CHRIS JAGGER

SUPPORT: WIM BUDDING
Date : 29 / sep / 2018
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,30 | AVONDKASSA €13,-

CHRIS JAGGER & BAND (UK)

VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,30 | AVONDKASSA €13,-

Mick’s jongere broer en zijn band spelen blues, folk, cajun, zydeco en meer…

CHRIS JAGGER

CHRIS JAGGER

Biografie Chris Jagger

Het is niet makkelijk om in de schaduw te leven van een grote broer die in de allergrootste rockband aller tijden speelt, maar Chris Jagger doet dit met verve. De 69-jarige muzikale veelvraat schreef mee aan de Rolling Stones albums Dirty Work en Steel Wheels en werkte onder andere samen met grootheden als David Gilmour, Bob Dylan, Eric Clapton en natuurlijk broer Mick.

Het werk van Chris Jagger bestaat uit een mix van rasechte blues, folk en de van oorsprong in Louisiana ontstane cajun en zydeco muziek (Creoolse ritmes vermengd met blues en soul). Dit werk is gebundeld in zijn ‘All The Best’ album waarop ook twee duetten met Mick Jagger, het vrolijke ‘Concertina Jack’ en ‘The DJ Blues’, staan. Op de dag dat de Stones in Amsterdam aankomen om zich op te maken voor de twee concerten in ons land trakteert Chris Jagger ons alvast op een swingende en broeierige avond die niet zou misstaan rond een Bayou in Baton Rouge.

WIM BUDDING

18902820_10155438982868750_1575367297_n

Biografie Wim Budding

Wim Budding is een muzikale duizendpoot die al diverse projecten op zijn naam heeft. Momenteel is hij de frontman van de Budding Blues Band. Maar velen kennen hem ook van de classic albums avonden in de Meester. Zo heeft hij met de band Big Cab al drie classic albums uitgevoerd in een uitverkochte De Meester: Rumours van Fleetwood Mac, Hotel California van de Eagles en Stickey Fingers van de Rolling Stones. En onlangs nog de tribute aan Eric Clapton’s Unplugged. Budding is al lang geïnteresseerd in de oude country blues die vooral uit de Mississippi delta komt. Dit voorjaar gaat hij ook met een aantal vrienden de Blues Trail doen om op zoek te gaan naar de oorsprong van de blues en om ook op de Crossroads te kunnen staan. Net als Robert Johnson! Op deze avond speelt en zingt hij een aantal ‘Mississippi delta blues klassiekers’ in de bekende fingerpicking style. ‘I’m going down the delta, where I can have my fun’. Waan je een goed half uur in de Mississippi delta!

Links
Facebook Chris Jagger