DE LIKT

Date : 19 / mei / 2018
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20:00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,30 | AVONDKASSA €15,-

DE LIKT

VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,30 | AVONDKASSA €15,-

DE LIKT

Wie het over De Likt heeft, heeft het over de futuristische funk van Giorgi Kuiper en John van Beek, door frontman Jordy Dijkshoorn voorzien van de nodige scherpe teksten. Dit drietal, dat elkaar op de popacademie leerde kennen, verscheen eind 2013 voor het eerst op de radar na het winnen van de titel Beste Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland en is daar sindsdien niet meer van verdwenen.
 
In de Maasstad verkreeg de groep al kort na hun ontstaan een cultstatus en er was een sterke drive om ook de rest van het land eens flink aan te pakken. De release van het gelijknamige debuut in 2015 waar succesvolle singles als Ja, Dat Bedoel Ik, Bloed Aan De Muur en Finidi George op te vinden zijn, was dan ook het startschot voor een tour die meer dan honderd optredens telde. Het unieke geluid van De Likt bleek in combinatie met Jordy’s extravagante voorkomen en eindeloze energie op het podium ook buiten de stadsgrenzen garantie voor compleet afgebroken zalen. Inmiddels heeft de groep op bijna ieder denkbaar podium, festival en platform laten zien wat ze waard zijn. Zo zijn Jordy, Giorgi en John graag geziene gasten bij 3FM en De Wereld Draait Door.
 
In 2017 moest het trio helaas flink op de rem trappen, al gaf dit de mannen weer wat ruimte om de studio in te duiken. Opvolger De Derde, het bewijs dat De Likt onverwoestbaar is, zal op 23 februari in Rotown aan het grote publiek gepresenteerd worden. Het album staat vol met nieuw materiaal en diverse samenwerkingen met artiesten als De Staat, Jack Parow en Akwasi.
 
Een aantal van deze nieuwe nummers, waaronder de nieuwe single Zij Geeft Licht in de Duisternis, werden tijdens het afsluiten van de 3FM stage op Noorderslag voor het eerst ten gehore gebracht. Vanaf het inklappen van de eerste beat braken de band en het publiek samen de zaal af. Crowdsurfen, stagediven en sitdowns: niemand verliet de Oosterpoort met een droog shirt. Of in de woorden van programmeur Joey Ruchtie:
“Die stage is nog nooit zo hard los gegaan!”

Biografie De Likt

Vanuit het niets is een uitspraak die te vaak en te makkelijk gebruikt wordt in de muziek, maar de jongens van De Likt komen er dicht in de buurt;  Binnen een jaar sleepte ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland de Muzikantenprijs in de wacht en stonden ze op festivals als Oerol, Metropolis, Motel Mozaique en Bevrijdingsfestival. Hun opvallende mix van pompende, funky beats en harde, ritmische rijms werkt verassend goed. Ook het publiek van deze drie jonge honden laat zich niet in een hokje duwen. Hippe studenten, vastgeroeste hiphopheads, rauwe rockers;  Allemaal werden ze meegesleurd in de energieke show van De Likt.

Links
Facebook De Likt