ROXEANNE HAZES

support: LAKSHMI
Date : 25 / nov / 2017
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : VVK: DEUR €12,- ONLINE: €13,30 | AVONDKASSA €15,-

ROXEANNE HAZES

VVK: DEUR €12,- ONLINE: €13,30 | AVONDKASSA €15,-

ROXEANNE HAZES

RoxeanneHazes_door_LoisCohen_06

Roxanne Hazes

De carrière van Roxeanne Hazes bestrijkt al een veelzijdig decennium. Tien jaar waarin ze, middels vele honderden optredens en de steevast uitverkochte Holland Zingt Hazes concerten, Nederland en België verblijdde met haar vaders muziek. In die jaren groeide ‘Dochter Dre’ als mens en artiest, waarna het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op haar veertiende schreef ze al nummers voor het debuutalbum van haar broertje. Twee jaar geleden begon Roxeanne Hazes met het schrijven aan haar eigen muziek. “Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien.”

Eerder dit jaar was Roxeanne Hazes te horen op en te zien in Ballade van de Moord van labelgenoten Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Ze speelden bij De Wereld Draait Door, Radio 2 en springen in het oog met de intense videoclip. Hierna werden vijf uitverkochte Ziggo Domes vol Hazes-fans plat gespeeld, waarna de laatste hand werd gelegd aan Rox’ eerste single ‘Ik Was Toch Je Meisje’ die momenteel veel airplay krijgt.

De komende tijd maakt Roxeanne haar debuutalbum af. Dit zal na de zomer verschijnen bij Top Notch en zal zij met volledige live band het land in gaan.

support: LAKSHMI

LAKSHMI door KB Fotografie

LAKSHMI

LAKSHMI brengt op 24 maart haar langverwachte, naar zichzelf vernoemde debuutalbum uit. Voor dit album werkt ze samen met o.a. Rogier Wagenaar (Claudia de Breij, Alain Clark), Bart van Liemt (Bade, The Sheer), Will Knox (Dotan) en Thijs Lodewijk (Wende, LudoWic). Lodewijk fungeerde tevens als producer. Onlangs verscheen ‘What The Hell’, de eerste single van het album. Vanaf april tourt LAKSHMI door Nederland.

Ze is een frêle, meisjesachtige verschijning. Maar vergis je niet: singer/songwriter LAKSHMI – voluit Lakshmi Swami Persaud – is een pittige jonge vrouw die weet wat ze wil. Vernoemd naar de godin van de liefde, bezingt ze op haar debuutalbum over liefde in al haar vormen. Het zijn persoonlijke verhalen verpakt in Dark Electronic Pop: een mix van poëtische teksten, donkere strijkers en heftige synths. Denk aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack.

LAKSHMI nam het album op in verschillende studio’s: The Mailmen studio, Digital Army, beiden in Utrecht, en in de thuisstudio van Thijs, die ze kende van de Herman Brood Academie. Hij is een van oprichters/eigenaren, en Lakshmi rondde er een 3-jarige opleiding af. “Hij nam me weleens mee naar shows van Wende Snijders, die ik enorm bewonder, en met wie hij vaak live speelt. Na mijn schooltijd heb ik hem heel brutaal gebeld met de vraag met mij een liedje te schrijven voor mijn eerste EP. En nu heb ik hem weten te strikken voor mijn debuutalbum.” De samenwerking verliep uiterst vlot. Hij begreep de vage omschrijvingen van LAKSHMI, en zij voelde zich vrij om haar mening te geven, ook als ze iets niet tof vond. En, het allerbelangrijkst: “Qua sound is hij koning.”

Voor LAKSHMI was het schrijven en opnemen van haar eerste volledige album een feest: “Ik heb met mensen mogen werken die ik heel erg bewonder. Het was zo fijn om met Thijs te werken! Qua sfeer en muzikaliteit zaten we op één lijn, zodat we geen enkel compromis hoefden te sluiten. Dat voel en hoor je terug op de plaat.” Samen met Lodewijk zocht de 23-jarige zangeres naar de perfecte sound en kwam uit op een combinatie van analoge synthesizers en klassieke elementen (een overblijfsel uit de tijd dat ze nog aan ballet deed) als akoestische gitaren en strijkers. “Samen hebben we eerst mood boards gebouwd met filmpjes en beelden om een sfeer te creëren. Steden in de schemering, reflecties in autospiegels. underground feestjes in Berlijn, zwartwit beelden in slow motion. Toen werd de richting al snel duidelijk.”

Thema’s op het album zijn vervreemding en het ontvluchten van de realiteit (Only For The WIcked), loslaten (Sailing), alles verzengende liefde (What The Hell, Take Me On A Trip) en het op afstand observeren van de wereld. LAKSHMI schreef alle muziek en teksten, en bemoeide zich met de arrangementen en de sound. De basis werd vaak gelegd op piano en gitaar. “Het idee dat alles in de wereld zich lijkt af te spelen als in een film, dat je niet participeert maar analyseert, als het ware alsof je achter glas zit. Of alsof je in je eentje in een hele drukke, vreemde stad bent en kijkt naar iedereen, terwijl je zelf volledig anoniem bent. Dat gevoel heb ik proberen vast te leggen in de muziek en teksten.”

Haar Nederlandse moeder en Hindoestaans-Surinaamse vader gaven haar de naam van de godin van liefde, licht, rijkdom en vruchtbaarheid. “Iedereen vraagt me altijd naar mijn naam, en ik vind het tof dat mijn naam zo’n positieve betekenis heeft. Toch: de donkere kant van het leven heeft me altijd aangetrokken, daar komen vaak de mooiste dingen uit. Als alles prima gaat, ga ik toch op zoek naar iets dat verkeerd kan gaan.” De tracks op het album gaan bijna zonder uitzondering over de liefde in al haar facetten. “Ik zing niet per se over de liefde voor een persoon, maar ook voor een gevoel, een emotie als geluk of de liefde voor je vak. Dus daar komt die Godin van de Liefde toch om de hoek kijken!”

Over LAKSHMI

Bij klassiek ballet ontdekt ze haar eerste liefde: het podium. Maar als LAKSHMI als jong meisje een gitaar krijgt van haar vader, ontwikkelt ze haar passie voor zingen en muziek schrijven. Al zit haar verlegenheid haar, zeker in het begin, nogal in de weg. “Ik durfde nooit te zingen. Daar ben ik extreem langzaam in gegroeid. Na de havo besloot ik naar de Herman Brood Academie te gaan. Ook daar had ik geen openbaring dat ik ‘dit moest doen’, maar ik besloot dat ik ervoor zou zorgen dat ik er goed in zou worden. Ik zat vroeger in punkbandjes, speelde harde muziek, waarschijnlijk om mijn verlegenheid te compenseren. Maar nu zie ik ook wel: dat paste helemaal niet bij mijn stem. Nu heb ik de sound gevonden die perfect is voor mijn stem. Al is het een hele zoektocht geweest.”

Vanaf de tijd dat ze zichzelf serieus neemt, gaat het hard. In 2014 staat LAKSHMI in de finale van de Grote Prijs van Nederland en in 2015 maakt ze deel uit van de Popronde. Het grote publiek maakt kennis met de zangeres door haar deelname aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In maart 2016 verschijnt haar debuut-EP ‘Come Sin With Me’, gevolgd door haar tweede EP ‘Sinister’. Ze wordt datzelfde jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en is diverse malen te gast bij De Wereld Draait Door, 3FM en NPO Radio 2. LAKSHMI speelt zich live in de kijker met haar optredens op grote festivals als Paaspop, Festival Mundial, het Songbird Festival en diverse bevrijdingsfestivals.

www.lakshmimusic.com

www.facebook.com/LAKSHMImusicnl

www.instagram.com/LAKSHMImusic

 

Links
Facebook
Instagram
Spotify