CLASSIC ALBUMS: NIRVANA - UNPLUGGED

SEMI-SEATED
Date : 25 / feb / 2017
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 5 | DEUR: € 8
Uitverkocht

CLASSIC ALBUMS: NIRVANA – UNPLUGGED

VVK: € 5 | DEUR: € 8

Classic Albums is ondertussen een begrip in de Meester. Nirvana, Fleetwood Mac, Red Hot Chili Peppers en vele andere passeerden de revue. Deze editie staat Nirvana weer centraal, maar dan met hun legendarische optreden ‘MTV Unplugged’ in de Sony Music Studios in New York op 18 november 1993. Chris Kikić, Sanel Kadić, Matthias van Beek, Maarten Moerland en Michiel Smit op Cello zullen in de huid kruipen van Nirvana. Concert zal semi-seated zijn, zodat het net lijkt alsof Nirvana weer tot leven komt in een zelfde soort setting, alleen dan in Almere.

NIRVANA – UNPLUGGED

nirvana-unplugged-2

Nirvana – Unplugged

MTV Unplugged in New York is een livealbum van de Amerikaanse grungeband Nirvana. Het werd uitgebracht op 1 november 1994, ongeveer zeven maanden na de zelfmoord van zanger Kurt Cobain. Het album bevat de opnamen van de akoestische set die de groep speelde in de Sony Music Studios in New York op 18 november 1993. Het optreden (dat geregisseerd werd door Beth McCarthy) werd voor het eerst uitgezonden op MTV op 14 december 1993. MTV Unplugged in New York won de Grammy voor beste alternatieve muziekalbum in 1996. Het is, op Nevermind na, het succesvolste album van Nirvana, met ruim zeven miljoen verkochte exemplaren.

Het was het eerste Nirvana-album dat uitkwam na het overlijden van Kurt Cobain op 5 april 1994. Het kreeg zeer goede kritieken en velen beschouwden het als een bewijs dat de groep meer aankon dan enkel grunge.

Tijdens het optreden kregen de drie leden van Nirvana hulp van de gebroeders Kirkwood (van de Meat Puppets) en Pat Smear, de gitarist die live vaak als versterkende gitarist mee optrad. Er wordt ook cello op het album gespeeld, door Lori Goldston, en in Jesus Doesn’t Want Me for a Sunbeam speelt bassist Novoselic accordeon. Er worden nummers van zowel The Vaselines, Leadbelly, David Bowie als de Meat Puppets gespeeld, alsook eigen nummers. Het album bevat twee nummers die in de televisie-uitzending niet ten gehore werden gebracht: Something in the Way en Oh Me. De reden voor het weglaten in de uitzending was dat het optreden in een programma van één uur moest passen. Live werden ook korte jamsessies gespeeld van Lynyrd Skynyrds Sweet Home Alabama en de Nirvana-nummers Sliver en In Bloom.

Oorspronkelijk was het nooit de bedoeling dat het optreden zou uitkomen als album. Alleen de Leadbelly-cover Where Did You Sleep Last Night werd officieel uitgebracht, als B-kant van de single Pennyroyal Tea uit 1994, die uitkwam rond Cobains overlijden.

15046330_10154265374123731_635327968_n

Biografie Chris Kikic

Gespeeld bij/ met o.a. Keith Caputo(USA), Land of Airplanes, Evant Garden.
Momenteel gitaar bij Sandra van Nieuwland. Daarnaast ook gitaardocent en bandcoach op het DSOPM (vooropleiding conservatorium van amsterdam/ pop). In Almere ook bezig als gitaarreparateur in eigen werkplaats.
Verder songs schrijven met/ voor diverse projecten en artiesten zoals Sandra van Nieuwland, Ummet Ozcan etc..
VB. links: https://www.youtube.com/watch?v=Fb73VwqO-ug
https://www.youtube.com/watch?v=c719jVxuNU8
Nu bezig met nieuw eigen solo project bezig, momenteel EP opnemen, komt begin volgend jaar uit. Wordt een beetje indie/ pop kwa stijl.