DOSSIER BOOMBAP 2022

GA DE FRONTLINIE VAN RAUWE HIPHOP TEGEMOET!
Date : 26 / feb / 2022
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:30 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 13,00 | VVK DEUR: € 10,00 | VVK ONLINE: € 11,50
Cancelled

DOSSIER BOOMBAP 2022

AVONDKASSA: € 13,00 | VVK DEUR: € 10,00 | VVK ONLINE: € 11,50

*Disclaimer: In lijn met de nieuwe corona-maatregelen zal dit evenement enkel toegankelijk zijn op vertoning van een corona bewijs (EU DDC). Hier zal aan de deur op gecontrolleerd worden. Kijk op de website van de Overheid voor meer informatie over het coronabewijs.

Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? De onverschrokken line-up van Dossier Boombap: Def P, Mcgyver,De Kamer en MC DRT.

DEF P

Biografie DEF P

De 16 Barrentocht

Nadat Def P in 2016 zijn dertig-jarige rapjubileum vierde met het album “30xPi” en de gelijknamige tour van dertig optredens door het hele land, was het plan het daarna even wat rustiger aan te doen. Als grondlegger van de Nederlandstalige rap was hij namelijk al die jaren zo door de malle molen van de muziekwereld meegesleurd, dat zijn andere grote passie; tekenen en schilderen; vaak een bijrol moest spelen. Maar oude liefde roest niet. Nu Def P zich een aantal jaren vol en succesvol op zijn schilderkunst heeft gestort besloot hij voor expo’s bij elk schilderij een gedicht te schrijven. Door drie decennia beroepsdeformatie ontaarde dit al snel in een hele serie rapcoupletten over zijn schilderijen. Door deze verse coupletten met doordachte refreinen aan elkaar te koppelen ontstond er plotseling en vrij onverwacht een gloednieuw album (Gevat in 16 Bars) dat inhoudelijk een unieke wisselwerking met zijn schilderwerk aan gaat. En of dit nou een boekje met een cd is, of een cd met een boekje doet er eigenlijk niet eens toe. Het resultaat is dat Def P in 2020 tegen alle verwachtingen in weer een livetourtje doet voor alle diehard fans. En zo bewijst hij met “Gevat in 16 Bars” dat rap en schilderkunst prima hand in hand kunnen gaan.

MCGYVER

Biografie MCGYVER

De Nederlands-Canadese McGyver is de allereerste NL kampioen freestyle rap en nummer 5 van de world championships (End of the Weak, Praag 2017). Zijn sound is te omschrijven als tweetalig, zijn lyrics driedimensionaal van aard en de beats zijn zeer energiek. Zojuist is McGyver teruggekeerd van showcases in Praag en België, en nu maakt hij zich op voor enkele shows in Europa en Azië.

Eerder verzorgde McGyver al de support act voor wereldbekende acts als: Public Enemy (Paradiso), KRS-One (Tivoli & Mezz Breda), M.O.P. (Bolwerk Sneek) & de Nederlandse grootmeester Def P (Osdorp Posse). Ook was hij in 2013 te zien met het Classick orkest voor de Koning en Koningin tijdens hun augurele ronde in Almere & hun tour in Shenzhen, China.

Madmatic

Momenteel brengt hij zijn zevende release Madmatic uit, met shows in het buitenland én een getekende deal het Duitse label Vinyl Digital. Een bijzondere parel, als enige tweetalige release met Nederlands als voertaal; en begon direct op 37 van de top200 most ordered vinyls.

Op dit album wordt hij bijgestaan door zowel grote producers uit de internationale hiphopscene als lokale helden: K-Def (USA, producties voor Puff Daddy, Ghostface Killah van Wu-Tang & Lords of The Underground), die het nummer Question voor McGyver produceerde.

Link “Question”

Link: “4 Real”

DE KAMER

Biografie De Kamer

In 2008 brachten Risskant en Ad Rem samen de “De Kamer ep” uit.

Ook wel bekend als de Kamer van Cokehandel.

Vele shows volgde oa op het legendarische Definitie van Dopeheid

Na jaren van afwezigheid hebben Riss en Ad de koppen weer bij elkaar gestoken voor een nieuw project.

Het duo brengt binnenkort hun nieuwe album de “Apotheek” uit.

MC DRT

Biografie MC DRT

MC DRT aka Dirk is een Nederlandstalige Hiphop artiest en rapt sinds de eind jaren ’90. Begon in groepsverband met oa Ali B. en Jerome XL onder de naam ‘DC13’ en werkte in die periode samen met Opgezwolle, Def-P en Lange Frans. Tot 2006 een zeer beruchte naam in het freestyle-battle circuit waar DRT 4x de ‘Breathe Control’ toernooien in Leiden won en 2x de Almeerse rapbattles. Hij stond in de finales van zowel de BNN Spitt Battle (2004) als de ‘Freestyle Frenzy’ van PunchOutBattles(2013). In 2005 werd DRT benoemd tot de 1e Stadsrapper van Nederland en sindsdien zichtbaar actief op het culturele front binnen zijn stad; Almere.

De nieuwe generatie kan ‘Dirk’ kennen van zijn vurige gastbijdrage in Zonamo en 101barz sessies met Kaascouse, welke gezamenlijk zo’n 900.000 views hebben behaald!

1000 Shows, 1000 demo’s en 2 solo albums (Volkstherapie en Barkie) verder, dropt DRT eerdaags zijn 3e full-length release; ‘Marinade’. Ook is DRT deze winter in de theaters te zien met singer/songwriter/accordeoniste Caroline in’t Veld (+band) én is DRT 1 van de spitters uit het ‘Improversum’ freestyle collectief.