THE COOL QUEST

SUPPORT: RHYME TIME
Date : 30 / Jan / 2016
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.15 UUR , ID verplicht. Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Bekijk Facebook event
Prijs : VVK: € 7 | DEUR: € 10

THE COOL QUEST + RHYME TIME

VVK: € 7 | DEUR: € 10

Funky Hiphop en Soulvolle Jazz. The Cool Quest is dé festivalsensatie van het jaar! The Cool Quest is met hun soulvolle jazz en funky hiphop de Nederlandse gelederen flink aan het bestormen. Met de release van “Funkin’ Badass” is The Cool Quest door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent en door 3FM tot Serious Talent. Het gelijknamige debuutalbum kwam oktober 2014 uit. Met de release van de single “Shine” en meer dan 250 optredens op hun naam weten zij zich flink in de kijker te spelen en wekt de band interesse bij o.a. DWDD, Puna, State, XiteTV, CJP, Jazzism, LINDA, Musicmaker en OOR. Inmiddels heeft de band ijzersterke live-reputatie. Met een eigenzinnige mix van soulvolle jazz en funky Hip Hop verrast The Cool Quest op menig festival, waaronder Summerjazz Leiden, Jazz in Duketown, Big Rivers, Freeze festival en North Sea Round Town. Met al deze lofbetuigingen op zak gaat The Cool Quest een zonnige toekomst tegemoet. Het is keihard swingen geblazen bij The Cool Quest.

THE COOL QUEST

TheCoolQuest-FotograafXanneWijkamp

Biografie The Cool Quest

In 2014 bracht The Cool Quest hun debuut album ‘Funkin’ Badass’ uit met daarop hun single ‘Shine’. Dit zorgde voor een doorbraak bij landelijke radio en TV stations. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stond meerdere weken op de playlist bij 3FM en Radio 6 en was 4 keer te gast bij DWDD. Daarnaast werden ze beloond met een Radio 6 award voor ‘beste groep’. Deze aandacht zorgde voor een volle agenda in 2015 met in totaal maar liefst 120 shows in binnen- en buitenland! Dit heeft de live reputatie van de band alleen maar versterkt.
In 2016 is het tijd voor een nieuwe stap. Dit gaat gepaard met een energieke doorgegroeide sound. Dit willen ze graag aan Nederland laten horen met een nieuwe clubtour, single en EP in het voorjaar.

RHYME TIME

freecoolinsky

Rhyme Time

De bio

 

Links
Website The Cool Quest