SCHEMERLAMPFESTIVAL: DE KLASSIEKERS | JAN VAN DER MEIJ & BJORN VAN DER DOELEN

'De Klassiekers' keert terug!
Date : 25 / jun / 2021
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : DUO TICKET (TOEGANG VOOR 2 PERS.): € 23,00

SCHEMERLAMPFESTIVAL: DE KLASSIEKERS | JAN VAN DER MEIJ & BJORN VAN DER DOELEN

DUO TICKET (TOEGANG VOOR 2 PERS.): € 23,00

Tijdens deze afgeslankte editie van het Schemerlamp Festival (twee in plaats van de gebruikelijke vier optredens) is er een weerzien met Jan van der Meij. De zanger/gitarist geniet de laatste jaren vooral bekendheid als een van de frontmensen van de in binnen- en buitenland bejubelde Beatles tribute The Analogues. Maar daarvoor had hij er al een hele carrière opzitten. Eerst als bandlid van Herman van Boeijen’s Vitesse en daarna als oprichter en boegbeeld van Powerplay. Met dit trio schreef Jan van der Meij de Nederpop pareltjes ‘Make it Alone’, ‘Love Can Break Your Heart’ en ‘Waste of Time’ op zijn naam.

Jan van der Meij

Jan van der Meij

De zanger/gitarist geniet de laatste jaren vooral bekendheid als een van de frontmensen van de in binnen- en buitenland bejubelde Beatles tribute The Analogues. Maar daarvoor had hij er al een hele carrière opzitten. Eerst als bandlid van Herman van Boeijen’s Vitesse en daarna als oprichter en boegbeeld van Powerplay. Met dit trio schreef Jan van der Meij de Nederpop pareltjes ‘Make it Alone’, ‘Love Can Break Your Heart’ en ‘Waste of Time’ op zijn naam.

Björn van der Doelen

Biografie Björn van der Doelen

Björn van der Doelen, voormalig profvoetballer van PSV, Standard Luik, FC Twente en NEC, is met vijf albums op zak (laatste titel: ‘Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd’) inmiddels gepokt en gemazeld als muzikant. De zelfbenoemde – met een knipoog uiteraard – ‘Parel van Brabant’ houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een beetje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes. “Geen poëtisch gelul maar ware woorden”, aldus Björn van der Doelen. Magazine OOR noemt prijst hem met de woorden “een Nederlandse Americana artiest van formaat”.