STADSRAPPER 2017: DE FINALE (MET OPTREDEN VAN ESKO)

WIE WORDT DE NIEUWE STADSRAPPER?
Date : 23 / jun / 2017
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 5 | DEUR: € 5

STADSRAPPER 2017: DE FINALE (MET OPTREDEN VAN ESKO)

VVK: € 5 | DEUR: € 5

De rapwedstrijd van het jaar komt er weer aan: Stadsrapper! Denk jij het in je te hebben om dé stadsrapper van Almere te worden, geef je dan op voor 1 juni!

Stadsrapper biedt jonge talenten met een passie voor de hiphop scene de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen binnen zijn of haar talent. Onder begeleiding van diverse professionals worden de jonge talenten (16 tot 24 jaar) uitgedaagd om te strijden voor de titel Stadsrapper. Stadsrapper bestaat uit diverse workshops en masterclasses, waar de jongeren zich bezig houden met het schrijven van teksten, het inzetten van zijn of haar kwaliteiten, performance, prestatie en nog veel meer. Een plek waar zij in contact komen met professionals uit de hiphop scene en talentvolle leeftijdsgenoten. Een plek die de mogelijkheid geeft voor nieuwe samenwerkingen en een breder netwerk. Daarnaast worden zij uitgedaagd om te strijden voor de finale van Stadsrapper Almere. Tijdens de workshops wordt er gekeken naar de kwaliteiten, performance en groei van de jonge talenten. Op basis hiervan wordt er een selectie gemaakt wie mag deelnemen aan de finale van Stadsrapper.

De eerste 3 workshops worden gegeven door voormalig Psicho en nu bekend als Ingi. Ingi Psicho Indi is een nederhop-rapper die zich al 6 jaren lang bezig houdt met rap workshops geven aan jonge, aspirerende rappers bij Trapnotov. De laatste workshop wordt gegeven door Stacey Walroud, a.k.a. Esko. Begonnen op zijn 13e en inmiddels is zijn naam een begrip in de rapscene geworden. Zijn beats zijn door verschillende artiesten gebruikt, waaronder Sevn Alias, Josylvio, Negativ ,Keizer, Bokoesam en vele anderen. Met zijn oud begeleider Bart van Houten is Esko een eigen label gestart genaamd Van Klasse. Esko treedt ook op bij de finale van Stadsrapper.

 

ESKO

Esko

Biografie Esko

De carrière van Esko (Stacey Walroud, 7 maart 1994) begint op zijn 13de als rapper. Vanaf jongs af aan luisterde hij al naar rap/hip-hop muziek door een hele goede vriend van de buurt, die een paar jaar ouder dan hem is. Hij heeft hem in de hip-hop scene geïntroduceerd. Hij dacht bij zich zelf “hey dat kunstje kan ik ook”. Zoals elke rapper begon het met jatten van beats van het internet. Hij dacht het zelfde bij beats.. “dat kan ik dus ook!!” Zijn broer heeft hem geïntroduceerd met het programma Magix Music Maker. Daar is hij mee begonnen. Hij kon er weinig mee en is dus daarna overgestapt naar Fruity Loops, waar hij nog steeds mee werkt. Esko was vroeger niet bepaald een lieve jongen, hij hield zich weleens bezig met criminele activiteiten. Hij hing ook vaak in een buurtcentrum in zijn buurt, waar hij goed contact had met eèn van de begeleiders daar, genaamd: Bart van Houten. Bart zag altijd al veel talent in hem, en wilde hem graag kansen geven. Maar Esko was op die leeftijd heel erg eigenwijs en koppig en was liever op de straat. Op zijn 16de besloten zijn ouders hem naar een internaat te sturen, zijn leven is daar compleet veranderd. Van een straatschoffie naar een jongvolwassene.Bij zijn terugkomst was het tijd om zijn passie voor muziek serieus te gaan nemen. Hij ging veel produceren en rappen wat niet onopgemerkt bleef bij zijn collega rappers. Hij heeft met en voor vele artiesten muziek gemaakt en is Esko inmiddels een begrip in de rapscene geworden. Zijn beats zijn door verschillende artiesten gebruikt, waaronder Rasskulz, JayJay, Negativ, Keizer Bokoesam en vele anderen. Begin zomer van 2014 zocht Esko zijn oude begeleider Bart van Houten weer op, om te laten zien hoe het nu met de muziek gaat en dat hij is verbeterd. De kansen die hij toen kreeg wilde Bart nog steeds geven, ze zijn nu samen een Label gestart genaamd: Van Klasse.

Nu is zijn solo carrière als rapper en producer vol in de aandacht. Begin 2015 zal het debuut EP verschijnen van Esko genaamd “Probleemkind”. Door zijn jeugd is hij gevormd tot wie hij nu is, maar haalt nog steeds veel inspiratie uit die tijd. Esko rapt over wat er vandaag de dag gebeurt op straat en zijn teksten komen regelrecht uit zijn hart. Ondanks een turbulent leven ziet Esko nog steeds alles positief in en dat is merkbaar in zijn teksten. Esko heeft als producer al naam gemaakt met een totaal eigen stijl die soms heel gevoelig en de andere keer keihard is. Hij gaat van Hiphop naar Trap en zelfs Houseproducties zijn hem niet vreemd. Sinds kort heeft hij samen met Mc Gilly Guillermo en DJ D-Train een groep samengesteld, genaamd: The Blockparty.

 

Links
Facebook Esko
Facebook Stadsrapper
Website Stadsrapper