AN ACOUSTIC EVENING WITH: SANDRA VAN NIEUWLAND

Date : 20 / jun / 2020
Time : 20:30
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : ONLINE: €15.00
Sold Out

AN ACOUSTIC EVENING WITH: SANDRA VAN NIEUWLAND

UITVERKOCHT

We mogen weer, maar wel voor maar 30 man. Dus wees er snel bij voor de tickets. 20 juni trappen wij af met An Acoustic Evening With: Sandra van Nieuwland! Tijdens deze avond brengt de oud Voice of Holland deelneemster haar sterk indie-pop in een intieme setting. Het concert is seated met zit gelegenheid voor enkele stoelen of gezelschappen voor 2, 3 of 4 stoelen per tafel. Belangrijk is dus dat je als gezelschap daar ook de juiste ticket voor koopt. Als je hier vragen over hebt of meer duidelijkheid zou willen kan je ons altijd bereiken via info@demeesteralmere.nl Wij kijken er enorm naar uit om jullie weer te mogen verwelkomen in Almere.

 

 

Biografie Sandra Van Nieuwland

In 2012 beleeft zangeres, songwriter en muzikante Sandra van Nieuwland een indrukwekkende doorbraak vanwege haar deelname aan The Voice of Holland. Ze wint het seizoen niet, maar scoort wel grote hits met onder meer de nummers More en Keep Your Head Up. Ze breekt records in de Nederlandse hitlijsten door tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Daarbij staat ze met 5 singles in de top 10. Het album And More wordt platina naast meerdere gouden en platina awards.

Na het Voice avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie-nummers. Haar sterke popalbum Banging On The Doors Of Love levert de succesvolle single Hunter op en wordt bekroond met dé Edison Pop voor Beste Album

 

Haar derde album Breaking New Ground komt uit in november 2015. Een plaat met nog meer aandacht voor haar unieke vocale geluid aangevuld met prachtige strijkers partijen. Na meerdere club- en theatertours verzorgt Sandra in het najaar van 2016 het voorprogramma van niemand minder dan Bryan Ferry.

 

2018 is het jaar van nieuwe in eigen beheer uitgebrachte muziek met een meer elektronisch karakter. Het album Human Alien landt op aarde en bevat liedjes met een verhaal welke tegelijkertijd het verhaal vertellen van ‘geen verhaal’. Een album over identiteit, en de illusies van het leven. Wat is eigenlijk echt? De release wordt opgevolgd door alweer haar derde theatertour met 25 shows door het hele land.

 

Tevens reist Sandra dit jaar mee als een van de artiesten van de Elvis Comeback Special (tournee door de Strange Brew-band) samen met Barry Hay, Lucas Hamming, Anne Soldaat, Yorick van Norden en Ntjam Rosie.

2019 begint met het componeren en schrijven van de muziek voor de show Volgens Mij van het theatergezelschap Bonte Hond. Een bijzonder project in het kader van Bevrijdingsdag. Sandra gaat mee op tour en treedt tevens op voor Premier Rutte op 5 mei.

Naast het theaterproject schrijft Sandra meer liedjes voor verschillende kunstprojecten. Zoals voor Stichting Simon de Heer (Nederlandse schilder), waarvan in 2020 een aantal nummers zullen verschijnen.

 

Er volgt dit jaar nog een tournee met de Strange Brew-band waar Sandra klassieke Woodstock-nummers (Jefferson Airplane en Janis Joplin) brengt met artiesten als Frank Lammers, Pablo van de Poel (De Wolff), Ricky Koole, Stéphanie Struijk en Paul de Munnik in ‘One Piece of Music’.

 

 

 

Over Human Alien

Welke helm heb je op in je leven? Welke zet je af? En zou je een andere helm op kunnen zetten? Human Alien, het vierde album van Sandra van Nieuwland, is een plaat over identiteit en perceptie. Hij gaat over de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt. Want hoe open is je vizier eigenlijk na alle grote en kleine gebeurtenissen die je leven hebben veranderd? De zangeres heeft deze vragen en gedachten vertaald in een persoonlijke popplaat waarin ze de luisteraar aan de hand meeneemt in haar zoektocht.

De basis van Human Alien ligt op het moment dat Sandra van Nieuwland tweeënhalf geleden merkt dat er iets moet veranderen in haar leven. Van Nieuwland: ‘Ik was moe. Ik wilde even niet in de belangstelling staan en bezig zijn met hoe anderen naar je kijken. Ik wilde juist de tijd nemen om naar mezelf te kijken. Wat vind ik echt leuk om te doen? En niet alleen op muzikaal vlak. Daar ben ik tijd aan gaan besteden. Als je doet wat je wilt, leidt dat enthousiasme altijd tot iets nieuws.’ De teksten die ze voor zichzelf schrijft, blijken telkens over dit onderwerp te gaan. Ze denkt na over de verschillende rollen die ze in het leven speelt. Van zangeres tot moeder van drie kinderen tot iemand die toen, tweeënhalf jaar geleden, een relatie beëindigde en daarna weer verliefd werd. Elke rol en elke gebeurtenis heeft invloed op je wezen. Maar wat gebeurt er als je alle lagen afpelt en tot de kern komt? Daar zit je echte zelf.

Op Human Alien zingt Sandra van Nieuwland over de persoon onder al die schillen. Het onderwerp blijft terugkomen in de nummers die ze schrijft en wordt uiteindelijk het concept van Human Alien. Een plaat die qua onderwerp breekt met deze tijd waarin alles draait om storytelling. Sandra van Nieuwland: ‘Je hoort zo vaak dat het belangrijk is dat je een verhaal vertelt. Dat je alleen dan meedoet. Maar je bent meer dan je verleden en je omstandigheden. Je bent ook meer dan je succes en je falen. Je hoeft je niet te identificeren met je eigen verhaal. Het kan mooi zijn om te vertellen, en het kan mensen binden, maar je bent meer dan dat. Alleen wat precies?’ De helm waarmee de zangeres op de cover is afgebeeld, staat voor de zienswijzen die iedereen in zijn leven verkrijgt. Een extra laag om je heen. Een rol. Maar als je altijd een oranje vizier draagt, weet je niet dat sneeuw wit is. Dan is het tijd om je blik te openen.

 

Human Alien is met rust geschreven. Volledig vanuit plezier en losheid. Tijdens het maken van haar eerste plaat in eigen beheer, heeft de zangeres haar eigen tempo aangehouden en gewerkt met mensen met wie het helemaal klikt. Zoals songschrijver Lori Lieberman en producer Reyn Ouwehand met wie ze de plaat heeft opgenomen. De samenwerking heeft een sterke popplaat opgeleverd waarop Van Nieuwland melodieus op haar sterkst is met catchy synthpop maar ook klein durft te zijn. Met haar kraakheldere zang weet ze heel dichtbij de luisteraar te komen.

 

Het is hoorbaar dat Human Alien is ontstaan in een belangrijke tijd voor Van Nieuwland. In het nummer Celebration Day neemt ze afscheid van een prominente periode in haar jeugd waarin haar Duitse stiefmoeder jarenlang drie pakjes sigaretten per dag rookte tot zij op een dag plots het vergeelde huis verliet.’ Op One Of You vertelt ze aan de dochter die ze nooit had, maar ook aan zichzelf, om in deze tijd minder streng voor jezelf te zijn. Van Nieuwland: ‘Ik zie het bij kinderen, maar ook bij vriendinnen en mezelf: mensen zijn best onaardig tegen zichzelf. Dat heeft ook met sociale media te maken. Je ziet dat iemand succesvol is, of in een tv-programma speelt en dan denk je: dat moet ik ook. Maar dat is niet de goede drive.’ Van Nieuwland heeft zich niet op de buitenwereld gefocust, maar op haar binnenwereld. Tijdens de schrijfperiode ging ze een bikram yoga challenge van 100 dagen aan (Van Nieuwland: “Elke dag 90 minuten. Dat is dus écht pittig.”) en voornamelijk heeft ze een onderwerp en toon gevonden die een zeer geslaagde liedjesplaat heeft opgeleverd. Geschreven zonder struggle en de constante verplichting om altijd maar keihard door te zetten. Maar juist vanuit zin, liefde en drang om iets persoonlijks te maken: dat is Human Alien.