HENK HOFSTEDE (NITS) (UITVERKOCHT)

BOY IN A TREE TOUR
Date : 19 / jun / 2021
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : DUO TICKET (TOEGANG VOOR 2 PERS.): € 23,00 | VVK DEUR: € 10,00 | AVONDKASSA: € 13,00

HENK HOFSTEDE (NITS) (UITVERKOCHT)

DUO TICKET (TOEGANG VOOR 2 PERS.): € 23,00 | VVK DEUR: € 10,00 | AVONDKASSA: € 13,00

Henk Hofstede is oprichter en frontman van de band Nits (o.a. bekend van de hits ‘In the Dutch Mountains’, ‘Nescio’, ‘Sketches of Spain’ en ‘J.O.S. Days’) en heeft eigenlijk geen nadere introductie nodig. Tijdens zijn intieme ‘Boy in a Tree’ soloconcert begeleidt de zanger-componist-tekstschrijver zichzelf op gitaar en piano. Hij zal putten uit het omvangrijke repertoire van Nits en daarnaast ook werk van anderen vertolken. Denk aan The Beatles, Leonard Cohen en Bob Dylan, die hij allen bewondert. De boeiende vertellingen van Henk Hofstede zorgen voor een passende omlijsting.

Attentie. Het betreft een coronaproof (1,5 meter) optreden. Er is slechts een gering aantal kaarten (voor uitsluitend zitplaatsen) beschikbaar.

Henk Hofstede

Biografie Henk Hofstede

Hofstede groeide op in de Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost. Zijn vader had met enkele broers een bouwbedrijf. Op zijn achtste begon hij met een vriendje, dat ook Henk heette, muziek te maken. Na de lagere school ging hij de naar de mulo en de hbs. Na een jaar aan de Rietveldacademie stapte hij over naar de opleiding MO-tekenen.

Hofstede richtte in 1974 met Alex Roelofs, Rob Kloet en Michiel Peters Nits op, een band waarmee hij in de jaren tachtig hits scoorde met nummers als Nescio en In The Dutch Mountains. De band maakt heden ten dage nog steeds platen en toert uitgebreid door Nederland en buitenland.

De Meester in Corona-tijd.

Naar een concert gaan in Corona tijd? Dat kan hopelijk snel weer. Maar, ook de pop-sector heeft een aantal regels te volgen. Zo mag je applaudisseren, maar niet juichen. Er mag gedanst worden, maar wel vanuit je stoel. Er mag omhelst worden, mits je uit het zelfde huishouden bent. Kortom, er zijn een aantal regels die we met z’n allen moeten bewaken. Het naleven van deze regels doen we niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook die van anderen. Dus, geef elkaar de ruimte (1,5 meter), volg de aangewezen looproutes, wacht op je beurt, verwissel niet van stoel tijdens de voorstelling, desinfecteer je handen, sta alleen op om naar het toilet te gaan en geef niet in aan de drang om mee te zingen. Als we hier met z’n allen op letten kunnen we aankomende weken blijven genieten van popcultuur, juist nu.