MARTIN LUTHER KING 90TH BIRTHDAY: HARCOURT KLINEFELTER

Date : 15 / jan / 2019
Time : 19:00 UUR Aanvang 20:00 UUR
Tel : gratis, registreren verplicht
Sold Out

MARTIN LUTHER KING 90TH BIRTHDAY: HARCOURT KLINEFELTER

Gratis entree: registreren verplicht

Nationale Viering 90ste Geboortedag Martin Luther King in Almere met Harcourt Klinefelter.

15 januari markeert de 90ste geboortedag van Martin Luther King. Daarom vindt in poppodium De Meester in Almere de nationale viering plaats met een bijzonder programma en het thema “Keep Moving Forward”, verwijzend naar één van Dominee King’s laatste speeches.

Andere sprekers zijn onder andere Jerzy Soetekouw Wethouder Integratie, Diversiteit en Inclusie van, Johan Fretz cabaratier & columnist Het Parool, Jonathan Baij TED-spreker, founder van The Great Speakers en bewonderaar van King en Mitchel Esajas co-founder The Black Archives.

King-en-Harcourt-Klinefelter-e1397629385957

foto: Dr. Martin Luther King en Harcourt Klinefelter.

Over The Great Speakers

The Great Speakers is een interview serie en podcast over bekende getalenteerde sprekers en leiders die onze wereld rijk is. De eerste aflevering is met de voormalige mediadirecteur en persvoorlichter van Dr. King, Harcourt Klinefelter.

Jonathan Baij, organisator van het evenement en presentator van The Great Speakers interview serie vindt het een eer. “Zelf ben ik ook spreker en als kleine jongen luisterde ik al naar de I have a dream speech, hoe mooi is het dat je iemand mag interviewen die zeer dicht bij Martin Luther King stond?”.

Het interview geeft antwoord op de vragen: Hoe heeft Harcourt, King ontmoet? Wat voor een persoon was King? Hoe bedacht en schreef hij zijn speeches? Welke van King’s lessen zijn in dit tijdperk nog steeds toepasbaar? Hoe is hij op de woorden ‘I Have A Dream’ gekomen en hoe wil Klinefelter King’s nalaterschap eruit laten zien. Alle antwoorden zijn te vinden in het interview dat wordt gepubliceerd op de 90ste geboortedag van Dr. Martin Luther King Jr.

Over hoofdspreker Harcourt Klinefelter

De hoofdspreker tijdens deze speciale avond is King’s oud-perswoordvoerder en mediadirecteur — de nu 80-jarige Amerikaan Harcourt Klinefelter. Hij begon als sympatisant van de iconische Civil Rights Movement leider, maar werd snel erg belangrijk als perswoordvoerder en mediadirecteur.

In die rol legde hij de legendarische speeches van King vast met zijn tape-recorder zodat deze later op de nationale radio konden worden uitgezonden. Zijn dienstbaarheid aan King heeft hij nu beschreven in zijn boek “Het leven van vredesapostel Harcourt Klinefelter – Globalisering van de droom van Dr. Martin Luther King” dat April 2018 werd uitgebracht.

Thema: Keep Moving Forward

Het thema van de avond is “Keep Moving Forward”, verwijzend naar één van Dominee King’s laatste speeches waarin hij oproept om vooral door te gaan met het strijden voor gelijkheid. De bezoekers beleven dan ook een divers programma in King’s geest met sprekers afgewisseld met muziek. O.a. R&B-zanger Lloyd De Meza zal een speciale Song Of Hope ten gehore brengen in de jaren ’60 Civil Rights Movement-stijl.

Kaarten, tijden en routebeschrijving

Kaarten zijn gratis verkrijgbaar via www.thegreatspeakers.com. Bezoekers verzocht alleen een kaart te reserveren als zij ook daadwerkelijk van plan zijn om te komen. Dit heeft te maken met het beperkte aantal zitplekken in de zaal. Poppodium De Meester is gelegen aan de Rentmeesterstraat 2, 1315JS, Almere. De zaal is open vanaf 19:00 uur en het programma start om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:30.

Wees op tijd, want vol is vol.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: 
De Meester Almere, Andy Midside, Bakker & De Fries, Stricker Rozen