TALENT STAGE 'SINGER-SONGWRITER'

ALMEERS TALENT IN EEN INTIEME SETTING
Date : 25 / jun / 2016
Tijd : 19:00 UUR Aanvang: 19.30 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 5 | DEUR: € 5

TALENT STAGE ‘SINGER-SONGWRITER’

VVK: € 5 | DEUR: € 5

De Talent Stage is een open podium voor jong talent die de kans krijgen om op een echt podium te staan. Bandjes, rappers, singer-songwriters of DJ’s kunnen aan publiek laten zien wat ze kunnen. De Talent Stage heeft al meerdere malen plaatsgevonden en daar zijn al veel jonge talentvolle acts uit doorgestroomd als voorprogramma in poppodium de Meester. In deze ‘singer-songwriter’ editie van de Talent Stage krijgen zes jonge Almeerse singer-songwriters de kans om in een intieme setting zijn of haar talent te laten zien.

LISA IMHOFF

lisa imhoff

Biografie Lisa Imhoff

Hoi, ik ben Lisa. Ik ben 17 jaar oud en ik woon in Almere. Ik hou heel erg van muziek. Muziek helpt mij ontzettend om dingen te verwerken. Er zouden geen ups zijn zonder downs, maar de downs moeten natuurlijk wel verdraagbaar zijn. Muziek is het beste medicijn dat ik tot nu toe heb geprobeerd. We hebben thuis een vleugel en toen ik groot genoeg was om daarop te kunnen spelen, ben ik begonnen met pianoles. Dit heb ik bijna vijf jaar gedaan. Vervolgens ging mijn aandacht naar gitaar. Ik wilde het mezelf aanleren, maar ben uiteindelijk toch op les gegaan. Dit doe ik nu al vier jaar en ik vernam van mensen dat mijn stem ook wel leuk was om aan te horen. Daarom zong ik daarna niet meer alleen op het toilet, maar ging ik ook op les. Al snel kwam ik er toen achter dat ik gitaar en zang kon combineren. Dat is dan ook wat ik het leukste vind om te doen, mezelf begeleiden op gitaar. Ik speel af en toe op verjaardagen voor mijn familie en daar krijg ik altijd positieve reacties voor terug. Sinds een jaar schrijf ik zelf liedjes. Hierbij besteed ik ontzettend veel aandacht aan de tekst. Ik wil namelijk iets kunnen overbrengen, zonder dat ik te letterlijk zeg wat ik bedoel. Ik heb nog weinig podiumervaring, maar ik sta er erg voor open om die ervaring op te doen en hierdoor mijn passie te laten zien.

KASPER BURGER

kasper burger

Biografie Kasper Burger

Waar staat KASPER voor?

Voor mij is het belangrijk om met veel plezier en gevoel muziek te kunnen maken. Dit begint al tijdens het creatieve proces van schrijven en produceren van muziek, waar ik graag met verschillende mensen samenwerk voor andere invalshoeken. Op mijn EP is dat ook te zien (en te horen)- bijna elke track is met iemand anders geschreven of geproduceerd. Natuurlijk is het wel hard werken om je nummers uiteindelijk af te krijgen, maar dat hoort erbij. Bovendien is het niet voor niets, want daarna begint het pas echt en kan je de nummers live gaan performen.

Live spelen, dat is voor mij het leukste en spannendste deel van muziek maken. Waar je bij het schrijven en produceren nog best wel in hokjes denkt, hoeft dat bij een performance minder. Een gitaarsolo of een R&B-outro die er misschien op de studioversie niet op paste, komt live juist extra dik naar boven. Met m’n band (in totaal 4 man) krijgen de nummers dus een iets andere invulling, maar het belangrijkste blijft aanwezig: met gevoel en plezier kunnen spelen. Bovendien zijn mijn bandleden inmiddels vrienden die ik al jaren ken, en dat maakt het extra speciaal om de tracks op het podium tot leven te brengen.

Opgroeien met (oude) helden

Ik ben opgegroeid met muziek waar live instrumenten de overhand hebben. Sinds m’n 5e, toen m’n vader “Smoke On The Water” van Deep Purple liet horen, was ik hooked! Voornamelijk die super riff, waarvan ik toen nog dacht dat het alleen een gitaar was, trok me de muziek in. Op m’n 9e kreeg ik mijn eerste gitaar. Na 2,5 jaar klassiek les te hebben gehad van André de Borst kwam de eerste elektrische gitaar. Door de invloeden van Hendrix, Clapton en Led Zeppelin zal een gitaarsolo nooit meer uit mijn live-set weg te denken zijn.

Op m’n 15e, na 5-6 jaar gitaarles, begon ik voorzichtig met zingen. Op zangles bij Michael Elia kwam ik in aanraking met grote soul- en r&b-zangers zoals Marvin Gaye en Luther Vandross, maar ook met de funky gitaar-riffs van Nile Rodgers en Prince. Als een toevoeging aan de rock en blues solo’s is de funk en soul nu ook terug te vinden in mijn muziek.

Mijn grootste inspiratiebron is echter een artiest die juist nu de hitlijsten veroverd. In 2010 kwam er opeens iemand op de radio die via zijn muziek het gevoel net zo overbracht als de helden uit de 70- en 80-iger jaren: Bruno Mars. In die periode vond ik eigenlijk niet zoveel aan alle muziek op de grote radiozenders. Door de muziek van Bruno Mars kreeg ik het gevoel dat je met live-instrumenten toch nog steeds populaire muziek kon maken.

Wat wil ik bereiken in de muziek

Eind 2014 vroeg Alain Clark of ik tijdens zijn theatershow in Almere als lokaal talent een (eigen) nummer met hem en zijn band wilde spelen. Door zijn advies na de show ben ik met nog meer motivatie gaan werken aan mijn eigen muziek: “je moet heel veel zelf doen, bijna niks komt vanzelf”. Met die woorden als voornaamste drive hoop ik zo lang mogelijk muziek te kunnen blijven schrijven en produceren, en dit op zoveel mogelijk toffe plekken te kunnen laten horen. Het liefst live met band, wanneer de tracks voor mij het meest opbloeien. Mijn streven is om een keer met mijn eigen band op hetzelfde podium of festival te staan als een grote Nederlandse popartiest, zoals Alain Clark of Jett Rebel.

ANOUK DE LEEUW VAN WEENEN

anouk

Biografie Anouk de Leeuw van Weenen

Anouk de Leeuw van Weenen – ook wel bekend als het meisje met de lange achternaam – is een 19-jarige Pabo-studente met een passie voor muziek. Al van jongs af aan vindt zij het leuk om zelf liedjes te bedenken. Toen zij halverwege de middelbare school leerde pianospelen, kreeg zij nóg meer plezier en inspiratie bij het schrijven van eigen muziek. Anouks liedjes gaan over (dagelijkse) dingen die haar bezig houden; vaak met zelfspot. Anouk schreef eerst vooral Engelse nummers, maar sinds kort ook Nederlandse. Op haar YouTube-kanaal www.youtube.com/user/anoukness zijn een aantal covers en eigen nummers te beluisteren.

MARIJN ZWART

Foto_Marijn_Zwart

Biografie Marijn Zwart

Je hebt mensen die muziek maken, en je hebt mensen die verhalen vertellen. Je hebt
mensen voor wie zingen een tweede natuur is, en je hebt mensen die willen zingen en
daarom keihard werken om dat te leren. Je hebt singer-songwriters, en je hebt mensen die
eigenlijk singer-songwriter zijn, maar een hekel hebben aan dat naamkaartje. Neem van alles
de tweede optie en je hebt Marijn Zwart; twintigjarige Almeerse liedjesschrijver met een
passie voor echte muziek, muziek die iets betekent.
Het was nooit de vraag of Marijn iets met muziek zou gaan doen, maar wel wát. Al met een
jaar of drie wist ze dat ze viool wilde leren spelen. Tien jaar later leerde ze zichzelf
gitaarspelen. Zingen deed ze altijd al, eerst in een kinderkoor en later alleen. Maar echt
tevreden was ze daar nooit over, en op een gegeven moment kwam ze op een punt waar ze
dingen wilde vertellen in de muziek, die haar stem niet kon dragen. Hoog tijd voor een goede
zangcoach dus. Nu, een jaar later, klinkt het misschien nog steeds niet alsof het vanzelf gaat,
maar klinkt er wel het verhaal dat er moet klinken.
Voorbeelden als Queen, James Morrison, fun. en Hozier zijn misschien niet direct terug te
horen in de liedjes van Marijn Zwart, maar vormen wel degelijk een belangrijke inspiratiebron.
Ook de klassieke muzikale opvoeding heeft zijn sporen nagelaten. Maar degene die Marijns
muziek ooit vergeleek met Damien Rice, kwam misschien nog het dichtst bij een treffende
vergelijking.
Voor Marijn moet muziek iets betekenen, een verhaal vertellen. Dat kan over van alles gaan –
het leven, de wereld, onrecht, mooi weer. Maar meer dan dat gaat haar muziek vaak over een
afweging, een nuancering, een relativering van iets dat haar niet zint. Want als de wereld,
verdeeld als die nu is, iets nodig heeft, zijn dat mensen die zich ook ergens tussen twee
kampen durven te begeven.
Er is een verhaal, er is iemand die het wil en kan vertellen, en er zijn ook steeds vaker
mensen die ernaar willen luisteren. Met als opstapje de optredens van de afgelopen maanden
op regionale radiozenders en op verschillende podia in Almere, hoopt ze de komende tijd
vaker voor publiek te staan. Want er is een verhaal, er is iemand die het wil vertellen, maar
uiteindelijk kunnen alleen de luisteraars het verhaal een leven geven.

JOLAN VAN MAAREN

jolan van maaren

Biografie Jolan van Maaren

Ik ben 19 jaar oud en een eerstejaars geneeskundestudent aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn hobby’s zijn: Gitaarspelen, zingen, hardlopen en lezen. Ik speel al gitaar sinds mijn elfde en schrijf liedjes sinds mijn 15e. Ik zou heel graag willen doorbreken met mijn eigen liedjes en tegelijkertijd werken als kinderarts.

 

Links
Website Talent Academy
Website Leon Lieffijn
Website Marijn Zwart