HARRY SACKSIONI

SMOKY STRINGS
Date : 25 / mei / 2019
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR , ID verplicht. Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €15,- ONLINE: €16,50 | AVONDKASSA €18,-

HARRY SACKSIONI

VVK: DEUR €15,- ONLINE: €16,50 | AVONDKASSA €18,-

In zijn nieuwe soloprogramma Smoky Strings maakt gitaarvirtuoos Harry Sacksioni een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme catalogus. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues, een hoog funky gehalte hebben of op een andere manier de snaren van zijn gitaren doen smeulen. Omdat zijn inspiratie om te schrijven nooit lijkt te stoppen, zullen ook zijn nieuwste composities onderdeel uitmaken van dit programma.
Sacksioni’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van zijn optredens een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis.
Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en werd hij afgelopen jaar voor het achtste jaar op rij uitgeroepen tot de Beste Akoestische Gitarist van de Benelux!

Het gaat hier om een seated optreden.

HARRY SACKSIONI 

SmokyStrings

Biografie Harry Sacksioni

Harry Sacksioni, met afstand de beroemdste akoestische gitarist van Nederland, wordt dit jaar 65. Dit gaat hij het komende seizoen niet alleen in het voor hem vertrouwde theatercircuit vieren, maar bovendien luister bijzetten met een aantal exclusieve cluboptredens. Tijdens deze intieme soloconcerten, getiteld ‘Welcome to the Club’, zal Harry Sacksioni een speciaal (lees: aangepast) programma spelen. Zeker is dat vele hoogtepunten uit zijn langdurige carrière aan bod komen. De meestergitarist kan hiervoor putten uit een oeuvre dat inmiddels zo’n 30 platen en cd’s omvat. In al die jaren is de muzikant met zijn intense spel en onnavolgbare rechterhand technieken (de veelbeproefde ‘Sacksioni Methode’) uitgegroeid tot een gitarist van internationale allure. Niet voor niets werd Harry Sacksioni eerder dit jaar voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste Akoestische Gitarist van de Benelux’.

Links
Website Harry Sacksioni