ROBIN KESTER + JOSEPHINE ODHIL

THIS IS NOT A DEMOCRACY
Date : 22 / okt / 2021
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:30 UUR
Huisregels de Meester
Address : Bar zaal
Tel : AVONDKASSA: € 12,00 | VVK DEUR: € 8,50 | VVK ONLINE: € 10,00

ROBIN KESTER + JOSEPHINE ODHIL

AVONDKASSA: € 12,00 | VVK DEUR: € 8,50 | VVK ONLINE: € 10,00

*Disclaimer: In lijn met de nieuwe corona-maatregelen zal dit evenement enkel toegankelijk zijn op vertoning van een corona bewijs (EU DDC). Hier zal aan de deur op gecontroleerd worden. Kijk op de website van de Overheid voor meer informatie over het coronabewijs.

De afgelopen jaren bracht de Utrechtse Robin Kester met een zekere regelmaat liedjes uit die de aandacht trokken vanwege de fraaie dromerige zang en de verrassende arrangementen. Nu ze zeven van haar mooiste nummers heeft verzameld op het mini-album This Is Not a Democracy valt nog eens extra op hoe knap Kester ieder liedje vormgeeft. Zoemende elektronica, meanderende gitaarpatronen en ploppende baslijnen geven ieder liedje een aparte sfeer.

Josephine Odhil is er vandaag ook bij als support act. Zij maakt mysterieuze nummers die je meenemen naar een plek hier ver vandaan.

Robin Kester

Biografie Robin Kester

Met haar hypnotiserende stemgeluid en voorliefde voor open gitaarstemmingen, elektronica en vintage synths, maakt Robin Kester muziek die tegelijkertijd vervoerend en opzwepend is. De tracks op het mini-album This Is Not A Democracy refereren aan Sufjan Stevens’ raadselachtige lofzang, de indiepop van Cate Le Bon, de dreampop van Beach House en de betoverende schoonheid van Weyes Blood, maar ook de jaren zeventig van Nick Drake en Karen Dalton zijn nooit ver weg.

“It is at once impressionistic, volatile and graceful but at its heart lies a quiet euphoria.” is hoe Conor O’Brien de muziek van Robin Kester omschrijft. De Villagers-frontman wilde na een gezamenlijke tour door Nederland en België graag een bijdrage leveren op Cigarette Song, één van de tracks van This Is Not A Democracy. De eerste fysieke release van Robin Kester is tot stand gekomen is in de studio van Marien Dorleijn (Moss), een voormalig psychiatrisch ziekenhuis in de bossen van Den Dolder. Naast O’Brien en Dorleijn is ook Maarten Vos te horen met cello en modular synths op een drietal tracks.

This Is Not a Democracy wordt groots onthaald door de Nederlandse pers, waaronder een vier-sterren recensie in de Volkskrant. Een maand na de release, speelt Kester met haar band in de grote zaal van Paradiso. Volgens NRC gebeurde daar – op de vooravond van wederom een lockdown – iets bijzonders, getuige de vier-ballen recensie.

Gelijk met de lovende recensies in eigen land, is de muziek van Robin Kester veelvuldig te horen op de buitenlandse radio. De singles Sweat and Fright en Remove and Delete krijgen airplay van Londen tot Los Angeles. Kester schopte ‘t zowel bij John Kennedy op Radio X als bij Shell Zenner op Amazing Radio tot track van de week, werd uitgelicht door KEXP en op BBC Radio 6 Music in de ochtendshow van Lauren Laverne. Op dezelfde zender is Robin Kester meerdere malen te horen in de radioshow van Elbow’s Guy Garvey ("I think this is great") en belandde op de playlist bij het invloedrijke KCRW (US). In Ierland en Noord-Ierland kwamen de tracks voorbij op RTÉ 2 FM en BBC Radio Ulster ("An amazing record").

Inmiddels is het mini-album ruim twee miljoen keer gestreamd op Spotify en volgens Apple Music is The Dirt één van de beste 100 tracks van 2020, terwijl Day Is Done prijkt in de favorietenlijst van de NRC muziekjournalisten. Single Sweat and Fright werd geplaylist door NPO 3FM, KINK en Radio X. Daarnaast speelde de band sessies voor 3VOOR12 Radio en Vera on Track op NPO 3FM, Op NPO Radio 1 bij Nooit Meer Slapen en De Nieuws BV en bij Leo Blokhuis op NPO Radio 2. Jan Douwe Kroeske nam een 2 Meter Sessies op, terwijl de NTR haar portretteerde voor de Noorderslag-uitzending op NPO 3.

In korte tijd wordt Robin Kester met haar band uitgenodigd voor festivals als Motel Mozaique, Le Guess Who?, BIME Bilbao, Crossing Border, Here Comes The Summer, Valkhof, Bruis en ESNS (Noorderslag) én door haar vakgenoten genomineerd voor een Zilveren Notekraker.

Vervoeren zonder te duwen. Bekeren zonder te beleren. Dit is geen democratie. Dit is de wereld volgens Robin Kester. This Is Not A Democracy is uit op cd, vinyl en digitaal op het onafhankelijke label AT EASE.

Josephine Odhil

Biografie Josephine Odhil

Psychedelic dream pop voor dagdromers en avontuurlijke luisteraars. Zangeres Josephine van Schaik speelde met haar voormalige band ‘The Mysterons’ al op festivals zoals Lowlands, Transmusicales, en ITGWO. Met haar nieuwe project ‘ Josephine Odhil’ maakt ze mysterieuze songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier.