KITCHENETTE + GRAVITY CIRCUS + SEN DUBAJ + NORAH JANE

Date : 20 / jul / 2018
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20:00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €5,- ONLINE: €6,30 | AVONDKASSA €8,-

KITCHENETTE + GRAVITY CIRCUS + SEN DUBAJ + NORAH JANE

VVK: DEUR €5,- ONLINE: €6,30 | AVONDKASSA €8,-

Op vrijdag 20 juli een avond met muzikale projecten: Kitchenette is het nieuwe indie/rock project van songwriter Chris O. Kikic. De sound ligt in het verlengde van bands zoals The War On Drugs, Kurt Vile en The Raveonettes. Gravity Circus is van multi-instrumentalist Jimmy Nagaura en drummer/percussionist Ken Luske. Door de vele muzikale invloeden onderscheidt elk nummer zich als een uniek en innovatief concept. Sen Dubaj is het project van 2 vrienden die sinds de vroege jaren van hun studie hun liefde voor popsongs delen. En Norah Jane (winnares Flavourland 2017) brengt je in een dromerige sfeer met haar muziek en manier van zingen.

 

KITCHENETTE

28876316_10155623691693731_505861876_o

Biografie Kitchenette

Kitchenette is het nieuwe indie/rock project van songwriter Chris O. Kikic. De oorspronkelijk uit Bosnië afkomstige zanger/gitarist stond in 2011 nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland met het helaas veel te vroeg ter ziele gegane Evant Garden. Na vader te zijn geworden en een aantal jaar muziek te hebben geschreven voor en met anderen en zich te hebben verhuurd als side-man (‘have guitar will travel’), geeft Chris nu eindelijk gehoor aan zijn zijn muze en is hij zijn eigen band (leden van o.a. Bombay, Evant Garden, Tales) begonnen met Amsterdam als uitvalsbasis. Binnenkort verschijnt het resultaat van talloze praat, jams een opnamesessies in de vorm van een EP op vinyl met zes tracks erop. De sound ligt in het verlengde van bands zoals The War On Drugs, Kurt Vile en The Raveonettes. Weelderige synths en wobbly/chorus gitaren met een steady beat die zich perfect lenen voor lange autoritten. Chris nam het debuut van Kichenette op samen met producer David Hoogerheide van de band Krach. Als begaafd gitarist is het niet verwonderlijk dat zijn zes snaren een belangrijke rol spelen in zijn songs, die veelal een Amerikaanse ‘twang’ hebben. De eerste twee singles, ‘Upon The Shoulders’ en ‘Prison Break’, zijn inmiddels uit en vergezeld van twee te gekke videoclips die goed ontvangen zijn.

GRAVITY CIRCUS

foto van Gravity Circus.

Biografie Gravity Circus

Formed in the Netherlands during the summer of 2016, “Gravity Circus” has been the new project of multi-instrumentalist Jimmy Nagaura and drummer/percussionist Ken Luske. They decided that it was time to follow their shared interest in a high variety of music genres after being part in multiple other bands together, resulting in them writing and playing as a duo ever since.

Due to the many musical influences, every song stands out to be an unique and innovative concept. If you really had to compare them to anything existing, bands such as “Twenty One Pilots”, “Foals”, “Milky Chance” and “Alt-J” come to mind.

Within a few months of work, the band “Milky Chance” had already taken notice of “Gravity Circus” and retweeted their post after they had released a cover of Milky Chance’s “Cocoon” on YouTube and SoundCloud.

“Gravity Circus” then proceeded to release their first single “Skyline” on April 20th, 2017, followed up with a well received and reviewed (an example being; “ItsAllIndie”) cover of the “Glass Animals” song “Gooey”, granting them a Top 10 spot in the SoundCloud “Indie Top 50” and the #1 spot on the “Indie Hot & New” list.

After “Gravity Circus” obtained another succes with their release “Astronauts” on the 9th spot in the same SoundCloud “Indie Top 50” Charts, they proceeded to release their DIY Homemade Debut EP by the name “Acquired Taste” on July 7th, 2017, which has been solely recorded in the drummers’ bedroom on a $0,- budget.

SEN DUBAJ

Biografie SEN DUBAJ

Binnenkort meer info!

NORAH JANE

foto van Norah Jane.

Biografie Norah Jane

Norah Jane staat aan het begin van een mooie carriere. Haar muziek en manier van zingen brengt een dromerige sfeer met zich mee waar het hele publiek stil van wordt. Voorproefjes zijn te vinden op haar youtube pagina.
Het begon allemaal in maart 2017, toen ontving zij de 2e prijs in de categorie muziek bij Kunstbende Flevoland. Hierdoor kreeg zij de kans om op verschillende podia in Almere op te treden.
Zo was zij onder andere te zien bij Koning Cultuur op Koningsdag, het Terrassenfestival in Almere Stad, het Broccoli Festival in Almere Haven en Lelystart in Lelystad. Verder mocht zij optreden in de Mo show van Mo Hersi en stond zij in een voorprogramma van Capti Rando met haar muzikale vriendin Kira. Nog een hoogtepunt in 2017 was het optreden in de studio van Giel Beelen op Koningsdag.
In de voorronde van Flavourland 2017, in de Meester in Almere, werd zij zelfs eerste waardoor zij ‪op 16 december naar de finale mocht in de Underground in Lelystad. Hier werd zij de jongste winnares ooit. Ze heeft ook een nieuw nummer mogen opnemen in de studio van Splendid in Den Haag met Sicco de gitarist van de band. Dit nummer kun je horen op https://soundcloud.com/user-36977857/dont-ask Haar inspiratie vindt ze in allerlei verschillende stijlen muziek en door het luisteren naar muzikanten van vroeger en nu. 2018 begint ook al goed, met op 13 januari een eerste optreden in de Meester in Almere. Norah Jane staat dan in het voorprogramma van de Hillbilly Moonshiners die een tribute brengen aan Mumford and Sons. Ook zal Norah Jane dit jaar weer meedoen met de voorronde van Kunstbende Flevoland.

Links
Website Kitchenette
Facebook Gravity Circus
Facebook Sen Dubaj
Facebook Norah Jane