PIANO DAYS 2022

Piano Days Almere 25 | 26 | 27 | 28 maart 2022
Date : 25 / mrt / 2022
Time : 20:00 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Gratis

PIANO DAYS 2022

Almere viert International Piano Day met de piano en de pianist centraal. Dit jaar verdeeld over verschillende podia in de stad gedurende vier dagen, van 25 tot en met 28 maart. Er is veel te kiezen, van klassiek tot hedendaags, van jazz tot minimal music. En zelfs film met pianomuziek.

International Piano Day

De internationale dag waarop de piano wordt gevierd is steeds de 88ste dag van het jaar. 88 omdat dit het aantal toetsen is van een piano. Wereldwijd zijn er evenementen op en rond deze dag georganiseerd. Almere doet in de aanloop naar deze dag op 29 maart ook mee! Het volledige programma voor Almere is binnenkort te vinden op www.uitinalmere.nl/piano-days

Piano’s op allerlei manieren

Het aanbod is divers. Zo draait bij Corrosia de film Copying Beethoven, een romantisch drama over de gekwelde componist Beethoven. Op zaterdag treedt de Almeerse Marietta Petkova op bij Goede Rede Concerten. Bij Nieuw Podium Klassiek Almere in het Cultuurhuis in Almere Buiten staat de grootvader van de piano, het klavecimbel en ook de fortepiano, centraal. En in Kunstlinie laat de jonge Yang Yang Cai (1998) zien waarom ze een van de grootste pianotalenten van haar generatie is. Bij CKV Almere komen de Almeerse talenten aan bod. Het volledige programma voor Almere is binnenkort te vinden op www.uitinalmere.nl/piano-days en op de websites van de deelnemers.

Deelnemers/locaties

In elk stadsdeel is wel een deelnemer te vinden:

Almere Haven: Corrosia, Goede Rede Concerten

Almere Stad: Kunstlinie, Poppodium De Meester, CKV Almere/Muziektalent Almere, Podium Verzetslaan

Almere Buiten: Nieuw Podium Klassiek Almere, in Cultuurhuis Almere Buiten

Almere Poort: Podium Poort