CCC INC.

50 jaar jubileumtournee
Date : 4 / nov / 2017
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20:30 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: DEUR €12,- ONLINE: €13,30 | AVONDKASSA €15,-

CCC INC. 50 JAAR! JUBILEUMTOURNEE

VVK: DEUR €12,- ONLINE: €13,30 | AVONDKASSA €15,-

CCC Inc. bestaat 50 jaar en vieren dat met een jubileumtournee! In 1967 richten een paar Amsterdamse vrienden CCC Inc. op. De band krijgt binnen de kortste keren een cultstatus door hun weergaloze live concerten en door samen in een commune te gaan wonen. Vanuit een boerderij in de Brabantse Peel bestoken zij het hele land met hun aanstekelijke mix van folk en Americana.
50 jaar later doen ze dat nog steeds en is het alsof de tijd geen vat op hen heeft gehad. Met: Joost Belinfante, Jaap van Beusekom, Ernst Jansz, Huib Schreurs, Jan Hendriks en Richard Wallenburg

CCC INC.

CCC Inc. 50 jaar

Biografie CCC inc.

In 1967 wordt CCC Inc. opgericht in Amsterdam. De band speelt dan nog voornamelijk folk en blues-muziek en wordt enige tijd geboekt door Lennaert Nijgh. De band bestaat dan uit: Joost Belinfante, viool, zang; Jaap van Beusekom, banjo, zang; Ernst Jansz, wasbord; Huib Schreurs, mondharmonica; Cor van Sliedregt, 12-snarige gitaar en Frank Hoogkamer, theekistbas. Rond 1969 krijgt de CCC haar bekendste bezetting als de laatste twee worden vervangen door Jan Kloos, gitaar en Appie Rammers, bas. In 1970 haalt de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als een van de weinige Nederlandse groepen op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen. CCC is buitengewoon succesvol in het clubcircuit en wordt huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 heeft opgeheven, gaat zij ondergronds. Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten wordt nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle wordt ook opgetreden. Opnames van deze sessies zijn te horen op de 14-cd/dvd box met het verzameld werk, die ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan wordt uitgebracht. Vanaf 1995 wordt weer regelmatig opgetreden. Na een jaar sabbatical doet CCC najaar 2017 een jubileumtoernee.
De pers nu over CCC Inc.: ‘CCC Inc. is na al die jaren nog steeds de beste folk- en americanaband van Nederland’ (NU.nl). ‘Eén van de interessantste en beste bands die Nederland rijk is’ (DeRecensent.nl).
‘CCC Inc., een schitterende vreemde eend in de bijt’ (Noord Hollands Dagblad, december 2015). ‘CCC-trein dendert door als vanouds,“Goddomme, goddomme, goddomme, wat een show was dat!“’ (Folkforum, december 2015).

Links