SMALL TOWN REVIVAL

ASSORTED TRAVELLERS + DEMI KNIGHT + JASPER SCHALKS
Date : 16 / feb / 2018
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: DEUR €5,- ONLINE: €6,30 | AVONDKASSA €8,-

ASSORTED TRAVELLERS PRESENTS: SMALL TOWN REVIVAL (AMERICANA)

VVK: DEUR €5,- ONLINE: €6,30 | AVONDKASSA €8,-

Vrijdag 16 februari vindt de eerste editie van Small Town Revival plaats in Poppodium de Meester! Een Americana luister-avond vol muziek en verhalen, gehost door de dame en heren van Assorted Travellers. Deze keer samen met Demi Knight en Jasper Schalks.

Demi Knight zul je kennen van haar deelname aan ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland’ of van haar EP ‘Songs About Unfaithful Men’. Country van Nederlandse bodem maar met een sound die doet denken aan Emmylou Harris en Loretta Lynn.

Jasper Schalks maakt Americana in zijn puurste vorm, te vergelijken met Neil Youngs’ ‘Harvest’ en Ryan Adams’ ‘Heartbreaker’. Hij bracht dit najaar twee singles uit en zijn debut EP verschijnt in februari 2018.

Assorted Travellers brachten dit voorjaar hun tweede EP uit: Rustler’s Moon. Songs geïnspireerd door het oude Westen van Amerika. Die zul je voorbij horen komen, plus muziek die hún muziek geïnspireerd heeft.

small town
ASSORTED TRAVELLERS

Assorted Travellers bio

Biografie Assorted Travellers

Assorted Travellers onstond in de zomer van 2014. Diezelfde zomer vertrokken ze naar de ruige kust van west-Frankrijk waar ze hun eerste EP Wild Heart opnamen. De EP werd in eigen beheer uitgebracht. Na de release volgde een landelijke tour en speelden ze onder andere in de Melkweg, Hedon en in het voorprogramma van Henny Vrienten. Tijdens tientallen shows werkten Assorted Travellers aan hun sound en vonden inspiratie in traditionele country en folk stijlen. De nieuwe EP Rustler’s Moon is nu te vekrijgen. Deze werd geproduceerd door Tim Knol en gemastered door Ray Kennedy (oa Steve Earle, Waylon Jennings) in Nashville, Tennessee. Songs met een country-hart geïnspireerd door Woody Guthrie, The Seeger Sessions en de geschiedenis van het Amerikaanse Westen.

DEMI KNIGHT

Biografie Demi Knight

In 2015, Demi Knight (21) received national recognition through her participation in ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland’, a tv-show looking for the best singer/songwriter of The Netherlands. She was soon compared to names like Loretta Lynn and Emmylou Harris because of her country sound and mature voice. After a first solo EP and a fall tour with Popronde, she forms her band in 2016. Bassist Bram Schrijver, drummer Martijn Soeterbroek, guitarist Sam van Ommen en pianist Jasper Schalks complete the sound. Knight is very convincing and sounds quite lived at her young age (New Folk Sounds). For lovers of country and Americana, with a fresh touch.

JASPER SCHALKS

Foto

Biografie Jasper Schalks

Jasper Schalks (1994) is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit de Kop van Noord-Holland, maar tegenwoordig woonachtig in Amsterdam. Zijn muziek is het beste te omschrijven als americana in zijn puurste vorm, vergelijkbaar met de nummers op Neil Youngs’ Harvest of Ryan Adams’ Heartbreaker.. Niet met de pretentie origineel of vernieuwend te zijn, wel om krachtige en mooie nummers te schrijven. Sinds hij in 2013 begon met optreden met zijn eigen songs won hij drie lokale singer-songwritercontests, behaalde hij in 2016 de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten en werd hij in datzelfde jaar geselecteerd voor het rondreizende muziekfestival Popronde, waarbij met maar liefst 21 steden en een totaal van 26 optredens op nr. 11 van de meestgeboekte acts stond..  In 2016 heeft Jasper in onder andere Paradiso, het Vondelpark Openluchttheater en de Melkweg gespeeld. Sinds 2017 is Jasper zowel solo als met band te boeken via For The Road Bookings. Zijn band bestaat uit violiste Mirte de Graaff, contrabassiste Madelief van Vlijmen en pedal-steel/dobro/mandolinespeler Leif de Leeuw. In het voorjaar van 2017 hebben Jasper & band in de MI5-studios te Hoorn hun debuut-EP opgenomen, die naar in februari 2018 zal verschijnen.

Links
Facebook Assorted Travellers
Facebook Demi Knight
Facebook Jasper Schalks