WALTZBURG

Dutch Indie met Waltzburg
Date : 14 / mei / 2021
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20:00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : DUO TICKET (TOEGANG VOOR 2 PERS.): € 12,00

WALTZBURG

DUO TICKET (TOEGANG VOOR 2 PERS.): € 12,00

Waltzburg maakt indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemt Waltzburg zichzelf een vriendenband. De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met vijf bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel.
Juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep, die het soms niet al te luchtige leven weer een heel stuk leuker én dragelijker maakt.

Na het succes van debuut EP ‘Latest News’ in 2018, met onder andere single ‘Neon’, en shows op onder andere Sziget en Noorderslag, brengt Waltzburg dit najaar hun debuutalbum uit, gevolgd door een Nederlandse clubtour. Kortom een band die zeker de moeite is om in de gaten te houden. Kom dit aanstormend talent steunbetuigen en book je tickets voor 20 maart in Poppodium de Meester.

De Meester in Corona-tijd.
Naar een concert gaan in Corona tijd? Dat kan hopelijk snel weer. Maar, ook de pop-sector heeft een aantal regels te volgen. Zo mag je applaudisseren, maar niet juichen. Er mag gedanst worden, maar wel vanuit je stoel. Er mag omhelst worden, mits je uit het zelfde huishouden komt. Kortom, er zijn een aantal regels die we met z’n allen moeten bewaken. Het naleven van deze regels doen we niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook die van anderen. Dus, geef elkaar de ruimte (1,5 meter), volg de aangewezen looproutes, wacht op je beurt, verwissel niet van stoel tijdens de voorstelling, desinfecteer je handen, sta alleen op om naar het toilet te gaan en geef niet in aan de drang om mee te zingen. Het is beleid vanuit de Meester om tijdens alle loopbewegingen een mondkapje te dragen. Het kapje mag dus af zodra u zit. We merken dat niet iedereen dit makkelijk vindt, maar de regel is indiscutabel, neem dit dus in overweging alvorens uw komst. Helaas blijft de bar tot nader order gesloten. Als we hier met z’n allen op letten kunnen we aankomende weken blijven genieten van popcultuur, juist nu.

Biografie Waltzburg

Waltzburg maakt eigenzinnige en melodieuze upbeat indie, geschreven door een pessimistische slaapkamer producer, vervolgens tot leven gebracht met zijn beste vrienden. Samen met producer Simon Akkermans werkte de Nijmeegse band hun melodische indie-pop uit in Kytopia, Utrecht. De songs zijn super catchy, onvervalst en recht uit het hart en doen op de beste manier mogelijk denken aan bands als Vampire Weekend, Real Estate en Modest Mouse.