POPRONDE ALMERE 2021

Date : 2 / okt / 2021
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:30 UUR
Huisregels de Meester
Gratis

POPRONDE ALMERE 2021

*Disclaimer: In lijn met de nieuwe corona-maatregelen zal dit evenement enkel toegankelijk zijn op vertoning van een corona bewijs (EU DDC). Hier zal aan de deur op gecontrolleerd worden. Kijk op de website van de Overheid voor meer informatie over het coronabewijs. Houdt in aanvulling hierop de regels aan die Popronde Nederland landelijk aanvoert.

TICKETSHOP POPRONDE: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/popronde-2021-almere

Programma van Popronde Almere 2 oktober bekend. Het grootste rondreizende festival van Nederland gaat door! Op 2 oktober

strijkt Popronde neer in Almere, die vandaag haar programma bekendmaakt. De opzet is iets veranderd ten opzichte van voorgaande edities, het festival kiest voor een coronaproof vorm. Passe Partouts kosten € 5,- en zijn vanaf nu

verkrijgbaar. Popronde vindt in Almere plaats op 2 oktober. Meer dan 25 acts presenteren zich bij de 7 deelnemende locaties.

Op 2 oktober komen onder andere MEAU, YVES en SULTAN. naar de stad. Popronde zal dit jaar plaatsvinden in een coronaproof model, waarbij bezoekers zittend en op anderhalve meter van elkaar kunnen genieten van de concerten. Dat er nog altijd maatregelen zijn betekent dat veel oude vertrouwde locaties helaas niet kunnen of mogen

deelnemen, maar waar een deur sluit gaat er ook een open, en in deze opzet zijn dat de deuren van o.a. Poortdok in Almere Poort. Deze locatie kan dit jaar deelnemen doordat bezoekers minder van locatie naar locatie zullen zappen.

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 11 september tot en met zaterdag 27 november reizen de 100 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 42 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en altijd laagdrempelig.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een uniek programma. In iedere stad zijn het centrum (en soms iets daarbuiten) het festivalterrein en vormen de deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als

Kensington, Jeangu Macrooy, De Staat, Chef’Special, Wies, Froukje, Rondé en My Baby.

SØWT

Biografie SØWT

Loud noise rock met ware iconen van de jonge Eindhovense muziekscene. Verwacht sterke kritische teksten, super freaky screams en heftige geluidsexplosies. SØWT creëert prachtige melodieën die verscheurd worden door de verschrikkingen van ons dagelijks bestaan. Hun muziek beweegt tussen het dissonante en het plezierige. Hou je ogen open.

Andy & the Antichrist

Biografie Andy & the Antichrist

All the way from Horst in Limburg heeft Andy & the Antichrist een hele hoop singles en een ietwat uit de handgelopen EP de wereld ingesmeten in de hoop dat het bij de muziekliefhebber blijft plakken. Met de lekkerste ritmesectie van Nederland (zelf uitgeroepen) wil dit orkest hun muziek – ergens tussen garage, indie en punk- met de rest van de wereld delen.

CLOUDSURERS

Biografie CLOUDSURFERS

CLOUDSURFERS is een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Manische gitaarpassages en grungy vocals worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie. CLOUDSURFERS combineert het onberekenbare van Pulp Fiction met het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together Pangea: that’s a pretty fucking good milkshake!

De Meester in Corona-tijd.

Naar een concert gaan in Corona tijd? Dat kan gelukkig nog steeds. Maar, ook de pop-sector heeft een aantal regels te volgen. Zo mag je applaudisseren, maar niet juichen. Er mag gedanst worden, maar wel vanuit je stoel. Er mag omhelst worden, mits je uit het zelfde huishouden bent. Kortom, er zijn een aantal regels die we met z’n allen moeten bewaken. Het naleven van deze regels doen we niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook die van anderen. Dus, geef elkaar de ruimte (1,5 meter), volg de aangewezen looproutes, wacht op je beurt, verwissel niet van stoel tijdens de voorstelling, desinfecteer je handen, sta alleen op om naar het toilet te gaan en geef niet in aan de drang om mee te zingen. Als we hier met z’n allen op letten kunnen we aankomende weken blijven genieten van popcultuur, juist nu.