SCHEMERLAMP FESTIVAL #4

JANNE SCHRA, BERTOLF, TESSA ROSE JACKSON, IX, DANIEL DE JONG, ALEXANDER DEL PRADO, EELKE ANKERSMIT, BIXBY
Date : 4 / jul / 2015
Time : 19:00 UUR Aanvang: 19.30 UUR 16+, ID verplicht. Huisregels de Meester
Address : Grote zaal, kleine zaal en bar
Tel : VVK €9 | DEUR €12

SCHEMERLAMP FESTIVAL #4: MET JANNE SCHRA, BERTOLF E.V.A.!

VVK €9 | DEUR €12
Knusse huiskamers, akoestische muziek en singer-songwriters; dat is het recept voor het Schemerlamp Festival. Het is allweer tijd voor de vierde editie en niemand minder dan Janne Schra en Bertolf komen langs om een intieme set te spelen. Daarbij staan er nog zes andere singer-songwriters op het programma: Daniël de Jong (bekend van DBSSW), Bixby, IX, Eelke Ankersmit, Tessa Rose Jackson en lokaal talent Alexander del Prado. 

JANNE SCHRA             

2015_Janne_Schra_red_by_IAMKAT

Biografie Janne Schra

Biografie Janne Schra”]Janne Schra (1981) begon haar muzikale carrière met Room Eleven. Met deze band toerde ze door Europa, Japan, Canada en Zuid-Afrika stond ze o.a. op het Montréal Jazz Festival en Johannesburg Joy of Jazz. Het album ‘Six White Russians and a Pink Pussycat’ (2006) behaalde platina, het in New York opgenomen album ‘Mmm…Gumbo’ (2008) goud en het optreden in een uitverkocht Carré is vastgelegd op DVD. De band ontving tevens een Essent Award en een Zilveren Harp.

Onder de naam Schradinova, tevens haar schilders pseudoniem, bracht Janne in 2011 het in Stockholm opgenomen album ‘India Lima Oscar Victor Echo You’ uit. Daarna heeft ze veel samengewerkt. Met Kyteman nam ze de digitaal verschenen EP ‘Schradinova Live at Kytopia’ op, met Solomon Burke zong ze in Carré, met M. Ward, Kraak & Smaak en De Staat maakte ze nummers en samen met Benjamin Herman nam ze de EP ‘Made in China’ op in Shanghai voor het project ‘In A Cabin With’.
In 2013 kwam haar vierde album uit onder haar eigen naam. Samen met een heel bijzondere formatie waarin het Red Limo String Quartet een grote rol speelde, wist ze de grote zalen van ons land weer vol te trekken. Zowel de Volkskrant als de NRC gaven haar liveshow vier sterren.
Tot het verschijnen van PONZO: haar 5e studioalbum, heeft Janne uiteraard in vele opzichten niet stil gezeten. Zo bracht ze samen met het Robin Nolan Trio haar liedjes opnieuw uit in de stijl van Django Reinhardt en toerde ze met hen door China, maakte ze met het Noordpool Orkest muziek op de gedichten van M. Vasalis en bracht deze naar de theaters, en maakte ze samen met Torre Florim de titelsong van de dramaserie Hollands Hoop.

Onlangs verscheen haar vijfde studioalbum: PONZO! Dit album maakte Janne samen met Torre Florim (De Staat) bij hen thuis. Vanaf nu staat alles in het teken van de PONZO-tour waarmee ze Nederland gaat opschudden!

BERTOLF

1419194968Bertolf_Foto_MarkUyl

Biografie Bertolf

Bertolf Lentink(1980) is een liedjesschrijver, multi-instrumentalist en zanger uit Zwolle.
Hij kwam al op erg jonge leeftijd in aanraking met muziek; zijn vader was een groot bluegrass liefhebber en Bertolf nam al in zijn zesde levensjaar de gitaar ter hand. Daarna volgden instrumenten als banjo, mandoline en dobro.

Lentink begon in 2002 de band “The Junes” en speelde daarmee in voorprogramma’s van onder meer The Posies en The Tragically Hip.
Maakte van 2007 tot 2008 deel uit van de band van Ilse DeLange, en keerde in 2011 nog eenmalig terug om mee te spelen met haar concert in het Gelredome.

Bertolf bracht drie solo-albums onder z’n eigen naam: For Life (2009), Snakes & Ladders (2010) en Bertolf (2012). Van deze platen zijn onder andere de twee 3FM Megahits “Another Day” en “Cut Me Loose” afkomstig. In 2010 ontving Bertolf een Zilveren Harp.

Lentink maakte eind 2012 bekend voorlopig te stoppen met platen maken en optreden onder de naam “Bertolf” om zich te gaan richten op een bandproject: “Color Reporters” met Bas Wilberink.
In 2013 gaat Bertolf Lentink de theaters in met Kasper van Kooten en verschijnt er ook een album in het Nederlands van dit tijdelijke duo.

TESSA ROSE JACKSON

Tessa 2

Biografie Tessa Rose Jackson

Like many young women, 22 year old Tessa Rose Jackson is passionate, ambitious and committed, as eager to laugh as she is sensitive to heartache. What distinguishes her from her contemporaries, however, is the nature of her songs: often written, arranged, produced and performed by Jackson alone in the small studio she’s built at home, they are, put succinctly, unusually worldly wise, and sound little like the work of someone so young. 

The Brit School graduate’s debut, (Songs From) The Sandbox, was released on Jackson’s own label, Monocle, in 2013. Its songs found a regular home on Holland’s key radio station, 3FM, and the country’s leading TV show, De Wereld Draait Door, who invited her to perform twice. Still, though, she felt her work could be improved, and the wealth of music that has subsequently emerged swings from delicate to jubilant, from brooding to graceful, and is never less than sophisticated and flawlessly crafted. Though she and her peers may share many of the same virtues, one thing’s certain: Tessa Rose Jackson boasts a rare, exceptional talent.

IX

byjoostdehaas

Biografie IX

IX is het alter-ego van Marnix Dorrestein, een solo project na talloze bands en andere projecten. Hij won in 2012 als gitarist/zanger met ‘Über-Ich’ de Grote Prijs van Nederland en in 2008 als drummer van ‘Sheriff of Hong Kong’ de beste-muzikant prijs. Marnix is niet alleen actief op het podium, hij schreef de muziek voor een nieuw kindertheaterstuk over Alfred Jodocus Kwak en co-produceerde het laatste studio album van Herman van Veen. Marnix groeide op in een muzikaal gezin, zijn beide ouders zijn klassiek geschoolde gitaristen. Toch begon hij niet met gitaar spelen maar ramde vanaf zijn vierde op potten en pannen mee met the Beatles, Little Richard, Fats Domino & Eddie Cochran tot hij een drumstel kreeg. Aan het begin van de middelbare school leerde hij Jelte Tuinstra kennen, nu beter bekend als Jett Rebel. De gedeelde liefde voor funk en rock zorgde ervoor dat ze in de eerste week nadat ze elkaar leerden kennen een heel album maakten. Met Willem Wits op drums speelden ze tot hun 15e vrijwel ieder weekend, van lokale bandjes wedstrijden tot op het Reeperbahn Festival in Hamburg. Sindsdien heeft Marnix in een dozijn bands gespeeld, een conservatorium studie afgerond en met verschillede acts en artiesten in binnen-en buitenlandse theaters gespeeld. Na het uit elkaar gaan van zijn laatste band ‘Über-Ich’ nam hij de beslissing om solo verder te gaan. “IX biedt ruimte voor mijn sixties manie, liefde voor Afrikaanse muziek, experimenteer drift, koppigheid, ongebreidelde energie en alles waarvan ik nog in de ban zal raken. IX ben ik”

EELKE ANKERSMIT

eelke 1

Biografie Eelke Ankersmit

Eelke Ankersmit, zanger van The Rag Trade, komt speciaal voor het Schemerlampfestival solo optreden in Poppodium de Meester. Hij stond nog nooit eerder alleen op het podium en dus is Schemerlamp Festival ook voor hem een compleet nieuwe ervaring. Eelke studeert in mei af van het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast werkt hij met zijn band The Rag Trade aan nieuw materiaal. Met de eerste plaat verdiende Eelke en zijn band een SuperCrazyTurboTophit in De Coen & Sander Show en diverse shows op 3FM en radio 1.

BIXBY

bixby

Biografie Bixby

Bixby is an Amsterdam-based musical collective formed around singer/songwriter Simone van Vugt. Inspired by artists such as The Veils, Laura Marling, Daughter and The National, Van Vugt combines dreamy pop songs with an occasional roaring outburst and folky influences. She contemplates the ongoing battle between head and heart, having to leave the confines of adolescence and move towards adulthood.

DANIEL DE JONG

afl1-Daniel_01-722x406

Biografie Daniel de Jong

Daniel is pas 19 jaar en won zijn eerste talentenjacht op de middelbare school. Met zijn band ‘Higher Ground‘ heeft hij al een EP opgenomen, maar hij schrijft ook zelf nummers, en met die nummers was hij te zien bij de beste singer songwriter seizoen 3. Daniel onderscheidt zichzelf met andere singer songwriters doordat zijn liedjes worden geschreven met een bepaalde lading. Het is zijn manier om te laten horen hoe hij zicht voelt of waar hij mee zit. Zijn nummers omschrijft Daniel het liefst als duister en dromerig.


ALEXANDER DEL PRADO

Alex-del-Prado-®Wineke-van-Muiswinkel

Biografie Alexandra Del Prado

Alexander Del Prado, singer songwriter en tevens bandleider van de band ‘the assorted travellers’. Een opkomende band die al vele succes kent, in 2014 wonnen ze de talenjacht ‘flavourland’, dit houdt onderhand in dat ze in 2015 mee doen met de sena POPnl award in de melkweg. Naast zijn passie voor de band schrijft hij ook graag nummers voor zichzelf.

Links
Website Janne Schra
Website Bertolf
Website Tessa Rose Jackson
Website IX
Website Eelke Ankersmit
Facebook Daniel de Jong
Facebook Alexander Del Prado