het concept: topmuzikanten van diverse pluimage verzorgen ieder een singer/songwriter-optreden in een intieme huiskamersfeer. Zaterdag 16 april a.s. vindt er onder de noemer ‘De Klassiekers’ een speciale editie van het festival plaats. Verdeeld over twee podia zullen niemand minder dan Robert Jan Stips, Hans Vandenburg, Kaz Lux en Jan van der Meij acte de présence geven. Allen hebben een of meerdere belangrijke hoofdstukken in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek geschreven.

Toetsenist, zanger, componist, arrangeur en producer (lees: duizendpoot) Robert Jan Stips is inmiddels ruim 25 jaar in binnen- en buitenland succesvol actief bij de formatie Nits. Daarvoor – sinds eind jaren zestig  – had hij al (inter)nationaal naam gemaakt met de bands Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster en Transister. Als producer was Stips o.a. werkzaam met Gruppo Sportivo.

Hans Vandenburg, het boegbeeld van deze Haagse groep, is ook van de partij op het Schemerlamp Festival. Hij is als componist verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’ en ‘Rock ’n Roll’ van Gruppo Sportivo. Afgelopen jaar deed de zanger/gitarist weer van zich spreken met zijn uitstekend ontvangen solo-album ‘Dig It Yourself’.

Kaz Lux is een icoon in de Nederlandse popmuziek en zal voor altijd herinnerd blijven als de frontman van Brainbox. Deze legendarische band maakte eind zestiger/begin zeventiger jaren grote indruk met klassiekers als ‘Down Man’, ‘Dark Rose’ en ‘Summertime’. Na met veel publiciteit omgeven reünieconcerten verkiest de zanger met de karakteristieke stem tegenwoordig weer de betrekkelijke luwte van zijn semi-akoestische optredens.

Zanger/gitarist Jan van der Meij completeert de line-up. Hij is de oprichter van en constante factor in Powerplay, bekend van hits als ‘Make It Alone’, ‘Love Can Break Your Heart’ en ‘Waste Of Time’. Daarnaast is Van der Meij al jarenlang de trouwe muzikale rechterhand van Frédérique Spigt. Bovendien treedt hij momenteel in uitverkochte theaterzalen op met de ultieme Beatles tributeband The Analogues.


KAZ LUX (BRAINBOX) (foto Gerard Kievits)

Kaz-Lux-persfoto-2-1024x681

Biografie Kaz Lux

Zijn karakteristieke stem is uit duizenden herkenbaar.
Door de gezamenlijke journalisten van muziektijdschrift Oor werd hij recent – in het kader van veertig jaar Rock & Roll in Nederland – verkozen tot de beste zanger. Kaz Lux is een absolute legende in de Nederlandse pophistorie. Hij vestigde zijn naam eind zestiger, begin zeventiger jaren als frontman van de formatie Brainbox.
Deze groep, waarvan ook meestergitarist Jan Akkerman deel uitmaakte, schreef tijdloze hits op haar naam als “Dark Rose”, “Summertime”, “Down Man”,”The Smile” en “Between Alpha And Omega”.

Sinds Brainbox is Kaz Lux voornamelijk succesvol als soloartiest. Met zijn in 2001 verschenen en uitstekend gerecenseerde CD “GuitarNocal” doet de zanger/gitarist weer nadrukkelijk van zich spreken. Dit live opgenomen album laat een uitgekiende bloemlezing uit het veel omvattende repertoire (met als ingrediënten blues, country, soul en pop) van Kaz Lux horen.

ROBERT JAN STIPS (THE NITS) (foto Jan-Willem Bullée)

RobertJanStips_Piano_persfoto25%_(c) JW Bullee-1

Biografie Robert Jan Stips

Geboren (1950) en getogen Haags toetsenist / componist / arrangeur / producer, tijdens de 60er jaren aktief in Haagse subcultuur met de band waarmee hij later (1970) onder de naam Supersister inter/nationaal bekendheid verwierf. Via Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister en oa het produceren van Gruppo Sportivo inmiddels, naast een vruchtbare knipperlicht-samenwerking met Freek de Jonge en divers solowerk, ruim 25  jaar en tot op de dag van vandaag in binnen en buitenland succesvol aktief bij NITS.

JAN VAN DER MEIJ (POWERPLAY)
Jan van der Meij foto

Biografie Jan van der Meij

Wie de naam Powerplay noemt, zegt Jan van der Meij. De zanger/gitarist is de constante factor van de band. Het is ook Jan van der Meij die als componist de hitsingles Love Can Break Your Heart, Make It Alone, Waste Of Time en Rosie van Powerplay op zijn naam schreef. Aanstekelijke popsongs die ontegenzeggelijk door The Beatles zijn geïnspireerd. De melodieuze gitaarriffs van Jan van der Meij vormen de basis voor het herkenbare bandgeluid door de jaren heen.

HANS VANDENBURG (GRUPPO SPORTIVO)

Hans Vandenburg persfoto

Biografie Hans Vandenburg

Hans Vandenburg is zanger frontman van Gruppo Sportivo en speelt in de bands Buddy Odor Stop en Dierenpark. Daarnaast werk Vandenburg ook aan solo-projecten.
Werk als solo-artiest
In 1994 debuteert Hans Vandenburg als soloartiest met zijn album Commercial Break. Een plaat vol luchtige popliedjes. Twee jaar later volgt het album Shake Hands With Vandenburg.

 

Links
Website Jan van der Meij
Website Hans Vandenburg
Website Robert Jan Stips