ST. PATRICK'S DAY

Date : 12 / mrt / 2022
Time : 20:00 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Bar zaal
Tel : AVONDKASSA: € 8,00 | VVK DEUR: € 5,00 | VVK ONLINE: € 6,50

ST. PATRICK’S DAY

AVONDKASSA: € 8,00 | VVK DEUR: € 5,00 | VVK ONLINE: € 6,50

Vanavond staat het in teken van St. Patrick’s Day, dat gevierd zal worden met livemuziek. St. Patrick’s Day is een feestdag die zijn oorsprong kent in Ierland en zich kenmerkt door uitbundige feesten, groene (aan)kleding en bovenal gezelligheid. Het feest wint over de hele wereld steeds meer aan populariteit en wij organiseren het in samenwerking met studentenvereniging Endzjin nu voor 10e keer! Bij binnenkomst krijg je een Murphy ’s pint overhandigd die, wanneer je groen gekleed bent, één keer gratis gevuld wordt met Murphy’s, pils of fris. De zaal is weer helemaal afgestemd op het feest. Leeftijd = 18+

Acting The Maggot

Acting The Maggot is momenteel misschien wel de beste Ierse feest-folkband van Nederland en speelt de meest herkenbare, opzwepende en gevoelige muziek in de stijl van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners.

Acting The Maggot maakt van elk optreden een groot Iers feest! De band trad eerder op in Duitsland, China, Denemarken, België en uiteraard Nederland.

Biografie Acting The Maggot

Acting The Maggot puur als Ierse folkband te omschrijven doet te kort aan alles wat ze spelen. Flogging Molly is bijvoorbeeld een band uit Amerika en wist je dat The Pogues oorspronkelijk een uit Londen afkomstige groep is? Eigenlijk spelen ze een mengeling van Ierse Folk, Engelse punkfolk, Amerikaanse feestfolk en stiekem her en der een Schots poplied. Tezamen is het goed voor een dosis feestelijke poppy folkmuziek.

Al rond de eeuwwisseling speelden Rogier Peerlings en Maarten de Gans veelvuldig als duo Rutger & die Rooie in menig kroeg. Maar vooral in Denemarken, waar zij meerdere malen optraden, merkten ze dat de Ierse klanken erg goed aansloegen. Oude folk traditionals, maar ook ‘nieuwere’ liedjes van The Dubliners werden luidkeels meegezongen, soms zelfs met de juiste tekst…

In 2012 werd aan het duo gevraagd een theatershow neer te zetten in Podium Boxtel. Ze wilden nu toch wel iets groter uitpakken en besloten meer muzikanten toe te voegen zodat er ook liedjes van The Pogues en Flogging Molly konden worden toegevoegd. En zo hebben we in een viertal zinnen de belangrijkste inspiratiebronnen op een rij gezet. Geweldige up-tempo feestliedjes als Drunken Lullabies, Streams of Whiskey, Donegal Danny, Irish Rover worden vandaag afgewisseld met rustige klassiekers zoals Fields of Athenry, The Town I loved so Well en The Rare Ould Times of met de gemoedelijke meezingers als Molly Malone, Wild Rover, Black Velvet Band en Whiskey in the Jar.

De liedjes worden tegenwoordig zowel met de gehele band gespeeld (gitaren, bas, viool, accordeon, banjo, tin whistle, drums en uiteraard zang) maar ook in duo of trio bezetting al naar gelang budget en locatie mogelijk maken. Het staat buiten kijf dat de meeste power komt als de band compleet is. Maar onderstaande videobeelden laten zien dat er ook een feest te bouwen is met kleinere bezettingen.