DOOMINOO - 22 KARAAT (ALBUM RELEASE)

Date : 20 / mei / 2017
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 5 | DEUR: € 8

DOOMINOO – 22 KARAAT (ALBUM RELEASE)

VVK: € 5 | DEUR: € 8

Nadat Dominique ‘Doominoo’ Bijpost in 2014 zijn eerste EP ‘Op Zoek’ heeft uitgebracht is hij opnieuw met Dominic ‘DoGGz’ de Ruiter de handen in één gaan slaan.
Invloeden van rock, hiphop, pop en trap beschrijven de sound, leeftijd x wijsheid x kracht en karakter omschrijven de plaat.
Op 20 mei 2017 released Doominoo zijn debuut album genaamd ’22 Karaat’ in Poppodium de Meester te Almere-Stad. Met gastoptredens van DRT, Manofias, Sallie E & Gmez en DJ Flex-a-Tone. De avond wordt gehost door Tim Calis.

De fysieke CD is op de avond zelf te verkrijgen en kan ook worden beluisterd op onder andere Spotify, iTunes en Deezer.

 

DOOMINOO

dominoo

Biografie Doominoo

Dominique ‘Doominoo’ Bijpost is op 7 oktober geboren in Alkmaar ook wel bekend als de kaashoofdstad van Nederland. Twintig minuten hiervandaan ligt het kleine stadje Schagen, de stad waar Dominique en Hiphop elkaar voor het eerst hebben ontmoet op de kleine zolderkamer van zijn oom. Dagelijks ging hij op zijn krukken óf in zijn rolstoel naar de overkant van de straat om zijn oom te bezoeken. Door een afwijking in Dominique zijn heupen mocht hij 3 jaar niet lopen, sporten en werd hem eigenlijk alles met intensieve beweging  afgeraden. Vaak kwam hij bij zijn oom om videospelletjes te spelen, films te kijken of muziek te luisteren, de laatste twee bezigheden werden gecombineerd op het moment dat zijn oom hem de ‘Up In Smoke Tour’ liet zien. Er ging een hele nieuwe wereld open voor de tóen 10 jarige Dominique.

Vlak na het bezoekje aan zijn oom scheurde hij naar huis, downloaden een harde schijf vol aan instrumentalen en begon zijn favorieten rappers te bestuderen. Dominique vertaalde de teksten naar het Nederlands, schreef de teksten over en probeerde met deze richtlijnen zijn eigen teksten te schrijven. Bijna al zijn teksten gingen in het begin over school, zijn leven in een rolstoel en over zijn vrienden.

In  2007 verhuisde Dominique naar de jonge stad Almere wegens de scheiding van zijn ouders. Zijn vader bleef in Schagen en samen met zijn moeder begon hij aan een nieuw avontuur. Van een Dorpsstadje naar een stad met een daadwerkelijke skyline was een grote verandering voor hem. Hij ging naar een nieuwe school, woonde in een nieuwe buurt en kocht zijn eerste microfoon. In plaats van dat hij dagelijks de straat op ging om vrienden te maken zat Dominique vaker in zijn kamer met een pen, een schrift, een prullenbak vol propjes en een koptelefoon luisterend naar zijn eerste demo’s.

In 2009 leerde hij Moreno Daans (Psichio/Ingi) en Fabio Gimenez (Gmez) kennen en al gauw ontstond er een goede band die de aanleiding is geweest tot ‘Doominoo&Gmez’.

In de periode van 2010/ 2013 heeft Doominoo samen met Gmez een grote groeispurt doorgemaakt waarbij veel optredens waaronder voorprogramma’s van meerdere bekende Nederlandse Urban artiesten, veel studio ervaring en ook het winnen van meerdere lokalen talentenjachten hebben geholpen.

In november 2014 bracht hij zijn eerste Solo EP uit onder begeleiding van Moreno Daans genaamd ‘Op Zoek’, dit was een EP van 6 tracks die de toen 20 jarige Doominoo heeft uitgebracht ter ere van zijn overleden vader die in dat zelfde jaar zijn rust heeft gevonden. Deze plaat was gevuld met emotie, motivatie, trots en had een heel persoonlijk verhaal.

Deze plaat was geproduceerd door Dominic ‘DoGGz’ de Ruiter, iemand die heel erg heeft meegeholpen aan de groei van Doominoo op muziekgebied. Na de release van Op Zoek in 2014 zijn Doominoo & DoGGz terug naar de tekentafel gegaan met het idee om een nieuw project te beginnen. Dit idee is de geboorte geweest van Doominoo zijn Debuutalbum die hij in mei 2017 uitbracht genaamd ’22 karaat’, een plaat vol live invloeden, persoonlijke verhalen, metaforische teksten en naar eigen zeggen een alternatieve sound.

DRT

12088294_989756844403303_3728418330653256644_n

Biografie DRT

Diep Rakende Teksten. (MC DRT)

Nederlandstalige Freestyle veteraan uit Almere. Verkiest content boven jokes en bars boven gimmicks…
Dutch Rap Terrorist

Voor inspiratie is MC DRT tijdens zijn ‘Barkie’ avontuur (met lyrics van 2012 tot 2016) rond gaan reizen. Tijdens de zoektocht naar de juiste beats is hij een hoop contacten rijker en dat geeft dit project een internationale allure. Met producers uit Duitsland, Kroatië en mixing uit New York is het album verdomd onnederlands te noemen. Alle teksten zijn wel gewoon in het Hollandsch maar de muziek kent qua herkomst dus geen grenzen. Deze plaat is een stuk persoonlijker dan ‘Volkstherapie’ en de muziek verder ontwikkeld. Volg DRT op zijn FB artiesten pagina en blijf via zijn vlogs op de hoogte van z’n avontuur. Keepin it a hundred, Barkie!!

Herfst 2014 – Morbide Poezitas
(EP)
In Oktober van 2014 dropt nieuw materiaal in de vorm van de ‘Morbide Poezitas’ EP. MC DRT was eerder te horen met een deel van z’n ’30k’ song in de Zonamo sessie van collega rapper ‘Kaascouse’ en dropte in de zomer van 2014 de videoclip van ‘Bitterzoet’. Deze release in in zijn geheel door Mandroid(van de Robotix)geproduceerd en is tot dusver Dirk’s enige single-beatcreator project.’Morbide Poezitas is nog steeds gratis te downloaden op www.drt.nu

Zomer 2012 – Volkstherapie (Album):
Mei, het langverwachte’ full-length solo-album van DRT verschijnt in fysieke vorm.11 Mei vindt hiervoor een releaseparty plaats in de De Meester, Almere.
DRT krijgt deze avond versterking van live band; #teamwinning met vocalisten; Daniel van der Zee & Bredda Marcus en hypeman ‘Bolle. Met Rex-n-Undercover als support-act en DJ’s Muze.Sick en Flex-a-Tone op de draaitafels maakt de avond een ludieke impact.Na jaren bloed, zweet en tranen ziet het ‘Volkstherapie’ het onafhankelijke daglicht.

Lente 2012 – Kollaborateurs (Mixtape):
Als promo voor het komende solo-album verschijnt er 7 April 2012 een dikke mixtape online van MC DRT en collega’artiesten geproduceerd door SoundState Beats! De avond ervoor wordt(samen met Millennium Miek) een dubbele Almeerse Mixtape party gehouden en staan de 2 MC’s in een volgepropte BG-22-24 hun mixtapes te presenteren! Kollaborateurs tracklist bevat samenwerkingen met oa: Maylay Sparks, Substance, Rocc Spotz, Engel, Skenkie, Bredda Marcus, Patrice, Surya, Bolle, Miga, e.v.a

Winter 2011/2012 – DDN8 Remix Contest:
ISM HIJS dropt DRT alle Acapella’s van het eerder verschenen DDN8 project.Uit ruim 60 inzendingen, komen een 12-tal winnaars voort. De illustere tape is helaas nooit gedropt, misschien alsnog op een verdwaalde donderdag-nacht…

Zomer 2011 – Dondernacht (VideoBlog+9 Singles):
ISM met SoundState Beats en Shurly (Graphics) brengt MC DRT deze zomer elke donderdag-nacht singles uit via internet! Donderdag 21 Juli 2011 is de 1e single te downloaden zijn op www.drt.nu en houdt vanaf dan elke donderdag-nacht(voor 8 weken lang!) DRT’s website in de gaten voor nieuwe nummers!! De meeste blogvideos zijn inmiddels offline, de audio is nog steeds te beluisteren via youtube.

MANOFIAS

13260955_139524289795434_945241965_n

Biografie Manofias

Manofias is een hiphop neo- soul artiest die haar inspiratie vindt bij Jill Scott, Talib Kweli, NOTTZRAW, J.Dilla en Little Brother. Ze was al in de 90er jaren actief met de groep sista*brotha, als tekstschrijver en vocaliste. De groep was op grote podia (Melkweg, Paradiso) te zien maar hield na 6 jaar op te bestaan.
Na een lange break is Manofias terug! Haar nieuwe single (dreamin’) is gereleased op 14 mei 2016, als onderdeel van de nieuwe EP “the break-up”. Haar teksten zijn gedurfd autobiografisch en vertellen je over haar eigen leven, gevoelens en ervaringen.

SALLIE E & GMEZ

31d73ae8df3cd1ba21079e55dd5573aa6f724259

Biografie Salli E & Gmez

D.

DJ FLEX-A-TONE

8643

Biografie Dj Flex-a-tone

Dj Flex-a-Tone the super profesional. The master mixer on the wheels of steel. Flex-a-Tone started making name for himself as a resident for The Basement in the Melkweg. After this his name quickly went around the Amsterdam hip-hop/urban scene. Where he played many giggs even as back up for many national and international acts.

Flex-a-Tone does it all Elektro/Dirtydutch/Latin House and Dubstep. are the genre’s he likes to play most, just because of the party atmosphere during these parties. Knowing how to party and what a party needs Flex loves to pump it up reall hard. Having played for Latin Nation and Gestrand Flex-a-Tone made it clear to the public… this is how you should DJ!

Facebook Doominoo
Website DJ Flex-a-tone