CITY SOUNDS #1: ANOUK & SJOERD

Live muziek in de expositie
Date : 25 / mrt / 2021
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20:30 UUR Huisregels de Meester
Gratis

CITY SOUNDS #1: ANOUK & SJOERD

Deze kunstenaars maken muziek: Graag stellen we jullie voor aan Anouk Visser en Sjoerd van Eijnsbergen! Afgelopen jaar hebben wij hen ontmoet bij de Kunstbende Flevoland en samen met hen en Poppodium de Meester, maakten we van Kunst is Leuk een podium! Geniet van deze live registratie!

Anouk

Anouk: “Stilzitten, mijn handen stil houden en rustig praten kan ik niet. Mijn hoofd is een orkaan van zinnen en gedachten. Soms heb ik geluk en is het enkel windkracht 6. Ideeën voor verhalen, gedichten, betogen en songteksen waaien altijd en overal naar me toe. Als ik muziek maak heb ik een ritme en vallen alle puzzelstukjes op hun plek.”

Sjoerd

Sjoerd van Eijnsbergen maakt experimenteel en improviserend werk.
Een muzikale uiting van gevoelens, beelden en ervaringen. Het vormt een collage-achtige muziekbeleving.

Kunst is leuk en Poppodium de Meester slaan handen ineen.
Elke laatste donderdag van de van de maand zal de expositie ruimte van Kunst is Leuk tijdens koopavond omgebouwd worden tot pop-up podium. In samenwerking met poppodium de Meester is er een concept gewerkt waar muziek en beeldende kunst samenkomen.

Iedere laatste donderdag van de maand zal City Sounds plaats vinden. In het begin zal het alleen gestreamd worden, maar later zal dit samenvallen met de koopavonden van Almere Centrum. Dit alles staat in het kader van laagdrempelige kunst- en cultuurbeleving. De lokale artiesten worden geselecteerd op hun eigenzinnige karakter die zullen voelen als een echo van de stad Almere.

De eerste editie van City Sounds zal op donderdag 25 maart afgetrapt worden door singer-songwriters Anouk en Sjoerd. Beide deden zij mee aan Kunstbende Flevoland en vielen op door hun eigen sound welke geheel past binnen het concept van City Sounds. Wegens de huidige corona-maatregelen is het niet toegestaan om publiek erbij te hebben. Daarom zal de eerste editie van City Sounds gestreamd worden via de social media kanalen van Kunst is Leuk en poppodium de Meester.

De samenwerking tussen de kunstexpositie en het Poppodium is ontstaan uit de behoefte om cultuur toegankelijk te maken. Door een laagdrempelige expositie in het leegstaande pand van Vapiano te plaatsen, geniet de kunstuitlating veel natuurlijke aandacht. Binnen de huidige corona-maatregelen mag een Kunst is Leuk tot vijf bezoekers per half uur verwelkomen.