MARILLION TRIBUTE FUGAZI: GREATEST HITS

Date : 16 / jun / 2023
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 10,00 | VOORVERKOOP DEUR: € 7,00 | VOORVERKOOP ONLINE: € 8,50

MARILLION TRIBUTE FUGAZI: GREATEST HITS

AVONDKASSA: € 10,00 | VOORVERKOOP DEUR: € 7,00 | VOORVERKOOP ONLINE: € 8,50

Voor het vijfde jaar op rij staat de Almeerse formatie Fugazi op het podium in De Meester.
De kritieken na elk optreden zijn steeds weer lovend. En terecht, want Fugazi brengt op eigen wijze Marillion van de jaren 80 weer tot leven. Via YouTube, SoundCloud en Facebook worden ze internationaal ook positief ontvangen door hardcore fans van Progressieve Rock. De vijfmansformatie Fugazi speelt met passie en muzikaal vakmanschap de nummers die destijds door frontman Fish werden gezongen. Na vier albums verliet Fish de band. Op 16 juni brengen ze een gevarieerde setlist van die vier albums, zoals de balad ‘Sugar Mice’, het uptempo ‘He Knows You Know’ en natuurlijk de wereldhit ‘Kayleigh’. En…op verzoek van ‘diehard’ Marillion fans spelen ze dit keer ook ‘Grendel’, een epische track van 17 minuten over woede, wraak en macht.

De poëtische teksten van de boomlange frontman Fish, gecombineerd met de progressieve rockklanken van de band, bezorgde Marillion een grote schare trouwe fans. Ook hun vierde album “Clutching at Staws” werd goed ontvangen. Dat album was achteraf gezien al de aankondiging van Fish om de band te verlaten. Marillion ging door met een nieuwe frontman en Fish ging solo verder.

De Almeerse band Fugazi is de Dutch Marillion Tribute Band, met 5 muzikanten die hun sporen in de muziekwereld al hadden verdiend. In 2017 kwamen ze samen om een ‘tribute’ te brengen aan de eerste vier albums van Marillion. Vele ‘die-hard’ fans hebben hun optredens al bezocht en van commentaar voorzien: ‘het stemgeluid van de gepassioneerde zanger Michel Daenen ligt opvallend dicht bij dat van Fish in de jaren ‘80’, de gitaarsolo’s van Bas Fukkink zijn wonderschoon en gaan door merg en been’, ‘Cornel Leijdekkers tovert uit zijn keyboards exact de jaren 80 geluiden van Marillion’ en drummer PJ van Itterzon en bassist Thomas Erdmann leggen een heerlijk ritmische basis waarop de rest van de band kan vertrouwen.