TANGARINE + SUPPORT: SOFIA DRAGT

Date : 5 / mrt / 2022
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:30 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 15,00 | VVK DEUR: € 12,00 | VVK ONLINE: € 13,50

TANGARINE + SUPPORT: SOFIA DRAGT

AVONDKASSA: € 15,00 | VVK DEUR: € 12,00 | VVK ONLINE: € 13,50

*Let op! Geen QR meer nodig. Op deze pagina van de overheid vindt je de actuele regels en versoepelingen. Toch vragen of twijfels? We helpen je graag per mail, telefoon of DM.

Als identieke eeneiige tweeling is Tangarine een unieke en graag geziene gast op de Nederlandse podia. Voor Arnout en Sander Brinks was de Corona periode een gelegenheid om een nieuwe weg in te slaan en met name hun talenten als songwriters te verkennen. Samen met producer Gordon Groothedde hebben de tweelingbroers een aantal sterke popliedjes opgenomen, met pakkende refreinen en sfeervolle arrangementen. Met hun onmiskenbare stemgeluid en harmonieën weet Tangarine telkens het publiek te betoveren.

Support: Sofia Dragt

Sofia Dragt is een componist, producer, vocalist en pianist. Naast dat zij als uitvoerend artiest de Grote Prijs van Nederland won in 2013 componeert en produceert Sofia ook voor film en media. Onlangs heeft zij o.a. de muziek voor de documentaire serie Het Wad (door Ruben Smit) gecomponeerd, maar ook haar song Come Home die ze schreef voor een Interpolis commercial eindigde op de nummer 2 van de Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden 2020. De liefde voor de Scandinavische landen hoor je goed terug in haar muziek. Of dit nu gaat om haar popsongs of de cinematische instrumentale stukken die ze maakt. Zo zijn beeld en film onlosmakelijk verbonden met haar muziek en hopelijk beland je in jouw eigen film als je het aanzet.

Biografie Tangarine

Niet alleen vormt Tangarine op het podium een eenheid. Ook daarbuiten liep het leven van de broers vrijwel altijd synchroon. Tot drie jaar geleden. Terwijl Sander vader werd, strandde de relatie van Arnout. Vreugde en verdriet liepen door elkaar en de parallelle levens gingen elk een andere koers en richting. Dat had ook muzikale impact waardoor de broers zich de afgelopen jaren zowel op persoonlijk als muzikaal vlak opnieuw hebben moeten uitvinden. Hun songs kregen een ander gevoel, inhoud en sfeer. De behoefte om verder te groeien als songwriter en artiest kreeg vorm door de samenwerking met producer Gordon Groothedde. Hij wist de broers te overtuigen van hun unieke talenten en mede daardoor liggen er nu een aantal geweldige songs klaar.

Al sinds 2010 weet het duo zich een eigen positie te verwerven in het Nederlandse muzieklandschap. Met de mix van indie, folk en americana bracht Tangarine al vijf albums uit. Met name de samenwerking met Calexico leverde lovende kritieken op en bezorgde de band een volle agenda en een trouwe fanbase. In 2014 kreeg Tangarine nationale bekendheid als huisband van De Wereld Draait Door en veroverde de harten van de tv-kijkers. De broers reisden langs vrijwel ieder poppodium in Nederland en speelden op festivals als Lowlands, Haldern Pop en Into The Great Wide Open. In de jaren erna richtte Tangarine zich op concerten in het theater. Tevens werden Arnout en Sander door Esquire uitgeroepen tot de best geklede artiest.

In februari 2021 kondigden Tangarine en poppodium Hedon een samenwerking aan. Gezamenlijk werd er gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe liveshow waarmee ze vanaf het najaar gaat touren op poppodia en festivals. Heel bewust streeft de band naar een totaalbeleving die matcht met hun nieuwe werk. Songs met veel dynamiek en aanstekelijke refreinen, zoals ‘You’, ‘Shadow’ en ‘Scars’.