DOSSIER BOOMBAP

GA DE FRONTLINIE VAN RAUWE HIPHOP TEGEMOET!
Date : 10 / jun / 2023
Time : 21:00 UUR
Aanvang: 21:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 13,00 | VOORVERKOOP DEUR: € 10,00 | VOORVERKOOP ONLINE: € 11,50

DOSSIER BOOMBAP

AVONDKASSA: € 13,00 | VOORVERKOOP DEUR: € 10,00 | VOORVERKOOP ONLINE: € 11,50

Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphop dossier? Ga zelf de frontlinie van de pure rauwe hiphop tegemoet bij de onverschrokken line-up van Dossier BoomBap:

-Def P
-Mc Gyver
-De Kamer (Risskant, Adrem)
-Dj Daan & Dj Picky
-MilleniumMiek

DEF P

Biografie DEF P

Def P (Pascal Griffioen) werd op 16 december 1969 geboren te Amsterdam. Van 1982 t/m 1990 volgde hij twee vierjarige opleidingen aan de Amsterdamse Grafische School en ging daarna aan het werk als grafisch ontwerper/werktekenaar. Tijdens zijn schoolperiode in de jaren ’80 raakte hij volledig in de ban van de op dat moment opkomende hiphop stroming. Hij was vooral geobsedeerd door graffiti en rap, wat al snel een levensstijl werd die hij nooit meer los kon laten.

In 1986 richtte hij met wat vrienden zijn eerste rapgroep ‘Funky Fresh Force’ op. In eerste instantie zou Def P alleen (Engelstalige) raps schrijven, beatboxen en graffiti’s ontwerpen, maar de stap van schrijven naar zelf rappen was snel gemaakt. Toen hij in 1988 een zomer in Amerika doorbracht raakte hij ervan overtuigd dat rap het krachtigste en origineelste was als dat in de eigen ‘moerstaal’ gebeurde. Na wat taalexperimenten in ’88 richtte hij in ’89 met zijn neef ‘IJsblok’ en vrienden ‘Seda’ en ‘King’ de Osdorp Posse op. Met deze groep zou hij voortaan alleen nog maar in het Nederlands rappen.

Zonder het in eerste instantie zelf zo te bedoelen vervulde de Osdorp Posse zo een pioniersrol voor alle Nederlandstalige rapgroepen die pas jaren later, na de eerste grote successen, als paddenstoelen uit de grond schoten. Ondanks onbegrip van de media en het ontbreken van airplay wist de Osdorp Posse door originaliteit, fanatisme en hard werken een stormachtige carrière te bewerkstelligen. Van jongerencentra en kraakpanden naar festivals als Pinkpop en Dynamo. Het hoogtepunt kwam in 1995, na de release van hun vierde album ‘Afslag Osdorp’. Ze braken tijdens een legendarische show letterlijk en figuurlijk door op het Lowlands Podium en werden daarna massaal opgepikt door de media. In 1996 wonnen ze de landelijke Popprijs en maakten op 5 mei een helikoptervlucht over Nederland om die dag op vijf plaatsen op te kunnen treden. De groep had inmiddels een opmerkelijke reputatie opgebouwd en raakte in de meest bizarre avonturen verzeild.

Na vele diverse projecten en albums te hebben afgeleverd besloot de Osdorp Posse in 1998 een eigen platenlabel ‘Ramp Records’ op te richten. Met een eigen studio, postorderservice, label en management deed de Osdorp Posse alles in eigen beheer. Over de afgelopen 2 decennia verkocht de Osdorp Posse meer dan 200.000 cd’s en behaalde alles wat een hiphopgroep in Nederland maar kan wensen.

Def P releasde op Ramp Records twee soloalbums, namelijk “Cryptokilostijl” en het “Ware Aardverhaal” waarmee hij zich ook als documentaire en hoor spelmaker profileerde. Hierna volgde nog een soloalbum “Pascal Rascal”.

Later schreef Def P ook diverse theaterstukken die regelmatig in de grote theaters te zien waren. Daarnaast begon hij eind jaren ’90 ook voor het eerst zijn teken en schilderwerk te exposeren in diverse galeries. Hij maakte series schilderijen met kunstenaars als Juice en Peter Pontiac en een eigen stripalbum genaamd “Verfallstad”. Verder schreef hij ook columns voor underground tijdschriften als Tattooplanet en de EssensiE en had hij tien jaar lang zijn eigen radioshow op Kink FM. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Def P vandaag de dag bekend staat als een divers kunstenaar. Tekenen, schilderen, ontwerpen, schrijven, acteren, het houdt niet op. Tegenwoordig schildert hij nog voornamelijk maar draait nog altijd zijn hand niet om voor een muzikaal project zo nu en dan.

Want ondanks de vele creatieve uitstapjes bleef muziek altijd zijn voornaamste bezigheid. Ook op dat gebied geeft hij net zo makkelijk een show met een hiphop groep, als met een ska, reggae, metal, jazz, of Latino-band. Het laatste Osdorp Posse album “2 Decennia” is in november 2008 uitgekomen en dat was meteen het startschot van een succesvolle afscheidstournee die tot en met september 2009 duurde. Zo speelde Def P met bands als BL3NDER (jazz) en Beatbusters (ska en reggae), of deed hij losse experimentele projecten als Onderhonden, Digibombers, Verkeerd Verbonden of the Howling Coyotes. De laatste jaren runt hij op www.defp.nl een webshop met unieke vintage items en originele kunst.

MCGYVER

Biografie MCGYVER

Voor een energieke hiphop sound die je regelrecht de jaren ‘90 in slingert zit je met de Nederlands-Canadese tweetalige artiest McGyver in de juiste hoek! De enige MC van Nederlandse bodem die met legendes als Pete Rock, Fredro Starr (Onyx), Large Professor en Def P (Osdorp Posse) op zijn cv met recht kan zeggen het internationale toneel te betreden.

Dit jaar trad deze duizendpoot voor het eerst toe tot het 100MAD label van de legendarische groep Onyx. Daarnaast staat hij bekend als Nederlands eerste freestyle kampioen & wereld finalist (End of the Weak 2017) en vaste host van de koplopers in de Nederlandse hardbass rave scene TRIpoloski.

www.mc-gyver.com

‘89 (geproduceerd door legende Pete Rock)
https://youtu.be/gAWNYBgyeO4

187 (featuring Fredro Starr)
https://youtu.be/gAWNYBgyeO4

Hemisphere (geproduceerd door Large Professor)
https://youtu.be/kDqhZ0pBZEE

Question (geproduceerd door KDEF)
https://youtu.be/yuMKF8eeWsg

DE KAMER

Biografie De Kamer

Risskant & Ad Rem also known als de “Kamer van Cokehandel”.
Het duo bracht in 2008 hun eerste wapenfeit uit de Kamer EP.
Deze EP werd goed ontvangen en hierdoor kreeg de Kmaer CULT status.
Hierna volgden beide artiesten hun eigen weg.
Na 11 jaar “Kamer stilte” brachten ze in 2019 ‘’De Apotheek "’ uit.
30 september 2022 zal hun nieuwe plaat "Drie" verschijnen, deze is geheel geproduceerd door de uit Engeland afkomstige Hashfinger. Op ‘’Drie” hoor je bijdrages va. O.a. Young Zee , Copywrite & Ruste Juxx (USA)

MiGa

Biografie MiGa

MiGA is een rapper uit Almere, die zijn eerste rijms schreef toen hij 13 was en iets later ook zijn raps begon op te nemen. Dit was vaak over beats van Amerikaanse rappers, dus voelde hij zich al snel genoodzaakt om zijn eigen beats te leren maken. Over de jaren heeft MiGA in een producersduo en verschillende rapformaties gezeten, waarmee hij door het hele land heeft opgetreden. Na verschillende singles heeft hij op 11.11.22 een EP uitgebracht met 6 tracks, genaamd ”ANNO ‘84”. Zijn laatste project “Weirdo” is uitgekomen op 20.12.22. Het is een exclusieve samenwerking met Finesse Records en is in eerste instantie alleen op cassette tape verschenen. Er staan mooie dingen op de planning dus 2023 wordt een jaar om MiGA in de gaten te houden!

MilleniumMiek

Biografie MillenniumMiek

Als een van de grondleggers van de Almeerse graffiti en rap scene begon Miek begin jaren 90 met het ontwikkelen van zijn diciplines.
Begin 2000 op tour met Raymzter die de Grote prijs van Nl wist te winnen ,en stonden ze op festivals als LowLands “ Mondial en alle pop cultuur podia in NL
Op beide Albums van Raymzter Realistisch en Reacties Staat een featering van Miek.
Vervolgens rondt 2004 tot en met 2011 Bracht hij in de rapformatie Robotix bestaande uit : Funkovski “ Dr Mandroid “October Chabliski “Robotix Vol 1 ,2 en 3 uit ..
De volgende plaat die werd uitgebracht was van October en Miek genaamd Dinamiek.
Vervolgens Produceerde Dr Manroid en MillenniumMiek 2 platen genaamd Miekologie en Plaatwerk.
De laatste 2 platen werden verzorgd door Funkovski die vorig jaar overleed aan de gevolgen van een rotziekte tijdens het maken van hun laatste plaat .
Hun eerste plaat was Autocorrect. De 2e Plaat is nu in aantocht en gaat heten : Roestvrij en wordt dan ook volledig opgedragen aan Pf Funkovski als een eerbetoon aan zijn laatste werk. RIP KING.