BORIS - KEEP THE FUNK ALIVE!

MET DANCE CLASSICS AFTERPARTY
Date : 3 / nov / 2017
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal
Prijs : VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,30 | AVONDKASSA €13,-

BORIS – KEEP THE FUNK ALIVE!

VVK: DEUR €10,- ONLINE: €11,30 | AVONDKASSA €13,-

Keep the funk alive! Boris (fka Bo Saris) neemt ons mee op een reis door de originele funk & disco. Met zijn 6-koppige band, de Funkateers, reizen we af naar de tijd waar coolness, groovyness & vooral joy centraal stonden. Tijdens de show zullen zowel classics als nieuwe nummers gespeeld worden. Een mooi persoonlijk verhaal waarin Boris verteld hoe hij deze tijd heeft beleeft en hoe deze muziek hem zo geïnspireerd en gevormd heeft tot wie hij nu is. Uiteraard zal het grootste gedeelte bestaan uit het vertolken van vette, uplifting groove classics. Na de show is er nog een Dance Classics Afterparty! 

BORIS

img7

Biografie Boris

Boris was al jong met muziek bezig. Zijn vader was een bekend jazzmuzikant. Na zijn middelbare school (College Den Hulster) werd hij op zijn 17e toegelaten tot de voorbereidende klas van het conservatorium in Maastricht, maar hij maakte deze studie niet af.

In 2004 won Boris de finale van Idols II. Kort daarna verscheen zijn eerste single When You Think Of Me, die al platina werd voordat hij in de winkels lag. Het nummer stond 3 weken op nummer 1 en ging 80.000 keer over de toonbank. De single was afkomstig van zijn debuutalbum Rely on me, dat binnen een maand de gouden status bereikte.

Souldiva Angie Stone nodigde Boris in 2004 uit het duet Stay for a while met haar te zingen tijdens haar PURE-sessie voor The Box.

In juli 2006 verscheen zijn single Within My Hands, vooruitlopend op zijn 2e album Holy Pleasure. Het album verscheen in oktober 2006 en kreeg positieve kritieken van serieuze muziekbladen als Oor en Jazz Nu. Het album bereikte positie 12 in de albumcharts. In december 2006 stond Boris 2 keer in het voorprogramma van Katie Melua in de Heineken Music Hall.

In 2007 trad hij op in Paradiso (onderdeel van een goed lopende clubtour), op Noorderslag en North Sea Jazz. In november van datzelfde jaar ontving hij de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn 2e album Holy Pleasure.

In februari 2009 werd zijn 3e album, Live my Life uitgebracht. In oktober 2008 is de eerste single van dit album uitgebracht: If You Wanna Roll With Me. Het album haalde een top 10 notering.
Onder zijn nieuwe artiestennaam Bo Saris werkte Boris in 2013 samen met Andre “Dre” Harris van het productieduo Dre & Vidal aan een nieuw album. De in augustus 2013 uitgebrachte single The Addict van Bo Saris werd in hetzelfde jaar opgevolgd door een EP die alleen op vinyl werd uitgebracht. In april 2014 werd het album Gold uitgebracht. Ter ondersteuning van dit album volgde er een Europese tour, met onder meer een optreden in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. Op 13 juli 2014 stond Bo Saris op het Port of Rotterdam North Sea Jazz festival. In februari 2015 werd bekendgemaakt dat het nummer She’s on Fire van het album Goldgebruikt zou worden in de film Fifty Shades of Grey.

 

Links
Website Boris