CHRIS HORDIJK + LORRÈN

TIP VAN DE MAAND
Date : 11 / jun / 2016
Tijd : 19.30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 7 | DEUR: € 9

CHRIS HORDIJK + LORRÈN

VVK: € 7 | DEUR: € 9

Kom genieten van Chris Hordijk. Niet slechts een zanger die goed liedjes van anderen kan zingen, maar een muzikant die zelf zijn nummers schrijft, met teksten die je raken. Een muzikale richting die niet zomaar in een hokje te stoppen is, maar als je het dan toch probeert te omschrijven, je waarschijnlijk uit komt op “een mix van krachtige singer-songwriter tracks aangevuld door sterke, akoestisch georiënteerde pop songs met lichte blues en rock invloeden”. Chris komt niet alleen en neemt ‘radio 2 talent’ Lorrèn mee om de avond compleet te maken.

CHRIS HORDIJK

image-5388598

Biografie Chris Hordijk

Wanneer je de naam Chris Hordijk hoort denk je wellicht direct aan The Voice Of Holland, waarin hij in het tweede seizoen vlak achter winnares Iris Kroes eindigde.  Na enkele succesvolle singles als “Won’t You Stay” en “Jump From A Waterfall”, heeft hij besloten hard gewerkt aan eigen materiaal dat sinds kort te beluisteren is op zijn nieuwe EP getiteld “In Retrospect”  De titel en de tracks op de EP verwijzen naar de achterliggende periode waarin Hordijk in alle rust is gaan schrijven en tijd voor zichzelf heeft ingelast. Dit heeft hem doen besluiten zijn koers te wijzigen en dichter bij zichzelf te blijven. Hij had schrijfsessies met vele nationale en internationale songwriters zoals Ed Struijlaart, Ivan Peroti en Rupert Blackman & Jan Schröder (Causes), en er is gehoor gegeven aan de vraag om een duet met zus Lisa Loïs.  De plaat werd opgenomen en geproduceerd door Sven Figee en Roland Dirkse in de Marmalade Studio in Delft, waar de mannen eerder albums van onder andere Niels Geusebroek, Ruben Hein en hun eigen band Sven Hammond produceerden.  Het resultaat van al het harde werk is niet alleen op de onlangs verschenen EP terug te horen, maar komt misschien nog beter tot zijn recht tijdens de live optredens. Met een gloednieuwe, ijzersterke band gaat Chris momenteel het land door om zijn plaat te promoten en maakt daarbij veel indruk.

LORRÈN

zomerpromo

Biografie Lorrèn

Radio 2 Talent’ Lorrèn is een 23-jarige pop, jazz en soul zangeres die haar debuut CD ‘Shades of Blue’ deze herfst op de markt bracht. Inspiratie haalt de zangeres uit de muziek van artiesten als: Selah Sue, Adele, Amy Winehouse maar ook invloeden van Lorrèns jazz-heldin Ella Fitzgerald hoor je terug op de plaat: “Muziek moet voor mij heel puur zijn, wat al deze dames gemeen hebben met elkaar is dat ze me direct raken. Dat hoop ik zelf ook te kunnen doen met mijn eerste album.”
De eerst single van het album ‘The Game Of Love’ stond wekenlang in de top 40 van de meest gedraaide liedjes op de Nederlandse radio. Ook buiten Nederland krijgt Lorrèn aandacht, VEVO steunde de video voor ‘The Game Of Love’ en haar tweede single ‘Struggle’ werd daar ook gepromoot. Ook staan er verschillende optredens in het buitenland op de planning.
De titel van het album kwam volgens de zangeres vanzelf tot stand: “Blauw is mijn favoriete kleur: koningsblauw, grijsblauw, hemelsblauw, zeeblauw, babyblauw ik vind het allemaal mooi, het ligt heel erg aan mijn gevoel in het moment.
De verschillende “shades” staan symbool voor de dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt. Meestal zie ik alles als zeeblauw, maar soms heb ik momenten waarin alles eventjes donkerblauw is. Dit hoor je terug in al mijn liedjes, maar ik vind het wel heel erg belangrijk dat alle liedjes die ik schrijf een positieve ondertoon hebben. Zo ben ik ook in mijn dagelijks leven, met een goede dosis positiviteit kom je gewoon een stuk verder en kan je mensen en niet onbelangrijk, jezelf blijer maken.”