JAMPARA & THE BATALION + THE DUBBEEZ

REGGAE
Date : 3 / dec / 2016
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20:00 UUR
Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal
Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 7 | DEUR: € 10

JAMPARA & THE BATALION + THE DUBBEEZ

VVK: € 7 | DEUR: € 10

JAMPARA & THE BATALION

939684_b2c03588bcd547a4b2a04ba417ffc348

Biografie Jampara & the Batalion

Jamaica
De rootsreggaeband Jampara & The Batalion is eind 1993 ontstaan. Zanger en gitarist Ras Jampara richtte samen de reggaeband op met de bandleider van The Wailers, Aston ‘Family Man’ Barett. Samen hadden ze al twee albums gemaakt, waaronder ‘Tolerance’ in 1990. Barett is ook bekend van zijn werk met The Upsetters. Hij wordt ‘Family Man’ genoemd om de 52 kinderen die hij bij verschillende vrouwen heeft.
The Batalion
De andere leden van de ‘The Batalion’ zijn bassist Robby Skipper, gitarist Captain Anthony, drummer Professor Moha en leadgitarist War Tanga. Tegenwoordig speelt de band in een bezetting van zelfs 10 tot 12 mensen, waarvan de samenstelling regelmatig verandert. Het eerste optreden van The Batalion was in 1995 in de Paradiso samen met reggaezanger Burning Spear.
Burundi drummers
In 1999 namen Jampara & The Batalion in Jamaica hun eerste album ‘Free like a bird’ op. In deze periode nam Ras Jampara ook het album ‘Beyond the sun’ op met The Wailers. Een jaar later ging Jampara reggaemuziek combineren met Burundi drummers, waardoor de optredens nu een nog groter spektakel zijn. Inmiddels staan Jampara en The Batalion te boek als een zeer goede internationale roots-reggae band, wat hun de nodige erkenning en respect oplevert.

THE DUBBEEZ

TheDubbeez-Summer-Staand

Biografie The Dubbeez

De jonge Amsterdams/Almeerse reggaeformatie The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is. Dit septet weet klassieke rootsreggae en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2016 te geven. The Dubbeez kwam op de radar als winnaar van Battle of the Bands tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Met het strakke ritme-tandem Earl op drums en zijn zus Olivia op bas legt The Dubbeez een solide fundament onder hun eigen, sprankelende composities. Reggaesongs met een vintage feel, die het beste van de klassieke reggae vertalen naar het hier en nu, en daarbij triomfantelijk aantonen dat reggae een universele aantrekkingskracht kan hebben.

De vocals van Quincy en Joanne houden het dansend publiek bij de les, terwijl de strakke synthesizerlines van Bobby, en de stratosferische improvisaties van gitarist Mills op zijn Fender het geheel onder aangename spanning zetten. De groep koestert grote voorbeelden zoals Lee ‘Scratch’ Perry, King Tubby, Black Uhuru en Damian Marley. De interpretatie van reggae door deze jonge honden is het best te typeren als vitaal en swingend.

The Dubbeez is ter verdieping van hun muziek al naar Jamaica geweest, waar deze youngsters grote indruk maakten op de lokale scene. Toen The Dubbeez vorig jaar in Amsterdam mocht openen voor Alpha Blondy kreeg het jonge zevental met gemak de grote zaal van Paradiso aan het dansen. Met hun aanstekelijke energie, gloedvolle vocalen en goed doordachte songs mag The Dubbeez nu al gelden als een grote belofte, die ook buiten de wereld van reggaeliefhebbers de muziekliefhebbers zal weten te overtuigen.

 

Personnel

Joanne -vocals

Quincy – vocals/rap

Olivia – bass

Earl – drums

Mills – guitar

Bobby – keys

 

Links
Facebook Jampara & the Batalion
Facebook The Dubbeez