SCHEMERLAMP FESTIVAL "DE KLASSIEKERS"

ERIK MESIE + ALEXANDER VAN BREEMEN
Date : 8 / jun / 2018
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20:00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal + kleine zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,30 | AVONDKASSA €13,-
Afgelast

SCHEMERLAMP FESTIVAL “DE KLASSIEKERS”, O.A. ERIK MESIE (TOONTJE LAGER)

VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,30 | AVONDKASSA €13,-

Helaas is het ‘Schemerlamp Festival “De Klassiekers”, met o.a. Erik Mesie (Toontje Lager)’ afgelast. Dit omdat een aantal beoogde muzikanten (toch) niet beschikbaar zijn en wij u wel graag een volledig Schemerlamp programma willen bieden. Er wordt gekeken naar een vervangende datum. Hier zult u nog informatie over ontvangen. Uw tickets blijven geldig of u kunt uw geld terug krijgen via Ticketmaster (hier ontvangt u nog een mail van Ticketmaster over). Tickets die bij ons aan de deur gekocht zijn, kunt u ook weer bij ons aan de deur retourneren.

Sorry voor het ongemak, maar hopelijk tot de volgende editie!

 

Knusse huiskamers, akoestische muziek en singer-songwriters; dat is het recept voor het Schemerlamp festival. Vrijdag 8 juni is er weer een editie van het Schemerlamp Festival “De Klassiekers” met speciale gasten, namelijk Erik Mesie (Toontje lager) + Joost Vergoossen (Kayak) en Alexander van Breemen. Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties kunnen voorbijkomen. Dit alles met verhalen, anekdotes en interactie met het publiek. Beleef de muziek vanuit een ander perspectief, sta oog in oog met je favoriete artiest, alsof het in je eigen woonkamer plaats vindt.

ERIK MESIE + JOOST VERGOOSSEN

Afbeeldingsresultaat voor erik mesie

Biografie Erik Mesie + Joost Vergoossen

Hallo, ik ben Erik,

Ik ben op dinsdag 12 maart 1957 geboren in de lichtstad Eindhoven.

bij kopje erik mesie in de tekst.jpgMijn vader werkte natuurlijk bij Philips en mijn moeder heeft me op 4 jarige leeftijd leren zingen tijdens de afwas. Ik de eerste en zij de tweede stem en al snel moest ik dat ook andersom kunnen. Want als kind moest je vroeger nog van alles.

Maar ik ben haar wel dankbaar want daar aan het aanrecht is toch de basis gelegd voor het latere zingen.

Het gevolg was dat tijdens het zingen op de kleuterschool ik tweede stem ging zingen. De andere kinderen vonden dit zo mooi dat ze mee gingen doen, maar dat was lelijk gebrom en dat wilde de juf niet. Dus zei ze, “alleen Erik mag de tweede stem zingen”.

Ik was zeven toen ik met mijn moeder in het centrum van Eindhoven achter de dranghekken de toen beroemde zanger Dave Barry (you’ve  got a strange effect on me) voorbij zag komen. Op dat moment klommen diverse meisjes gillend de dranghekken over om bij hem te kunnen komen. Ik wist niet wat ik zag maar dacht wel gelijk: dat wil ik later ook!

Twee jaar later was ik dat nog niet vergeten. Ik besloot met mijn vriendje dat we later een band zouden beginnen. Om de daad bij het woord te voegen maakten we eerst een tekening met onze toekomstige band. Ik tekende mezelf pontificaal vooraan. Gitaar om de nek en microfoon voor m’n neus.

Een echte gitaar krijgen zat er natuurlijk nog lang niet in. Die kreeg ik pas op 13 jarige leeftijd op de voorwaarde dat ik wel op klassiek gitaarles ging. Dat werd dus geen success maar ik had wel mijn gitaar!!!

In 1980 werd ik zanger van Toontje lager.

Toontje Lager, was één van de succesvolste Nederlandstalige popgroepen uit de jaren tachtig. Bekende hits waren ‘Net als in de film’, ‘Zoveel te doen’ en ‘Stiekem gedanst’.

Na het uiteenvallen van Toontje Lager in 1985 ging ik solo verder. Ik. bracht twee albums uit en diverse singels. Mijn grootste succes was Zonder Jou, dat in 1986 tot een achtste plaats in de Nederlandse Top 40 reikte en een tipnotering met ‘Swing King’.

In 1996 kwamen de bandleden van Toontje Lager tijdelijk bij elkaar voor een aantal concerten. In 2001 was de laatste reünie en deden we 5 concerten bij Vrienden van Amstel Live in Ahoy. Presentatrice Manuela Kemp zong mee met ‘stiekem gedanst’.

Ik zelf was gastzanger bij Abel met het lied ‘Onderweg’.

Sinds het najaar van 2002 treedt ik met veel plezier op, samen met Bert Heerink (Vandenberg) en Peter Groot Kormelink(Jazzpolitie) met een wervelende 80’s, 90’s Rock Show. Eerst onder de naam Het Dak Eraf, later onder de naam Heeren van Oranje. Vanaf 2013 doet ook Joost Marsman mee (I.O.S- Is Ook Schitterend).

Van 8 tot en met 22 september 2008 toerde ik met het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van de Belgische dirigent Dirk Brossé met het cross-overprogramma Symphonic echoes of Pink Floyd, waarin de grote hits van de Engelse popformatie centraal stonden. Samen met Antonie Kamerling en Bert Heerink namen we de zangpartijen voor onze  rekening, bijgestaan door onder meer gitarist Joost Vergoossen en toetsenist  Christan Grotenbreg.

Een jaar later werd dit programma wegens groot succes herhaald waarbij Chris Zegers de plaats van Antonie Kamerling in nam.

In 2008 werd ik ook gevraagd mee te doen als de Nederlandse artiest bij The Night of the Proms met een Toont Lager medley en ‘Hey You’ van Pink Floyd samen met zanger/gitarist Midge Ure van Ultrafox. In totaal waren er 12 shows in het GelreDome en in Ahoy.

Door de redactie van de Wereld Draait Door werd ik in februari 2012 benaderd om bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel een akoestische versie te zingen van een lied dat niet van mezelf was. Nadat ze een lied van Pink Floyd, John Mayor en Coldpay hadden afgekeurd viel mijn keuze op ‘I still cry’ van Ilse DeLange (sorry Ilse, je was 4de keus:). Dit liedje is in oktober van dat jaar live opgenomen in Paradiso Amsterdam voor DWDD recordings. Ik werd daar bij begeleid door violiste Muriël van Hemel.

‘Een Toontje Later’ (let op de subtiele woordspeling:) was in 2012 mijn eerste Solo theaterproductie samen met mijn nieuwe band (Joost Vergoossen, Richard Zoer, Sjoerd Rutten, Werner van Gool en Marcel Wijngaards voor de techniek) met veel liedjes van Toontje Lager aangevuld met solo repertoire en tussendoor leuke anekdotes uit mijn leven.

In september 2012 werd ik door het NNO opnieuw gevraagd, dit keer om mee te doen aan het cross-over programma The Beatles samen met Christ Zegers en Syb van der Ploeg onderleiding van dirigent Hans Leenders. Ook weer met gitarist Joost Vergoossen en toetsenist  Christan Grotenbreg.

Doe Maar was gevraagd om Symphonica in Rosso 2012 te doen. Ik had nog een telefoon nummer van Ernst Jansz liggen en dacht laat ik mezelf eens als gastzanger uitnodigen. Hij zou het in de groep gooien en in december 2012 stond ik vier keer in het GelreDome ‘stiekem gedanst’ te zingen begeleid door Doe Maar.

Een heel leuke ervaring was het meewerken aan het programma ‘Op Volle Toeren’ van Ali B op 1 april 2015.

Omdat ik trots ben op de kwaliteit van de muziek en de teksten van Toontje Lager die de tand des tijds ruimschoots hebben doorstaan en nog steeds fris en origineel blijken, ontstond bij mij het idee de oude bandleden na ruim dertig jaar te benaderen om te kijken of de chemie van toen nog aanwezig was en zo ja daar iets mee te doen.

Toen bleek dat er geen belangstelling was bij de oude bandleden om opnieuw samen te werken, besloot ik in 2016 met mijn eigen band verder te gaan onder de naam Toontje Lager.

Op dit moment is de clubtour van Toontje Lager in volle gang en ben ik bezig met opnames voor mijn nieuwe album van ToontjelagERikMesie getiteld ‘Voor Jou’ onder leiding van Patrick Drabe in de Lakeside Studio in Loosdrecht.

En in het najaar van 2017 ga ik samen met Henk Temming en Nils Krake het theater in met Nederpop All Stars.

Joost Vergoossen (Geleen, 22 november 1967) is een Nederlands gitarist. Hij begon eerst met piano spelen, maar raakte onder de invloed van gitaristen als Ritchie Blackmore, Gary Moore en Pat Metheny.

Vergoossen leerde gitaar spelen op zijn middelbare school; een aantal schoolbandjes volgde. Vervolgens ging hij op 19-jarige leeftijd studeren aan het Conservatorium van Maastricht; hij studeerde daar cum laude af. Hij richtte samen met zijn broer Bart Go to the Max op, dat zonder succes bleef. Gedurende de jaren 2000 en 2001 speelde hij in de band van Ilse de Lange. Ook kwam toen zijn eerste soloalbum.

Joost Vergoossen maakt sinds 2003 deel uit van Kayak; hij nam daarinde plaats over van Rob Winter, die verder musiceerde bij Marco Borsato. Van het een kwam het ander, Vergoossen werd ingeschakeld door Bert Heerink (ook Kayak), Het Goede Doel, maar ook solo bij Henk Westbroek, Opus One en Janse Bagge Band. Hij heeft ook meegespeeld met Youp van ’t Hek, waar Ton Scherpenzeel (leider Kayak) vaste musicus is.

In 2012 gaat Erik Mesie met zijn nieuwe band (Joost Vergoossen, Werner van Gool, Richard Zoer en Sjoerd Rutten) opnieuw het theater in met de theater tour ‘Een Toontje Later’.

ALEXANDER VAN BREEMEN

30070024_1607853885949914_1235427126_o

Biografie Alexander van Breemen

 Na het succes en een veeleisend leven als zanger/gitarist van onder andere City to City (The Road Ahead in 1999) en de jaren daarna met zijn geesteskind, de rockformatie Plaeto, leek Alexander van Breemen een aantal jaren van de muzikale radar verdwenen. Na een periode van persoonlijke crisis en intense reflectie ontstond een nieuwe muzikale oriëntatie met de ontdekking en beleving van muziek uit The Ancient Oriental Mystical Traditions. Door de persoonlijke verandering, begon hij onbewust een brug te slaan vanuit het verdiepende Oosten terug naar zijn oorsprong, het Westen.

Dit wordt bekrachtigd wanneer hij het instrument ‘Buraq’ (Celtic bouzouki) tegen het lijf loopt en deze met zijn hypnotische sound Alexander vanaf dat moment als trouwe metgezel 12 jaar zal begeleiden in zijn geïnspireerde performances en aanwezigheid op internationale Peace Demonstrations en Peace Festivals. Met daarnaast de aanwezige invloed van zijn muzikale opvoeding uit de 60’s, krijgt hij al snel de bijnaam ‘The Peace Singer’. Aanwezigen omschrijven zijn performances als zowel ‘warm, peaceful and comforting’ afgewisseld met ‘deep, inspired and impressive’.

 Een aantal jaren geleden begon ‘The Road Ahead’ opnieuw een rol te spelen in zijn leven toen hij gevraagd werd deze te vertolken in onder andere De Wereld Draait Door en als speciale gast op de Lotusbeurs. Hieruit ontstond de inspiratie voor een vernieuwde, uitgebreidere en verdiepte versie die hij, met regelmaat en met Buraq begeleid, bezield ten gehore brengt op festivals en concerten.

 Vorig jaar presenteerde hij in India aan een multicultureel publiek zijn benefiet project ‘The Next Generation Project’ en de bijbehorende single ‘All sharing in All’. Parallel hieraan werkte hij in de laatste jaren aan nieuwe albums waarvan de laatste ‘Living in a peaceful me’ onlangs werd gereleased.

Links
Website Erik Mesie
Facebook Erik Mesie
Facebook Joost Vergoossen