COPPERHEAD COUNTY + BLACK BOTTLE RIOT

ROCK 'N ROLL MET COPPERHEAD COUNTY & BLACK BOTTLE RIOT
Date : 29 / okt / 2021
Time : 19:30 UUR
Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal
Tel : AVONDKASSA: € 12,00 | VVK DEUR: € 9,00 | VVK ONLINE: € 10,50

COPPERHEAD COUNTY + BLACK BOTTLE RIOT

AVONDKASSA: € 12,00 | VVK DEUR: € 9,00 | VVK ONLINE: € 10,50

*Disclaimer: In lijn met de nieuwe corona-maatregelen zal dit evenement enkel toegankelijk zijn op vertoning van een corona bewijs (EU DDC). Hier zal aan de deur op gecontroleerd worden. Kijk op de website van de Overheid voor meer informatie over het coronabewijs.

Copperhead County wist in korte tijd hun reputatie als serieuze rockband uit het zuiden te verspreiden. Geïnspireerd door Blackberry Smoke, The Outlaws en vele andere klassiekers, weet Copperhead County dat warme zuidelijke gevoel vast te leggen.

Ze weten hoe zuidelijk gesteente bedoeld is.

Black Bottle Riot is een echte gitaarband, het soort dat tegenwoordig zeldzaam wordt. Black Bottle Riot, opgericht in 2008, werd door fans en critici al snel opgemerkt als een frisse wind in de Nederlandse en Europese rockscene.

COPPERHEAD COUNTY

Biografie Copperhead County

Copperhead County wist in korte tijd hun reputatie als serieuze southern rock band uit te bouwen. Geïnspireerd door Blackberry Smoke, The Outlaws en vele andere klassiekers, weet Copperhead County dat warme zuidelijke gevoel vast te leggen.

Ze weten hoe zuidelijk gesteente bedoeld is.

Meestal originele liedjes over alles in het leven, gebracht door Corvin Silvester’s intense en warme stem. Robert van Voorden zorgt voor het typische Copperhead County gitaargeluid EN gevoel. Het orgel van Jordy Duitscher zorgt ervoor dat alles aan elkaar wordt gelijmd zoals het hoort.

Ritmesectie Alex Stolwijk (drums) en Marja Boender (bas & achtergrondzang) zorgen voor de kracht van de nummers om er een prachtige mix van southern rock nummers van te maken.

BLACK BOTTLE RIOT

Biografie Black Bottle Riot

Black Bottle Riot is een echte gitaarband, het soort dat tegenwoordig zeldzaam wordt. Black Bottle Riot, opgericht in 2008, werd door fans en critici al snel opgemerkt als een frisse wind in de Nederlandse en Europese rockscene.

Met het debuutalbum uit 2011 en ‘Soul in Exile’ (2013) en III: Indigo Blues (2015) op Suburban Records, speelde de band talloze nationale en internationale club- en festivalshows. Van grote podia als Rockin’ Park, Zwarte Cross, Eurosonic/Noorderslag en Down The Rabbit Hole tot juke joints, honky tonks en zweterige bluesclubs. Het is een ouderwetse band, in een goede zin. Geef deze jongens een podium, wat versterkers en een krat bier en ze zullen de boel in de fik steken.

Door de jaren heen deelde de band de affiche met Pearl Jam, The Black Keys, The War On Drugs, Black Stone Cherry, Rival Sons en Ryan Adams. Hun’één minuut roem’op het nationale tv-programma DWDD leidde tot een voorprogramma voor ZZ Top. In recensies voorzagen rocktijdschriften een band zonder strikte muzikale grenzen, maar toch trouw aan zichzelf. Magazine ‘Gitarist’ verklaarde in 2014 dat Black Bottle Riot’misschien wel de beste Southern Rock-band van Europa’– een bewering die niet helemaal past bij de afkeer van superlatieven en hypes van deze band, maar het zegt wel iets over het streven van BBR om altijd voor kwaliteit te gaan. Hun vierde studioalbum ‘FIRE’ (2019) klinkt alsof de band tot zijn recht is gekomen. De nummers zijn pakkend en toch intens, met veel dynamiek, dubbele gitaarsoli en samenzang. De perfecte soundtrack voor urenlang rijden, om even weg te zijn of eindelijk bij je dierbaren te komen.

Black Bottle Riot is een band voor de liefhebbers van de stoere bluesy rock van onder meer The Allman Brothers Band, Tom Petty & The Heartbreakers en Thin Lizzy.