CLASSIC ALBUMS PRESENTS: MINK DE VILLE - COUP DE GRACE

Date : 30 / nov / 2019
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20.30 UUR , ID verplicht. Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €9,- ONLINE: €10,50 | AVONDKASSA €12,-

CLASSIC ALBUMS PRESENTS: MINK DE VILLE – COUP DE GRACE

VVK: DEUR €9,- ONLINE: €10,50 | AVONDKASSA €12,-

Willy DeVille is één van de vele artiesten die een klein plekje in de popgeschiedenis voor zich hebben opgeëist. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat hij overleed. Een mooie aangelegenheid voor een ‘tribute’.

Zijn belangrijkste periode is die met de band Mink DeVille. Daarmee scoorde hij een klein aantal hitjes, zoals natuurlijk ‘Spanish Stroll’ en ‘Demasiado Corazon’. Maar ook zijn versie van Hendrix’ ‘Hey Joe’ mag niet onvermeld blijven. Zijn muziek laat zich het beste omschrijven als een geslaagde mix van Rock en Soul met een vleugje Tex Mex en met hier en daar een Spaans woordje. Deze avond staat het album ‘Coup de Grace’ centraal. Een prachtig album uit 1987 dat alle facetten van Willy laat horen. Van hartverscheurende ballads tot stevige rock en van bevlogen soul tot gedragen Tex Mex.

61620842_10217237670827156_126311638100869120_n

Initiatiefnemer Wim Budding (zanger/gitarist) heeft weer een keur van Almeerse musici voor dit project bij elkaar weten te brengen. Zo is Sander Hoek van de partij. Sander is natuurlijk bekend van de Rock-a-roke, maar heeft al vele muzikale wegen in het Almeerse bewandeld. Toetsenist Cornel Leijdekkers en drummer PJ van Itterzon hebben onlangs nog in de Meester opgetreden met de band Fugazi (Marillion tribute). PJ heeft samen met Wim al eerder succesvol een aantal classic albums zoals ‘Rumours’, ‘Hotel California’ en ‘Sticky Fingers’ in De Meester uitgevoerd. Saxofonist Frank Jansen blies ook zijn partij mee bij de Rolling Stones’ Sticky Fingerstribute. Zangeres Debbie van Boven is ook een bekende in het Almeerse circuit, veelal als leadzangeres. Last but not least is daar op de bas Suzanne de Hont, die na vele jaren toch weer de bas heeft opgepakt. Speciaal voor dit project.

Het belooft weer een prima ‘classic albumavondje’ te worden met een integrale uitvoering van het album ‘Coup de Grace’. Uiteraard komen ook andere nummers van Willy/Mink langs, zoals onder ander de al eerder genoemde ‘Spanish Stroll’, ‘Demasiado Corazon’ en ‘Hey Joe’. Vamos!

jlp11933a