CANCELLED: SANDRA VAN NIEUWLAND

SANDRA VAN NIEUWLAND: TERUG VAN NOOIT WEGGEWEEST
Date : 11 / dec / 2021
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:30 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 18,00 | VVK DEUR: € 15,00 | VVK ONLINE: € 16,50
Cancelled

CANCELLED: SANDRA VAN NIEUWLAND

AVONDKASSA: € 18,00 | VVK DEUR: € 15,00 | VVK ONLINE: € 16,50

*Disclaimer: In lijn met de nieuwe corona-maatregelen zal dit evenement enkel toegankelijk zijn op vertoning van een corona bewijs (EU DDC). Hier zal aan de deur op gecontroleerd worden. Kijk op de website van de Overheid voor meer informatie over het coronabewijs.

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 definitief door als deelnemer van The Voice of Holland. Dat zelfde jaar schrijft ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuut album ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie nummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors Of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen.

Begin vorig jaar stond Sandra op het punt haar Human Alien and More-tour af te trappen toen de zalen plotseling sloten. Nu er weer voorzichtig live optredens gepland kunnen worden laat ze zich dat geen twee keer zeggen! Vanaf juli 2021 is Sandra van Nieuwland weer live op de podia te zien en naast materiaal van haar meest recente album ‘Human Alien’ en eerder werk van onder meer haar platina-album ‘And More’, wordt nu ook haar nieuwe single ‘Sandcastles’ aan de setlist toegevoegd.

Biografie Sandra van Nieuwland

Na het Voice avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie-nummers. Haar sterke popalbum Banging On The Doors Of Love levert de succesvolle single Hunter op en wordt bekroond met dé Edison Pop voor Beste Album

Haar derde album Breaking New Ground komt uit in november 2015. Een plaat met nog meer aandacht voor haar unieke vocale geluid aangevuld met prachtige strijkers partijen. Na meerdere club- en theatertours verzorgt Sandra in het najaar van 2016 het voorprogramma van niemand minder dan Bryan Ferry.

2018 is het jaar van nieuwe in eigen beheer uitgebrachte muziek met een meer elektronisch karakter. Het album Human Alien landt op aarde en bevat liedjes met een verhaal welke tegelijkertijd het verhaal vertellen van ‘geen verhaal’. Een album over identiteit, en de illusies van het leven. Wat is eigenlijk echt? De release wordt opgevolgd door alweer haar derde theatertour met 25 shows door het hele land.

Tevens reist Sandra dit jaar mee als een van de artiesten van de Elvis Comeback Special (tournee door de Strange Brew-band) samen met Barry Hay, Lucas Hamming, Anne Soldaat, Yorick van Norden en Ntjam Rosie.

2019 begint met het componeren en schrijven van de muziek voor de show Volgens Mij van het theatergezelschap Bonte Hond. Een bijzonder project in het kader van Bevrijdingsdag. Sandra gaat mee op tour en treedt tevens op voor Premier Rutte op 5 mei.

Naast het theaterproject schrijft Sandra meer liedjes voor verschillende kunstprojecten. Zoals voor Stichting Simon de Heer (Nederlandse schilder), waarvan in 2020 een aantal nummers zullen verschijnen.

OVER SANDCASTLES

‘Sandcastles’ is een catchy popsong met een zomerse knipoog naar de 80’s met onder al dat zand toch een diepere laag.

Samen met producer Len van de Laak schreef ze dit nummer als tegengeluid op de huidige maakbare maatschappij, waar vooral veel waarde wordt gehecht aan succes en een meetbaar resultaat. Een zandkasteel, wat heb je er eigenlijk aan? Het verdwijnt met de vloed of er piest een hond overheen. Een zandkasteel maak je meestal alleen maar voor de lol, voor het proces zelf. Niet zozeer voor de uitkomst of met een groter doel.

“Samen met Len heb ik de afgelopen maanden met veel plezier gewerkt aan het schrijven van mooie liedjes. Het belangrijkste uitgangspunt was niet zozeer de mogelijke hitnoteringen, maar puur dat het muziek zou worden waar we zelf naar zouden luisteren. Aardig in lijn met de thematiek van deze eerste single”, licht Sandra toe. Check Sandcastles