BROZ & FRIENDS

The Best Of 50 Years In Music
Date : 15 / apr / 2023
Time : 20:30 UUR
Aanvang: 21:00 UUR
Huisregels de Meester
Address : Grote zaal: Attend on Facebook
Tel : VOORVERKOOP: € 12,50

BROZ & FRIENDS

VOORVERKOOP: € 12,50

BROZ

Biografie BROZ

Een van de eerste en langst-draaiende polderpopbands. Begin jaren ‘70, op de boerderij van de familie Meijer speelde muziek een belangrijke rol. Geïnspireerd door onder meer de muziek van Radio Luxemburg en later piraat Veronica, stapte Henk over van piano naar gitaar, kocht Jan een drumkit, ging Frans met de bas aan de slag en Geert hield het bij de toetsen met de RiHa Orchestra. Hans, een latere zwager, nam de bas over van Frans zodat die zich meer met de zang kon bezighouden en daarmee was de band een feit! En met uiteindelijk vier BROers en een Zwager was de naam snel bedacht.

We praten over de eerste helft van de 70-er jaren, midden in misschien wel de meest creatieve en productieve fase van de popmuziek. De urenlange jams op de zolderkamer en de bandrepetities in de ijskoude aardappelschuur staan diep in ons geheugen gegrift.

BROZ heeft zo’n 23 jaar gedraaid in de hoogtijdagen van de befaamde schuurfeesten in Flevoland. Vooral in het vroege zomerseizoen, voordat de oogst werd binnengebracht, stonden de boerenschuren leeg. Vrijwel ieder weekend konden we wel ergens losgaan op zo’n schuurfeest waarvan de opzet ook steeds professioneler werd! Na verloop van tijd kwamen er wel steeds meer lokale verordeningen om hier een eind aan te maken, omdat de lokale horeca flinke omzet misliep.

Hoogtepunt in de eerste jaren was het winnen van de Polderpopprijs in 1978 in Biddinghuizen. Twee keer hebben we de Face-sound studio van Joop van de Linden opgezocht om opnames te maken. De eerste (in 1986) leverde een cassette op “There is more where this came from”. De 2e opname (in 1993) resulteerde in een beperkte cd-oplage. (Fl109,- per stuk…) Die hebben we toen aan onszelf uitgereikt tijdens een van de BROZ-feesten.

Eigenlijk is BROZ nooit gestopt maar op pauze gezet. Vanuit deze basis ontstonden in die periode nieuwe bands, projecten met andere muzikanten als bijvoorbeeld het Theaterproject JEWELS, dat nog door Omroep Flevoland is uitgezonden. Denk ook aan betrokkenheid bij uitvoeringen van diverse koren, de huisband van meerdere Oogstfeesten in Zeewolde. Ook bij Archipel2005 waren meerdere bandleden betrokken. En zo af en toe deden we toch ook nog iets met BROZ…

Nu – anno 2022 – vieren we met recht het 50-jarig bestaan van deze basis, en brengen daarom samen met een aantal van onze muziekvrienden het beste uit 50 jaar bluesrock / polderrock op de planken.