FRONT ROW SESSIES: MC DRT

Date : 25 / apr / 2020
Time : 15:00
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Kijk Online Mee

FRONT ROW SESSIES: MC DRT

Tijdens de Front Row Sessies kan je elke zaterdag om 15:00 uur genieten van live-concerten, gewoon thuis vanaf je eigen bank. Op zaterdag 25 april is het de beurt aan Mc DRT

Volg het YouTube Kanaal van Poppodium de Meester: https://www.youtube.com/user/Podiumdemeester

Biografie MC DRT

MC DRT aka Dirk is een Nederlandstalige Hiphop artiest en rapt sinds de eind jaren ’90. Begon in groepsverband met oa Ali B. en Jerome XL onder de naam ‘DC13’ en werkte in die periode samen met Opgezwolle, Def-P en Lange Frans. Tot 2006 een zeer beruchte naam in het freestyle-battle circuit waar DRT 4x de ‘Breathe Control’ toernooien in Leiden won en 2x de Almeerse rapbattles. Hij stond in de finales van zowel de BNN Spitt Battle (2004) als de ‘Freestyle Frenzy’ van PunchOutBattles(2013). In 2005 werd DRT benoemd tot de 1e Stadsrapper van Nederland en sindsdien zichtbaar actief op het culturele front binnen zijn stad; Almere.

De nieuwe generatie kan ‘Dirk’ kennen van zijn vurige gastbijdrage in Zonamo en 101barz sessies met Kaascouse, welke gezamenlijk zo’n 900.000 views hebben behaald!

1000 Shows, 1000 demo’s en 2 solo albums (Volkstherapie en Barkie) verder, dropt DRT eerdaags zijn 3e full-length release; ‘Marinade’. Ook is DRT deze winter in de theaters te zien met singer/songwriter/accordeoniste Caroline in’t Veld (+band) én is DRT 1 van de spitters uit het ‘Improversum’ freestyle collectief.