GEORGE HARRISON TRIBUTE: WHILE MY GUITAR GENTLY WHEEPS

A TRIBUTE TO GEORGE HARRISON
Date : 31 / mrt / 2018
Time : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Address : Grote zaal Attend on Facebook
Tel : VVK: DEUR €9,- ONLINE: €10,30 | AVONDKASSA €12,-

GEORGE HARRISON TRIBUTE: WHILE MY GUITAR GENTLY WHEEPS

VVK: DEUR €9,- ONLINE: €10,30 | AVONDKASSA €12,-

WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS

Op 25 februari 2018 is het precies 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren. Een mooie aanleiding voor een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’.
While My Guitar Gently Weeps (A Tribute to George Harrison) brengt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles-nummers tot zijn latere solowerk. Prachtige liedjes als Here Comes The Sun, Something, All Things Must Pass, Bangladesh…

De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie van Nederlands beste gitaristen, die in bekende bands in dienst van hun frontman of vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw. Daarnaast een indrukwekkende ritmesectie en toetsenist.

Foto Harrison LR

Biografie While My Guitar Gently Weeps

George Harrison (1943-2001) was de leadgitarist van The Beatles. Geen virtuoze solist, maar wel een echte ‘liedjes-gitarist’, die zijn partijen smaakvol invulde met prachtige arrangementen en gecomponeerde solootjes. Oorspronkelijk werd hij vooral beïnvloed door de rock & roll van o.a. Carl Perkins, later werpt hij zich als een van de eersten op de 12-snarige Rickenbacker en introduceert hij de sitar in de popmuziek.
Tijdens zijn solocarrière ontwikkelt hij zijn karakteristieke slide-spel. Als componist werd hij binnen The Beatles naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd als hij werd door de dominantie van het koppel Lennon/McCartney. Toch tekende hij voor enkele van de mooiste Beatles-liedjes: While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun en Something. Ook uptempo nummers als Taxman en Old Brown Shoe zijn van zijn hand.
Na het uiteengaan van de Fab Four in 1970 komt Harrison nog in hetzelfde jaar met zijn monumentale solo-album ‘All Things Must Pass’, een driedubbel-lp met klassiekers als My Sweet Lord, Isn’t It A Pity en het prachtige titelnummer. In 1971 organiseert hij het legendarische Concert for Bangladesh, een benefiet voor de slachtoffers van de grote overstroming, met als gasten o.a. Eric Clapton, Billy Preston en Bob Dylan.
Gedurende de jaren zeventig en tachtig blijft Harrison soloplaten maken. In 1987 maakt hij een comeback met het album ‘Cloud Nine’ en de daarvan afkomstige single I Got My Mind Set On You. Ook heeft hij veel succes met The Traveling Wilburys, een gelegenheidsformatie met Tom Petty, Jeff Lynne, Roy Orbison en Bob Dylan (Handle With Care). In 2002 verscheen postuum zijn laatste album ‘Brainwashed’.

bezetting:
Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) – gitaar, zang
Martijn van Agt (Common Linnets, Anouk) – gitaar, zang
Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) – gitaar, pedal steel, zang
Rob Geboers (Mick Taylor, The Revolvers) – piano, hammond, zang
Thijs Vermeulen (Sjako!) – bas
Bart Vergoossen (Ile Delange, Common Linnets) – drums
George Harrison in de best mogelijle vertolking, dat is in een notendop wat u kunt verwachten vanavond!

Links
Facebook While My Guitar Gently Weeps