HARRY SACKSIONI

WELCOME TO THE CLUB
Date : 21 / Nov / 2015
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR , ID verplicht. Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal
Prijs : VVK: € 15 | DEUR: € 18
Uitverkocht

HARRY SACKSIONI

VVK: € 15 | DEUR: € 18

“Het kan bijna niet anders dan dat er achter de coulissen een tweede gitarist stiekem staat mee te spelen.” “Sacksioni is onbetwist de Johan Cruijff van de gitaar.” Met de rijke bagage van een leven lang muziek maken en met de energie van een jonge hond komt Neerlands gitaarvirtuoos en componist Harry Sacksioni naar Almere! 

Naast zijn nu lopende jubileumtournee in de theaters gaat meestergitarist Harry Sacksioni ook een aantal cluboptredens geven. Voor deze concerten heeft hij Digmon Roovers uitgenodigd. Deze muzikant speelt door middel van een zogeheten ‘octivider’ (baspedaal) bas op zijn gitaar en is daardoor zowel als bassist en als gitarist inzetbaar. Harry Sacksioni licht toe: “Hij is een van de meest funky bassisten die ik ken. Hij legt een steady en groovend fundament, waarop het voor mij heerlijk spelen is. Daarbij is Digmon ook in staat om lyrisch te spelen, waardoor alle facetten van mijn muziek aan bod kunnen komen”. Digmon Roovers zal uitsluitend in de clubs (dus niet in de theaters) van de partij zijn. De exclusiviteit van deze intieme optredens wordt hierdoor nog meer benadrukt.

HARRY SACKSIONI “WELCOME TO THE CLUB”

Harry Sacksioni - persfoto
(Fotograaf: Frans van Viegen)

Biografie Harry Sacksioni

Harry Sacksioni, met afstand de beroemdste akoestische gitarist van Nederland, wordt dit jaar 65. Dit gaat hij het komende seizoen niet alleen in het voor hem vertrouwde theatercircuit vieren, maar bovendien luister bijzetten met een aantal exclusieve cluboptredens. Tijdens deze intieme soloconcerten, getiteld ‘Welcome to the Club’, zal Harry Sacksioni een speciaal (lees: aangepast) programma spelen. Zeker is dat vele hoogtepunten uit zijn langdurige carrière aan bod komen. De meestergitarist kan hiervoor putten uit een oeuvre dat inmiddels zo’n 30 platen en cd’s omvat. In al die jaren is de muzikant met zijn intense spel en onnavolgbare rechterhand technieken (de veelbeproefde ‘Sacksioni Methode’) uitgegroeid tot een gitarist van internationale allure. Niet voor niets werd Harry Sacksioni eerder dit jaar voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste Akoestische Gitarist van de Benelux’.

Links
Website Harry Sacksioni