JO QUAIL

Date : 25 / jun / 2022
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Cancelled

JO QUAIL

De internationaal befaamde celliste en componiste uit Londen is terug in Almere en geeft dit weekend drie verschillende concerten. Haar inspirerende composities vergeet je niet meer!

Toelichting op het programma
Tijdens Festival Musique! in 2018 in Almere was Jo Quail de grote ontdekking met haar e-cello en eigentijdse composities voor zowel klassieke als poppodia. Zij brengt nu een serie van drie concerten op drie locaties: Goede Rede Concerten, De Meester en Kunstlinie. Bezoek ze alle drie met een Passe-partout!

Jo Quail is een internationaal geprezen Londense componist en muzikant die haar instrument – de cello en de elektrische cello – beheerst als geen ander. Zowel solo als met band of in samenwerking met koor en orkest voelt ze zich thuis op het podium. Vandaag kunt u haar solo horen met eigen repertoire.

“My music is born of every single thing: I see, hear, feel, imagine, dream and also forget…”

Als Quail de elektrische cello bespeelt, gebruikt ze vaak een loopstation waarmee ze een of meer loops creëert, waarna ze daar weer overheen speelt. Dat kan leiden tot heel eenvoudige muziek en zeer complexe composities. Door soms met hand of strijkstok op snaar of houtwerk te slaan, brengt ze zelfs percussie in haar muziek.

Ze overschrijdt openlijk de grenzen van verschillende muziekgenres. Ze heeft fans die uiteraard van hedendaagse klassieke muziek houden, maar ook bij liefhebbers van post-rock, metal en electronica wordt ze enthousiast onthaald.