VOLTAGE + SUPPORT: OUTSIDE REVELATION

Date : 7 / nov / 2020
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €7,- ONLINE: €8,50 | AVONDKASSA €10,-

AFGELAST: VOLTAGE + SUPPORT: OUTSIDE REVELATION

VVK: DEUR €7,- ONLINE: €8,50 | AVONDKASSA €10,-

Op vrijdag 1 mei brengt Voltage een nieuw album uit, getiteld ‘It’s About Time’. Het is het derde volledige album dat de band onder leiding van frontman Dave Vermeulen uitbrengt. Zoals we van de band uit Helmond gewend zijn, bevat ook dit album Southern Bluesrock op zijn best en dat moet je natuurlijk live horen, 7 november staat Voltage in De Meester.

Twee Shows
Met de huidige corona maatregelen kunnen wij maar 30 mensen toelaten per evenement. Om toch zo veel mogelijk mensen van dit optreden te laten genieten zullen er twee shows plaats vinden.  Voor show 1 gaan de deuren 19:30 open en vind het programma plaats van 20:00 tot 21:30. Voor show twee gaan de deuren 21:30 open en zal het programma plaats vinden van 21:45 tot 00:00

TICKETS SHOW 1 20:00-21:15

TICKETS SHOW 2 21:45-00:00

Overige corona regels

Naar een concertgaan in Corona tijd? Dat kan gelukkig nog steeds. Maar, ook de pop-sector heeft een aantal regels te volgen. Zo mag u applaudisseren, maar niet juichen. Er mag gedanst worden, maar wel vanuit uw stoel. Er mag omhelst worden, mits u uit het zelfde huishouden bent.

Kortom, er zijn een aantal regels die we met z’n allen moeten bewaken. Het naleven van deze regels doen we niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook die van anderen. Dus, geef elkaar de ruimte (1,5 meter), volg de aangewezen looproutes, wacht op uw beurt, verwissel niet van stoel tijdens de voorstelling, desinfecteer uw handen, sta alleen op om naar de bar of het toilet te gaan en geef niet in aan de drang om mee te zingen. Als we hier met z’n allen op letten kunnen we aankomende weken blijven genieten van popcultuur, juist nu.

VOLTAGE

Biografie Voltage

Over Voltage
Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Dit resulteerde in een eerste EP in 2012 en debuutalbum Travellin’ Men in het voorjaar van 2015. In 2017 verscheen opvolger ‘Around The Bend’. Het materiaal was inmiddels aangevuld met Americana en country invloeden. Meerdere eigen clubtours, festivals als Paaspop en Zwarte Cross en diverse
voorprogramma’s volgden. In 2019 deed de band de Tribute to Tom Petty tour.

It’s About Time Tour

Het nieuwe album ‘It’s About Time’ is opgenomen in de Uncle Gabe’s Sound studio in Eindhoven en is een
coproductie van Voltage en producer Gabriel Peeters. Dave vond het tijd om terug te gaan naar waar zijn liefde voor muziek ooit begon: met z’n vieren in een ruimte, live opnemen, press ‘record’ en werken met de beste take. Als tegenhanger van wat er in de mainstream wereld gaande is, snelle muziek die makkelijk scoort. In slechts zes dagen werden de elf nummers opgenomen. Dave: “De plaat is voor 90% live ingespeeld. Nadat we de Tribute to Tom Petty-tour hadden gedaan, hebben we destijds een aantal tracks op die manier opgenomen en dat klonk goed. Die live-vibe wilden we nu ook graag hebben. We deden ongeveer vier takes per track. Je legt dan natuurlijk wel een bepaalde druk op jezelf, maar juist daardoor ging iedereen heel scherp en gefocust de studio in en dat bracht het beste in ons allemaal naar boven.”

Nieuw bloed.

Vlak voor de Tom Petty-tour sloten gitarist Ruard Sanders zich aan bij Voltage, terwijl bassist Kai Liebrand zich een jaar eerder bij de band had gevoegd. Beiden zijn goedgeschoolde muzikanten met een bak aan ervaring en een eigen mindset en stijl. Dave: “Zij zijn echt een toevoeging. Ruard speelt slide gitaar en ik kan hem zijn ding laten doen, geef hem zijn muzikale vrijheid om het op zijn eigen manier in te kleuren. Daarom zijn we samen ook veel
gaan schrijven voor dit album, en dat is succesvol gebleken,” aldus Dave. “Kai is een hele eigen bassist en heeft een goede klik met onze drummer Bart. Zij voelen elkaar feilloos aan. Hij is ook een goede backing vocalist, past zich goed aan op mijn zang. Hij is een echt rauwdouwer en een meester in zijn vakgebied.”

Je eigen pad volgen
Het thema van de plaat is eerlijk zijn, bij jezelf blijven en mooie verhalen vertellen. Dat wordt gelijk duidelijk bij het openingsnummer van het album. De tekst van ‘The Last Time’ gaat over dat niemand je kan weerhouden om te doen wat je wil en hoe je dat wil. Wat dat betreft is ‘It’s About Time’ bijna een conceptalbum over jezelf blijven en het pad blijven volgen dat je voor jezelf hebt uitgestippeld. “Veel mensen vinden mij een rare vogel en vragen me waarom ik dit soort muziek speel omdat het eigenlijk niet echt overal gewaardeerd wordt. Door heel kritisch te zijn op wat we maken en met wie we werken bewijzen we dat we ook met dit soort muziek mensen kunnen raken en vermaken. Dit is wat ik doe, en daar ben ik trots op,” aldus Dave. Het resultaat zijn elf eerlijke songs, zonder poespas, recht voor zijn raap. “De songs gaan over hoe het voelt om de underdog te zijn en de struggles die je hebt als muzikant, zeker als je gitaarmuziek maakt. Ik vind het belangrijk dat dit soort muziek overeind blijft, hoe moeilijk
het ook is. Dit is de muziek waar ik ooit verliefd op ben geworden, muziek die spreekt vanuit
het hart. Eerlijker dan deze plaat wordt het niet!” Dit sluit perfect aan op de manier waarop we Dave hebben leren kennen als deelnemer aan The Voice of Holland (2016), waar hij tweede werd. Ook daar deed Dave zijn eigen ding en vocht voor zijn plekje binnen het programma. Dave: “Er is niks mis met mainstream zijn,maar het is niet mijn manier van muziek maken. Ik wil aantonen dat het genre dat we met de band spelen ook een groter publiek kan bereiken, maar toch in de schaduw van de hedendaagse mainstream beweegt. Ik heb geleerd om voor mijn plek te vechten, sterk te blijven en te geloven in mezelf. What you see is what you get.” Met ‘It’s About Time’ is Voltage weer een stap verder in hun ontwikkeling en in het neerzetten van een eigen identiteit, zegt Dave. “Dat is voor mij het allerbelangrijkste, dat we een eigen identiteit hebben. Je moet kiezen voor je eigen geluk, wat niet altijd makkelijk is. Maar wel noodzakelijk.”

 

https://www.voltage-rocks.com

OUTSIDE REVELATION

Biografie Outside Revelation

Outside Revelation is een Heavy Groove Rock band met een vooruitstrevende sound. Ze hebben al het goede van de 70’s gepakt en dit in een moderne stijl gegoten. Maar het allerbelangrijkste, ze hebben er een hoop groove aan toe gevoegd! Outside Revelation zal op 17 april een gloednieuwe single uitbrengen.
Invloeden van o.a. My Midnight Creeps, The Damn Truth, Rival Sons & Blackberry Smoke
Tracy Tchai – Vocals/Guitar
Davy Knobel – Guitar
Toine Couwenberg – drums
Michael Wouters – Bass