MARLEY MEETS...

DJ MADBWOY
Date : 21 / okt / 2017
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal
Prijs : VVK: € 12| DEUR: € 15

MARLEY MEETS… ROOTSRIDERS TRIBUTE2 BOB MARLEY

VVK: € 12| DEUR: € 15

Marley meets is een nieuw concept van Rootsriders, al jaren Europa’s beste Bob Marley tribute-band. Met deze nieuwe show neemt de band meer ruimte om de muziek van de King of Reggae in een ander perspectief te plaatsen. Niet een Marley tribute show zoals je gewend bent, maar ruimte voor eigen interpretatie en met oog voor wat er muzikaal nog meer op Jamaica gebeurde. Voor het eerst besteedt de band aandacht aan de vroegste – soulvolle – en minder bekende Marley van de jaren 60. Maar er is juist ook ruimte voor de aanstekelijke liedjes van Marley’s zeer muzikale nageslacht (o.a. Stephen, Ziggy en Damian Marley) waarin de hand van de meester duidelijk te horen is. En ook voor het eerst presenteert de band eigen werk van een in het voorjaar van 2018 uit te brengen project. Come join the fun!

Ook dj Madbwoy is aanwezig voor een lekkere pre- en afterparty.

ROOTSRIDERS

marleymeets2

Biografie Rootsriders

Rootsriders is een Nederlands/Caribische muziekgroep, in Nederland vooral bekend van hun Tribute 2 Bob Marley liveshows. Junior Tecla en Tamara Nivillac en Mohamed Ali (Sudan) zijn de belangrijkste zangers van de band. Belangrijke oud-vocalisten zijn o.a. Giovanca, Shirma Rouse en Mitchell Brunings.

Deze gelegenheidsformatie ontstond begin 2006 als eerbetoon aan Bob Marley. Het eerste grote optreden was op 11 mei 2006, toen samen met collega-artiesten (onder anderen Beef, Raymzter, Typhoon) de 25e sterfdatum van Bob Marley werd herdacht in de Melkweg in Amsterdam. De band startte in 2007 Instrument4Africa, waarvoor tijdens de liveshows gebruikte muziekinstrumenten worden ingezameld waarmee jonge talentvolle Afrikaanse muzikanten en artiesten worden ondersteund. Inmiddels is de tribute-act geëvolueerd in een band met een eigen repertoire, hoewel nog steeds met het eerbetoon aan Bob Marley in (voornamelijk) het theater wordt opgetreden.

Rootsriders bracht tot op heden 3 albums uit. Het eerste was Songs of Redemption: The Bob Marley Mixtape uit 2006, met daarop gastbijdragen van Nederlandse collega-artiesten als Ziggi, The Opposites en Schradinova van Room Eleven. December 2008 werd het album So Much More: Songs of Redemption, part 2 gepresenteerd dat vooral is opgenomen tijdens de Afrikaanse tours die de band in 2007 en 2008 ondernam (onder andere naar Tanzania, Zanzibar, Zuid-Afrika en Swaziland). Op dit album staan gastbijdragen van een aantal Afrikaanse talenten waarmee de band tijdens die tours heeft samengewerkt (onder anderen Tidal Waves, E.J. von Lyrik en Paul Wilson uit Zuid-Afrika en Mansniper en Fid-Q uit Tanzania). Verder werkten ook Giovanca, Ziggi en Maikal X, voormalige zanger van Postmen, aan het album mee. De eerste single was 111rd World (lees: Third World). De videoclip voor deze track werd geschoten op Zanzibar. In november 2014 brachten zij Survival35-live uit, een live registratie van hun uitverkochte concertreeks in het voorjaar van datzelfde jaar, waarin ze een ode brachten aan het album Survival (album) van Bob Marley. Alle liedjes op dit album worden gezongen door Mitchell Brunings die voorheen voornamelijk als achtergrondzanger te horen was geweest.

Aan de vooravond van hun Bob Marley’s Legend Alive tour had de band in januari 2011 aanvankelijk bekendgemaakt dat het de laatste Tribute2BobMarley tour in Nederland zou zijn. Op Bob Marleys 30e sterfdatum op 11 mei 2011 gaf de band samen met gasten Maxi Priest en Brinsley Forde (voormalig voorman van de Engelse reggaeformatie Aswad) hun laatste show van de tour. In 5 jaar tijd had de band tot dan toe bijna 500 keer opgetreden in binnen- en buitenland (onder andere Zuid-Afrika, Swaziland, Tanzania, Verenigde Staten, Turkije, Duitsland, België, Cariben, etc).

Maar in april 2012 werd bekend dat de band opnieuw samen zou komen voor een vijftal shows in mei 2012 waarmee Bob Marley’s sterfdatum herdacht zouden worden. En ook in 2013 toerde de band met veel succes door vooral thuisland Nederland, maar ook op Curacao, thuishaven van zanger Junior Tecla, trok hun concert bijna 3.000 betalende toeschouwers. Mede verantwoordelijk hiervoor was het onverwacht grote succes dat de deelname van achtergrondzanger Mitchell Brunings bij TVOH teweegbracht. Zijn blind audtion sloeg wereldwijd in als een bom en leverde niet alleen hem maar ook de Rootsriders een hoop aandacht op. Mitchell haalde zelfs de finale van de competitie die hij nipt verloor van Julia van der Toorn. Hun clubtour in 2014 werd mede hierdoor wederom een groot succes. Ook ging de band dat jaar voor het eerst in 4 jaar weer op theatertournee waarin voor het eerst een belangrijke rol was weggelegd voor achtergrondzangeres Tamara Nivillac die door afwezigheid van Mitchell Brunings een deel van het repertoire als lead-zangeres voor haar rekening nam. In Februari 2015 gaf de band een speciaal eerbetoon tgv Marley’s 70e geboortedag en was daarmee te zien in De Wereld Draait Door. Amper 24 uur na dit optreden waren alle live-shows uitverkocht. In het voorjaar van datzelfde jaar toerde de band voor het eerst met hun nieuwe zanger Mohamed Ali uit Sudan. In het voorjaar van 2016 zal de band haar 10-jarig bestaan vieren met opnieuw een uitgebreide tour door Nederland, België en Frankrijk.

DJ MADBWOY

avatars-000306243239-xty285-t500x500

Biografie Madbwoy

DJ Madbwoy uit Almere is een talentvolle DJ in de dancehall- en reggaescene. Bekend van Jamrock Sound, feesten als Reggae Yard, Reggae Vibrations en Dancehall Station. Naast het mixen van reggae en dancehall is hij ook actief als drummer in de reggaeband The Dubbeez.

 

Links
Website Rootsriders
Website DJ Madbwoy