SCHEMERLAMP FESTIVAL "DE KLASSIEKERS", O.A. MARCEL DE GROOT & ROBERT JAN STIPS

MARCEL DE GROOT + ROBERT JAN STIPS + ALEXANDER VAN BREEMEN + HENK KOORN
Date : 13 / jul / 2018
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20:00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal + kleine zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,50 | AVONDKASSA €13,-

SCHEMERLAMP FESTIVAL “DE KLASSIEKERS”, O.A. MARCEL DE GROOT & ROBERT JAN STIPS

VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,50 | AVONDKASSA €13,-

Knusse huiskamers, akoestische muziek en singer-songwriters; dat is het recept voor het Schemerlamp festival. Vrijdag 13 juli is er weer een editie van het Schemerlamp Festival “De Klassiekers” met speciale gasten, namelijk Robert Jan Stips (The Nits), Marcel de Groot, Henk Koorn (Hallo Venray) en Alexander van Breemen (City to City). Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties kunnen voorbijkomen. Dit alles met verhalen, anekdotes en interactie met het publiek. Beleef de muziek vanuit een ander perspectief, sta oog in oog met je favoriete artiest, alsof het in je eigen woonkamer plaats vindt.

ROBERT JAN STIPS (THE NITS) (foto Jan-Willem Bullée)

RobertJanStips_Piano_persfoto25%_(c) JW Bullee-1

Biografie Robert Jan Stips

Geboren (1950) en getogen Haags toetsenist / componist / arrangeur / producer, tijdens de 60er jaren aktief in Haagse subcultuur met de band waarmee hij later (1970) onder de naam Supersister inter/nationaal bekendheid verwierf. Via Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister en oa het produceren van Gruppo Sportivo inmiddels, naast een vruchtbare knipperlicht-samenwerking met Freek de Jonge en divers solowerk, ruim 25  jaar en tot op de dag van vandaag in binnen en buitenland succesvol aktief bij NITS.

MARCEL DE GROOT

2016_08_18_marcel_de_groot_foto_raymond_van_olphen

Biografie Marcel de Groot

Marcel de Groot, gitaarspelend vanaf zijn tiende, begint zijn carriere als radio-promotor bij verschillende platenmaatschappijen. En hoe interessant het ook is om de muziekindustrie van de binnenkant te ervaren, het bloed kruipt en gaat z’n eigen gang, linea recta naar het muziek maken.

In 1991 zet Marcel zijn eerste stappen op het toneel in de Robert Long-musical Tsjechov en schrijft hij de muziek voor How To Survive A Broken Heart, de eindexamenfilm van regisseur Paul Ruven. In 1992 neemt hij, samen met jeugdvriend Boris Kothuis, zijn eerste album op onder leiding van Golden Earring-man George Kooymans.

Marcel formeert een band om zich heen en de optredens komen binnen. Zo toert hij onder meer het land door als voorprogramma van de Golden Earring. De tweede plaat Manen Kweken levert een hit op: Mag Ik Naar Je Kijken. De single behaalt de top 10 van de Nederlandse top 40 en Marcel krijgt het druk.

Het popcircuit heeft Marcel in die periode goed leren kennen en hij verlegt zijn werkterrein naar het theater, in 1997 verschijnt het eerste programma Manen Kweken, gevolgd door Open Boek (1999) en Solo (2000). Het live-album Toer verschijnt in 1998. In 2002 neemt Marcel zijn voorlopig laatste soloplaat op De Liefde, De Wals En De Kater.

Al die jaren heeft het gitaarspelen een ondergeschikte rol moeten spelen en Marcel besluit daar verandering in te brengen door zich aan te sluiten bij Maarten van Roozendaal. Vanaf 2004 maken de heren van Roozendaal en de Groot, met bassist Egon Kracht vier theaterprogramma’s, welke zonder uitzondering luid bejubeld worden. Het programma ‘Barmhart’ wordt genomineerd voor de Poelifinario 2007 en in 2008 wordt deze theaterprijs alsnog in de wacht gesleept met het programma ‘Het Wilde Westen’.

Inmiddels is de Groot een veelzijdig en veelgevraagd gitarist en ook als componist weten steeds meer artiesten hem te vinden, zoals Beatrice van der Poel, Theo Nijland, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw.

ALEXANDER VAN BREEMEN (CITY TO CITY)

30070024_1607853885949914_1235427126_o

Biografie Alexander van Breemen

 Na het succes en een veeleisend leven als zanger/gitarist van onder andere City to City (The Road Ahead in 1999) en de jaren daarna met zijn geesteskind, de rockformatie Plaeto, leek Alexander van Breemen een aantal jaren van de muzikale radar verdwenen. Na een periode van persoonlijke crisis en intense reflectie ontstond een nieuwe muzikale oriëntatie met de ontdekking en beleving van muziek uit The Ancient Oriental Mystical Traditions. Door de persoonlijke verandering, begon hij onbewust een brug te slaan vanuit het verdiepende Oosten terug naar zijn oorsprong, het Westen.

Dit wordt bekrachtigd wanneer hij het instrument ‘Buraq’ (Celtic bouzouki) tegen het lijf loopt en deze met zijn hypnotische sound Alexander vanaf dat moment als trouwe metgezel 12 jaar zal begeleiden in zijn geïnspireerde performances en aanwezigheid op internationale Peace Demonstrations en Peace Festivals. Met daarnaast de aanwezige invloed van zijn muzikale opvoeding uit de 60’s, krijgt hij al snel de bijnaam ‘The Peace Singer’. Aanwezigen omschrijven zijn performances als zowel ‘warm, peaceful and comforting’ afgewisseld met ‘deep, inspired and impressive’.

 Een aantal jaren geleden begon ‘The Road Ahead’ opnieuw een rol te spelen in zijn leven toen hij gevraagd werd deze te vertolken in onder andere De Wereld Draait Door en als speciale gast op de Lotusbeurs. Hieruit ontstond de inspiratie voor een vernieuwde, uitgebreidere en verdiepte versie die hij, met regelmaat en met Buraq begeleid, bezield ten gehore brengt op festivals en concerten.

 Vorig jaar presenteerde hij in India aan een multicultureel publiek zijn benefiet project ‘The Next Generation Project’ en de bijbehorende single ‘All sharing in All’. Parallel hieraan werkte hij in de laatste jaren aan nieuwe albums waarvan de laatste ‘Living in a peaceful me’ onlangs werd gereleased.

HENK KOORN (HALLO VENRAY)

Jan-Rijk-Henk-Koorn-Hallo-Venray-2-660x440

Biografie Henk Koorn

 

Links
Website Robert Jan Stips
Website Marcel de Groot
Website Alexander van Breemen