MEESTER15 | NONA + HVNLY

Date : 10 / sep / 2022
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:30 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 16,50 | VVK DEUR: € 13,50 | VVK ONLINE: € 15,00

MEESTER15 | NONA + HVNLY

AVONDKASSA: € 16,50 | VVK DEUR: € 13,50 | VVK ONLINE: € 15,00

Nona is wat je noemt een vrije geest. Een pionier die doet waar ze zin in heeft en de grenzen opzoekt. Eerlijk, uitgesproken en onbevangen. Niemand kan haar feestje bederven, zeker niet als het op muziek aankomt. Dat laat ze horen op haar tweede album ‘No Tears In My Champagne’, dat op 17 juni is verschenen en dat een meer zelfverzekerde sound laat horen. Rauw en stijlvol, net als de zangeres zelf. Nona: “Ik weet nu beter wie ik
ben en heb mijn eigen stem gevonden.” Voor haar nieuwe album werkte Nona samen met diverse muzikanten en producers, waaronder Yoda, Benny Sings, Lawrence Mace, The Companions en Bud Kolk. Vanwege corona werd het schrijfproces uitgesmeerd over een langere periode. Dat vereiste aanpassingsvermogen en flexibiliteit. “Van tevoren weet je nooit wat eruit komt, met iedereen werkt het anders. Op een beat schrijven en zingen is totaal anders dan jammen met een gitarist. De beat bepaalt dan de sound en het tempo. De kunst is om daar iets mee te doen.” Het resultaat is meeslepende soulpop met een edgy hiphop groove. Wat alles bijeenhoudt is die volle rauwe stem en een te gekke flow.

Support: HVNLY

Nona

Bio Nona

Nona groeide op in Uden. Haar ouders hadden een platenzaak, waar ze als meisje veel tijd doorbracht. Thuis was er veel muziek; Nona speelde zelf dwarsfluit, piano en gitaar. Zingen deed ze altijd al, van kinds af aan. Ze volgde een opleiding muziekmanagement aan de Herman Brood Academie maar besloot dat ze liever wilde zingen. Met vriend en gitarist Steve Bradley speelde ze in kroegen, bij jamsessies en op straat. Vrij snel begon Nona ook haar eigen nummers te schrijven. Ze sleepte een platencontract binnen en nam nummers op in New York met onder meer producersduo Likeminds (o.a. John Legend en The Roots). Nona’s debuutsingle ‘It’s Alright’ verscheen in de zomer van 2018 en werd goed opgepikt, net als opvolgers ‘Sleeptalking’, ‘Last To Know’ en ‘Givin’ It All’. In 2019 bracht ze haar debuutalbum ‘Nona’ uit. Ze was 3FM Talent, werd geselecteerd voor de Popronde, en kreeg een Edison-nominatie voor Beste Nieuwkomer. Ze speelde op grote festivals als Eurosonic Noorderslag, Paaspop, Down The Rabbit Hole, Parkpop.
In 2020 had Nona een grote hit met ‘Forever Yours’, waarvoor ze een gouden award ontving. Eerder kreeg ze ook al goud voor ‘Sleeptalking’. In 2021 volgden de singles ‘Don’t Cry Me A River’ – waarvoor ze een Sublime Award ontving voor Beste Nummer – en ‘Better Than Ever’. In januari 2022 bracht ze single ‘Liar’ uit en in april ‘Daydream Eyes’. Naast diverse clubshows is Nona de komende zomer te bewonderen op Pinkpop, het North Sea Jazz festival en Concert At Sea.

Bio HVNLY

Heavenly Chances Dap (Born March 15th 1999) beter bekend als HVNLY, is geboren en getogen in de Nederlandse stad Almere. Heavenly groeide op in een muzikale familie, waardoor haar passie voor zingen al op vroege leeftijd begon. Als tiener begon zij met het volgen van muzieklessen in zang, piano en gitaar. Daarnaast deed zij ervaring op door mee te doen mee aan culturele activiteiten in en rondom Almere terwijl zij naar de Kunst & Cultuur school Arte College in Almere Poort ging. Tijdens haar MBO studie "Artiest muziek" in Amsterdam (ROC RAI) en Zwolle (Deltion College) werd zij opgeleid als zangeres en pianist. Ze trad veel op met haar live band en liep stage bij Brownie Dutch waar ze in zijn studio begon met het produceren, schrijven, opnemen en afmixen van tracks voor haarzelf en andere artiesten. Tijdens 1 van haar optredens in het werkveld werd HVNLY in 2017 gescout door de redactie van TALPA voor een deelname aan The Voice of Holland (Seizoen 8). Haar deelname bracht haar tot en met The Knockouts. Naast haar werk in de creatieve sector houdt HVNLY zich, ook tijdens de pandemie, bezig met de release van haar debuut EP waarvan de eerste single "Real One", uit kwam in het najaar van 2020.