SCHEMERLAMPFESTIVAL: ANNA RUNE - LAURA SJIN - HVNLY

Date : 14 / okt / 2022
Time : 19:00 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 13,00 | VOORVERKOOP DEUR: € 10,00 | VOORVERKOOP ONLINE: € 11,50

SCHEMERLAMPFESTIVAL: ANNA RUNE – LAURA SJIN – HVNLY

AVONDKASSA: € 13,00 | VOORVERKOOP DEUR: € 10,00 | VOORVERKOOP ONLINE: € 11,50

Er staat een nieuwe Schemerlamp op de planning. Normaal spelen ze in bands en formaties met grote geluiden en echoende klanken, maar traditiegetrouw wordt alles bij het schemerlampfestival zo minimalistisch mogelijk aangepakt. Neem plaats in onze woonkamers, waar het zo stil is dat het gekraak van de vloer al atmospherisch voelt. De eerste twee namen die we aankondigen voor deze editie zijn: Anna Rune, bekend van o.a. het TV programma Beste Singer-songwriter en Grote prijs winnaar Laura Sjin.

Anna Rune

Bio Anna

Anna Rune is het alias van vlaming Anna De Volder. In 2015 wint ze overtuigend én als eerste vrouw het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland met haar song ‘That’s Life’. Met datzelfde nummer wordt ze door radiozender 3FM uitgeroepen tot ‘3FM Serious Talent’. In 2018 releaset ze haar debuut ‘Residue & Lovers’ Dust’. Met dit album betreedt ze de bühne van Sziget, Pinkpop, Songbird, Paradiso, Mezz en TivoliVredenburg.

Best beschreven als Neo-Romantic Pop, slaat haar nieuwe album ‘For Monumental People’, een frisse, meer impulsieve richting in. Met dansende baslijntjes, stuwende ritmes en analoge synths aan het stuur, krijgt Anna’s lyrische en soms duistere schrijfstijl een relativerende laag. Dat moet ook, want alle songs schreef ze als ode aan mensen die van monumentale waarde waren in haar leven, tijdens Anna’s strijd voor het herstel van haar mentale gezondheid.
Het eerste deel: de EP ‘The Secret’, werd gereleased op 1 oktober 2021. Anna legde al haar geheimen bloot, praatte openlijk over de eetstoornis en depressie die haar jarenlang gekweld heeft. Het 2de deel ‘For Monumental People’- gereleased in februari 2022 – bevat het volledige album en focust op de wijze lessen doorheen haar mentale strijd die haar haar muzikale identiteit hebben doen herontdekken. Het album ontving 4 sterren in Focus Knack en haalde airplay op onder meer radio 1, Urgent FM en Studio Brussel in België.
Met ‘For Monumental People’ wil ze een conversatie starten met het publiek over kwetsbaarheid, eigenliefde en allesverwoestende miserie.

In oktober 2022 volgt een clubtour met band door de Benelux:
‘Ik kijk en ga naar kunst en shows om mijn hoofd met nieuwe dingen te vullen, om uit mijn eigen gedachten te kruipen en in die van iemand anders te duiken. Kunst/muziek is zo persoonlijk en wordt gemaakt vanuit de passie en impuls in dat moment. Die impuls is éen van de krachtige gevoelens die ik heb en ken. Om dat van andere mensen te zien is super interessant, wat voor uiting hun interpretatie en hun zijn krijgt. In kunst zie je de persoonlijkheid terug van de mensen en daarom ga ik er heen. maar ook om te ontspannen, leuke kleurtjes, reflecterende objecten, prettige chaos…

Laura Sjin

Bio Laura

Zelfgemaakte Nederlandstalige slaapkamer pop; goudeerlijk met lieve randjes. Zo klinken de hersenspinsels van Laura, die ze kwijt kan in persoonlijke liedjes die toch voor menig mens herkenbaar blijken. Dit kan vele vormen aannemen, denk aan dromerige tranentrekkers, dansbare mini disco en alles daar tussenin. Eigenlijk gewoon Laura-achtig.

In 2018 bracht ze haar debuut EP ‘Als ik droom’ uit, waarvan meerdere tracks in populaire Spotify lijsten als ‘Je Moerstaal’ en ‘Troubadour’ terecht kwamen. De EP release werd gevierd in een volle zaal in de Vorstin. Vlak daarna won ze de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en mocht ze mee met de Popronde.

Daarna kwam er ruimte voor de zoektocht naar een volwassener geluid. Na samenwerkingen met verschillende producers vond ze haar match in Benny Sings, die precies aanvoelde wat haar zolder demo’s nodig hadden met als resultaat haar tweede EP ‘of ik jou nog mis’ in 2021. Deze EP speelde ze live bij 3voor12 Radio en er kwamen tracks in grote lijsten op Spotify (o.a. New Music Friday, indiepuntnl, Made in NL) en Apple Music (o.a. New Music Daily, Van Eigen Bodem).

Na deze release trok Laura zich terug om te werken aan het volgende hoofdstuk: ‘dingen die toch wel gaan gebeuren’. Haar doel was ditmaal om zelf ook tracks te produceren, wat geresulteerd heeft in een EP bomvol samenwerkingen, maar ook twee liedjes recht uit het hart en de laptop van Laura. De laatste EP is in september uitgebracht