SCHEMERLAMPFESTIVAL: MICHEL VAN DIJK & FERDINAND BAKKER, WIM BUDDING, JEROEN KRAMER, FRANK BLUEKA

'De Klassiekers' keert terug!
Date : 24 / jun / 2022
Time : 19:00 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Kleine zaal
Tel : AVONDKASSA: € 13,00 | VVK DEUR: € 10,00 | VVK ONLINE: € 11,50

SCHEMERLAMPFESTIVAL: MICHEL VAN DIJK & FERDINAND BAKKER, WIM BUDDING, JEROEN KRAMER, FRANK BLUEKA

AVONDKASSA: € 13,00 | VVK DEUR: € 10,00 | VVK ONLINE: € 11,50

Het Schemerlamp Festival keert terug met wederom een te gekke en intieme line-up. Stap binnen in de huiskamers van De Meester waar geweldige muzikanten hun meest intieme en oprechte shows neerzetten. Naast hun eigen repetoire pakken vele muzikanten deze avonden aan als gelegenheid te spelen wat ze zelf heel mooi vinden. Vrijdag 24 juni 2022
staan Michel van Dijk & Ferdinand Bakker, Wim Budding, Frank Blueka en Jeroen Kramer op het Schemerlamp Festival.

** Michel van Dijk & Ferdinand Bakker (Alquin / LONE)**

Michel van Dijk & Ferdinand Bakker

Met Michel van Dijk & Ferdinand Bakker kunnen we twee grote namen uit de geschiedenis van de Nederpop aankondigen. Beiden waren in de zeventiger jaren de voormannen van de legendarische Delftse band Alquin. Tegenwoordig opereren zanger/tekstschrijver Van Dijk en componist, gitarist, violist en pianist Bakker onder de naam LONE. Als duo spelen ze naar eigen zeggen “een andere interpretatie van de blues”, doorspekt met overige roots-invloeden als soul, rock, jazz en Bach. Uiteraard zal een aantal klassiekers van Alquin, denk aan ‘Wheelchair Groupie’, niet in hun optreden ontbreken!

** Wim Budding**

Wim Budding

Wim Budding is een muzikale duizendpoot die al diverse projecten op zijn naam heeft. Momenteel is hij de frontman van de Budding Blues Band. Maar velen kennen hem ook van de Classic Albums avonden in de Meester. Zo heeft hij met de band Big Cab al drie Classic Albums onder handen genomen. namelijk: Rumours van Fleetwood Mac, Hotel California van de Eagles en Stickey Fingers van de Rolling Stones. Maar, laten vooral niet zijn fenomenale uitvoering van Eric Clapton’s Unplugged vergeten.

Jeroen Kramer

Jeroen Kramer

Jeroen bezingt wat ons allemaal bezig houdt – seks, geld, liefde, ouderdom, hond, de dood en het woelige wereldtoneel, – maar hij heeft daar zo zijn eigen kijk op, als in het duistere ‘Onzichtbare Man’, het ontroerende ‘Dat ben ik’, of het ironische ‘Wil jij mijn mening zien?’ (alle te beluisteren op Spotify). Het repertoire bestaat louter uit eigen Nederlandstalig werk, plus een handvol frisse vertalingen van classics als Heard it through the grapevine (‘Ik lees het op de buurt-app’), ‘Jij, Amsterdam‘, (‘New York, New York) en Johnny B. Goode (‘Arie van Zelf’).

Het resultaat is een intrigerende Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities. Trouwens, herkennen we deze Jeroen niet van het Sinterklaasjournaal? Dat zou zo maar kunnen. Maar dit is nu eens geen kinderprogramma!

Frank Blueka

Frank Blueka

De specialiteit van singer-songwriter Frank Blueka is het terugbrengen van rocksongs tot hun essentie. Een rock poëet, relaxed en doeltreffend. Verrassend, spannend en altijd die warme stem. Soulvol, met invloeden uit rock, blues, Ierse invloeden en wereldwijde folk. Tekstueel laat hij zich beïnvloeden door het universum, dromen en gewoon dagelijkse beslommeringen. Oermenselijke gevoelens als liefde, woede, humor en verlies vlechten zich als vanzelf hier doorheen…