CELT-N-FOLK: THE DOLMEN + SUNFIRE + THE HIGHLAND SELL-OUTS

Date : 15 / feb / 2019
Time : 19:00 UUR Aanvang: 19:15 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €9,- ONLINE: €10,50 | AVONDKASSA €12,-

CELT-N-FOLK: THE DOLMEN + SUNFIRE + THE HIGHLAND SELL-OUTS

VVK: DEUR €9,- ONLINE: €10,50 | AVONDKASSA €12,-

Het Celt-N-Folk feest is weer terug van weggeweest! Na de geweldige avonden met onder andere Rapalje, Omnia en Orfeo komt er weer een nieuwe editie aan met outfits, instrumenten en podiumpresentatie die zijn helemaal afgestemd op de avond en het belooft dan ook weer een feest te worden dat bol staat van Keltische muziek, sfeer en decors!

THE DOLMEN

New Promo Photo The Dolmen Gypsy email

Biografie The Dolmen

In het diepe zuiden van Engeland, in de County Dorset, waar een woeste zee op steile klippen beukt bevindt zich het mythische eiland Portland. Het is een eiland van smokkelaars, Wytches en Cunningmen, een eiland van steencirkels en resten van een oude Keltische beschavingen. Dit is een eiland waar de heksen hun eigen tempel hebben opgericht nadat ze uit de kerk verbannen werden, waar de eilandbewoners hun eigen regels nastreven, een eiland van slingers die met hun doeltreffende stenen weerstand boden tegen de Romeinen. Dit is het eiland waar The Dolmen hun roots hebben en dat reflecteert in hun muziek.

Met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium acts infiltreren ze de harten en zielen van hun alsmaar groeiende fanbase. Eigen songs met een stevige rock sound met pompende drum en opzwepende gitaar solo’s, afgewisseld met sfeervolle ballads maken dat de band een breed publiek aanspreekt.

De rauwe Keltische rock sound van de band is kenmerkend voor hun stijl en met ieder nieuw album wordt het duidelijker voor het publiek dat ze te maken hebben met een originele band die zijn eigen regels bepaalt en nastreeft. De kracht van The Dolmen zit in een pure bijna organische opbouw van de sets. De band geeft zich volledig met een ongenadige podium energie, waardoor de optredens uitlopen tot uitbundige feesten. Dit jaar zal het Wytches & Cunningfolk album uitkomen, een album die de artistieke lijn van het laatst uitgekomen album Nuada voortzet en doorzet naar een volgend niveau. The Dolmen blijven groeien in hun muzikale reis terwijl ze langzamerhand meer en meer een stempel drukken op de podia van Europa.

The Dolmen bestaat uit;

Taloch Jameson; Lead zanger, gitarist en oprichter van de band
Josh Elliott; lead gitaar en zang
Kayleigh Marchant; basgitaar en zang
Chris Harris; Drums en zang
Anja Novotny; fluit en keyboard

SUNFIRE

sunfire foto

Biografie Sunfire

De band Sunfire heeft een geheel eigen repertoire en maakt nu al legende met hun Western Folk, een mix van americana, folk, country en bluegrass. Deze geweldige band is niet meer weg te denken op Nederlandse podia en daarbuiten. De troubadours van Sunfire brengen het publiek in beweging met hun unieke sound, rauwe vocals, meeslepende verhalen en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën. Het zien van Sunfire komt met een waarschuwing, de muziek blijft in je hoofd hangen, en het plezier op het podium zo aanstekelijk dat je mogelijk verslaafd raakt aan deze unieke band.

THE HIGHLAND SELL-OUTS

The Highland Sell-Outs Promo Photo Email 2

Biografie The Highland Sell-Outs

The Highland Sell-Outs is een folk band uit Groningen. Vanaf 2013 toeren zij al het hele land door en zijn ze te vinden in kroegen en pubs, op poppodia en bij festivals zoals Middeleeuws Winschoten of het Rapalje Zomerfolk Festival. Deze bedreven muzikanten nemen het publiek mee in de sfeer van Schotse Hooglanden en Ierse pubs met hun eigentijdse uitvoering van folk muziek met invloeden van pop en rock. Violist en zanger Sebastiaan, gitarist Steven Prins, bassist Robin Sprang en drummer Tim Lechner laten zich inspireren door bands als Rapalje, The High Kings, Killkennys. The Highland Sell-Outs hebben Ierse folk en ballades succesvol aan een jong publiek geïntroduceerd terwijl ze ook de harten van de doorgewinterde folk liefhebbers voor zich winnen.

Links
Website The Dolmen
Website Sunfire
Facebook The HighlandD Sell-Outs