THE KILKENNYS VS SCRUM

CELT-N-FOLK
Date : 1 / dec / 2018
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20:30 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €12,- ONLINE: €13,50 | AVONDKASSA € 15,-

THE KILKENNYS (IRL) VS SCRUM

VVK: DEUR €12,- ONLINE: €13,50 | AVONDKASSA € 15,-

Deze co-productie met De Neushoorn is echt een folk feestje. Tien kerels met voorliefde voor eerlijke energieke folk gaan op het podium de strijd aan met elkaar. Natuurlijk sluiten ze gebroederlijk af met een grote finale.

The Kilkennys uit Ierland hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Scrum, van eigen bodem, benadert de folk vanuit een modernere en ruigere hoek. Scrum geniet op dit moment airplay in Duitsland, Nederland en België. Het nieuwste album kreeg een 4-sterren recensie van Music Maker’s Jan Colijn.

THE KILKENNYS

Kilkennys-poster3-m

Biografie The Kilkennys

The Kilkennys hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven. Hun klassieke folksongs en ballades zullen zowel de jongeren, als de veteranen onder de muziekliefhebbers, aanspreken. Ze zijn het levende bewijs dat je met talent, passie en ambitie een heel eind kunt komen.

The Kilkennys, vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny, deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten sindsdien menig pub op stelten. Twaalf jaar later, na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Inmiddels hebben ze een grote schare fans in heel Europa en zelfs tot in Boston, New York en Las Vegas.

De naam The Kilkennys staat synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish lady’, ‘Tell me ma’ en ‘Whisky in the jar’. Met hun energieke uitstraling, rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor is het elke avond genieten.

De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als whisky en goed gezelschap. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun Ierse wortels koesteren. Hun geliefde thuishaven Kilkenny reist daarom altijd mee in hun muziek.

SCRUM

80_paf_orig

Biografie Scrum

Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren…

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 12 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. Scrum weet daarmee een groeiend aantal fans aan zich te binden.

Vanaf 2015 komt er met zanger Léon een nieuwe energie binnen de band. Dit heeft grote invloed op de muzikale richting en de look & feel. De duidelijk nieuwe koers kenmerkt zich door een volwassener geluid, waarbij Scrum garant blijft staan voor eerlijkheid, enthousiasme en energie. De singles van The Shamrock Sessions, geproduceerd door Sander Rozeboom (Caro Emerald, BLØF, IOS, Van Velzen), worden in 2017 internationaal gereleased.

De band bestaat uit: Léon (zang), Marco (bas, piano, accordeon), Robin (gitaar, mandoline), Oscar (drums), Fred (bagpipes, tinwhistle) en Corné (viool, mandoline).

Links
Website The Kilkennys
Website Scrum