FUGAZI

Date : 8 / jul / 2022
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 9,00 | VVK DEUR: € 6,00 | VVK ONLINE: € 7,50

FUGAZI

AVONDKASSA: € 9,00 | VVK DEUR: € 6,00 | VVK ONLINE: € 7,50

“Kaleigh, is it too late to say I’m sorry”. Met deze hit brak de Schots/Engelse formatie Marillion wereldwijd door in 1985. De hit kwam van hun derde album ‘Misplaced Childhood’.

De poëtische teksten van de boomlange frontman Fish, gecombineerd met de progressieve rockklanken van de band, bezorgde Marillion een grote schare trouwe fans. Ook hun vierde album “Clutching at Staws” werd goed ontvangen. Dat album was achteraf gezien al de aankondiging van Fish om de band te verlaten. Marillion ging door met een nieuwe frontman en Fish ging solo verder.

De Almeerse band Fugazi brengt de beginjaren van Marillion weer tot leven. 5 muzikanten die hun sporen in de muziekwereld al hadden verdiend kwamen in 2017 samen om een ‘tribute’ te brengen aan de eerste vier albums van Marillion. Vele ‘die-hard’ fans hebben hun optredens al bezocht en van commentaar voorzien: ‘het stemgeluid van de gepassionneerde zanger Michel Daenen ligt opvallend dicht bij dat van Fish in de jaren ‘80’, de gitaar solo’s van Bas Fukkink zijn wonderschoon en gaan door merg en been’, ‘Cornel Leijdekkers tovert uit zijn keyboards exact de jaren 80 geluiden van Marillion’ en drummer PJ van Itterzon en bassist Thomas Erdmann leggen een heerlijk ritmische basis waarop de rest van de band kan vertrouwen.

Kortom, met recht de naam ‘The Dutch Marillion Tribute band’.

In De Meester staat het album Clutching at Straws centraal. Een aanrader.

FUGAZI

Biografie Fugazi

Fugazi is een Almeerse band met zeer ervaren muzikanten die de sound van Marillion goed weet neer te zetten.

De band bestaat uit:

Michel Daenen – zang

Cornel Leijdekkers – toetsen

P.J. van Itterzon -drums

Thomas Erdmann – basgitaar

Bas Fukkink – gitaar